Чому я не хочу подорожувати з турфірмами - Блог про Львів

Чому я не хочу подорожувати з турфірмами

Словаччина

Має Воробус трохи часу, тому поділюся своїми домислами на одну тему.

Нещодавно мені вдалося здійснити подорож черговими містами Європи. Буквально за два дні я відвідав столиці Угорщини та Австрії – Будапешт та Відень, відповідно.

Якщо робити підсумки, то залишився задоволеним поїздкою. Проте, є й певні нюанси. Після того, як я виробив біометричний паспорт, подорожував переважно своїм ходом. Цього ж разу вирішив скористатися послугами турфірми.

Чому так? Все просто, ми порахували, що подорож потягами, пересадки винесуть на одну ціну, чим їхати за допомогою туристичної фірми. Та, й цікаво було глянути що там і до чого.

Найбільше що мені не сподобалося – відсутність туалету. Якщо бути точнішим, то туалет в автобусі є, але його чомусь не відчиняють. Мабуть тому, що їм ліньки потім прибирати?

Воробус їздив за кордон не вперше й щось та й таки бачив. В Європі подібного нема. Сів в автобус, пий, їж і не думай що тебе в будь-який час може покликати матінка-природа. У нас же все через одне місце.

Як тільки сіли у салон автобуса нам заявили, що зупинку будуть робити один раз в 3-4 години. Повна маячня. Що заважає автобусу заїхати на будь-яку заправку й зупинитися на 10-15 хвилин? Не дивно, що завжди спокійному Ігорю Воробусу довелося скандалити.

Також читайте:   Похід на Говерлу. Частина третя.

Ще один момент, який мені не сподобався – це багаж. По приїзді у Відень мене поставили перед фактом, що багаж мені не дадуть, бо у Відні заборонено відчиняти багажне відділення. Вперше таке чую. Їздив рейсовими автобусами й чомусь ніхто мені не забороняв це робити.

Ок, нехай там буде заборонено це робити, але чому ж ви про це не повідомляєте заздалегідь. Я так і сказав нашому гіду, що візьми мікрофон, всім про це повідом й буде легше жити. Ні, доводиться скандалити.

Третій момент – ти повністю залежний від автобуса турфірми. Тобі сказали бути о 18 годині в центрі міста – ти маєш бути. Подорожуючи власним ходом ти не задумуєшся про це. Хочеш – спиш, хочеш – гуляєш, хочеш – знову спиш.

Недаремно я не хотів йти на екскурсії, запропоновані туристичною фірмою. Своїми силами ти все можеш знайти значно швидше, буде цікавіше й дешевше,

Але, якщо підвести підсумок, то дійсно українським тур операторам треба щось робити з тими туалетами. Це ж не печері часи, коли люди пісяли у баночку, пляшку й так далі.

Треба й себе інколи поважати.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*