Воробус відвідав озеро на Леванідвці - Блог про Львів

Воробус відвідав озеро на Леванідвці

Озеро

Рівно п’ять років не був ваш автор на Левандівському озері. Як зараз пам’ятаю, що вперше з цією водоймою я познайомився у 2014 році й тоді ще мені там хотіли дати тягла місцеві дядьки.

Не сподобалося тоді їм те, чому я це все фотографую. Довго пояснював телепням, що хочу висвітлювати наше місто, а не робити світлини як вони розпивають оковиту на лавочці.

Цього разу дідуганів вже не було, та й озеро по своєму змінилося. З часу мого останнього візиту туди, тут облаштували місця для посиденьок, збільшили кількість лебедів й сама водойма стала чистішою.

Та, про все, по-порядку.

На Левандівці ваш автор опинився спонтанно. Повертався з хокейного поєдинку в Новояворівську й згадав собі за озерце на Левандівці. Погода сприяла прогулянці, то ж вирішив сходити до цього чудового місця.

По дорозі можна було зайти на морозиво, але виріши не ризикувати. Ще не так тепло, щоб їсти холодне. Тому, на вулицю Повітряну якось ще приїду.

Прямую до озера й зауважую гарно облаштований майданчик. Діти – це наше майбутнє, тому прикольно, що їм тут є де повеселитися. Не сказав би, що безпосередньо біля водойми є аж так багато місць для сидіння, але вони є.

Кидається в очі чиста вода в озері й два звірятка, які там живуть. Чомусь коли вони мене побачили, то одразу ж попливли далі.

Також читайте:   Враження від поїздки на Буковель-2013

Ну, нічого, зараз їх наздожену, а поки що підходжу до рибаків. Не думав, шо тут є риба. Не знаю чи вони мене надурили, чи то дійсно так, але, за їх словами, тут навіть водиться щука.

Лебеді відпливають ще далі. До речі, місце для їх ночівлі перенесли на середину водойми. Ті ж рибаки сказали, що це зробили не просто так, а тому, що діти та інші люди залазили туди з цікавістю. Це лякало лебедів й вони ночували прямо на воді.

Сміятися згодом почав ще сильніше, адже рибаки сказали мені що лебеді не «мальчік» та «девочка», а два «мальчіка». Назвав я їх «пупа» та «лупа». Але, ж якщо так подумати, не цікаво їм. Все-таки, пара – це значно цікавіше.

Менше з тим, залишаю «пупу» та «лупу» та йду далі.

По дорозі зауважую чоловіка, який засмагає. На вулиці не більше 10-ти градусів, але відчайдуха вже хоче засмагнути.

Мене ж приваблює запах шашлика. Незважаючи на ремонт у ресторані «На озері», його тут теж готують.

Ось таке озеро на Левандівці. До речі, знайома мені казала, що колись тут плавала з коханцем серед ночі. Весело було.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*