Як носити лінзи і при цьому користуватися косметикою? - Блог про Львів

Як носити лінзи і при цьому користуватися косметикою?

Як носити лінзи і при цьому користуватися косметикою?

Багато жінок носять лінзи саме тому, що вони не змінюють зовнішність, дозволяючи демонструвати макіяж. Офтальмолог онлайн-оптики https://luxlinza.ua/ запевняє, що використання лінз спільно із засобами декоративної косметики цілком безпечно. Для цього необхідно виключити контакт коригувальних пластин з будь-якими косметичними засобами, будь то тіні, парфуми, лак для волосся. Це здається нереальним, якщо не знати базових правил безпеки.

Як наносити і знімати макіяж?

Щоб виключити попадання частинок косметики на поверхню очей, всі маніпуляції з декоративними засобами проводять без лінз. Їх надягають після нанесення макіяжу, перед цим кілька разів моргаючи. Так ви позбавитеся від мікрочастинок тіней або пудри, які залишилися на віях. Одягати оптику варто дуже акуратно, не торкаючись до нафарбованим віям. Спочатку це здається важким, але для автоматизації процесу досить тижневого тренування.

Окремо поговоримо про аерозолях і парфумів, які також осідають на поверхні лінз. При використанні парфумів чи антиперспіранти в повітрі залишається маса летючих речовин, які осідають на оптику. Перед використанням парфумів радять закрити очі. Надушившись, краще вийти з кімнати. Найнебезпечнішим у цій групі коштів називають лак для волосся. Саме він псує лінзи, роблячи їх жорсткими і небезпечними. Лак обов’язково наносити, коли не перебуваєте в контактній оптиці.

Також читайте:   Якщо болить горло

Знімати макіяж дозволено будь-якими тоніком і гелями. Кому зручно знімати мейк спонжиком, кому вмиватися. Важливо робити це після того, як засоби корекції виявляться в стерильному, безпечному контейнері. Перед надяганням краще закапати очі зволожуючими краплями, очистивши слизову від залишків косметики. І ще одне правило: завжди промивайте оптику універсальними або водно-сольовим розчином після дня носіння.

Загальні правила безпеки

гіпоалергенна косметикаКористувачів лінз продовженого, пролонгованої або безперервного режиму носіння попереджають про те, що в оптиці безпечно спати, попередньо знявши макіяж. Косметика за ніч висихає і осипається, рясно потрапляючи в очі. Вранці жінки прокидаються з червоними, втомленими очима, а кошти корекції в більшості випадків доводиться викидати.

Важливо вибирати якісну косметику з позначкою “гіпоалергенна” або “для чутливих очей”. Використання таких засобів виключає виникнення алергічних реакцій, а згодом інфекційних захворювань. Уважно стежте за терміном придатності та пам’ятайте, що косметика відноситься до речей індивідуального користування. Її не слід брати у подруг, і відповідно ділитися нею.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*