Літній відпочинок на морі в Україні - Блог про Львів

Літній відпочинок на морі в Україні

відпочинок на морі

Звичайно, що українським курортам ще далеко до рівня закордонних, та оскільки українці мають на своїй території два моря, насправді є з чого вибрати на будь-який смак і гаманець. Наскільки добре вдасться відпочинок на морі в Україні – залежить від типу житла і харчування, на яких Ви врешті зупинитеся. Ми розглянемо найбільш популярні морські курорти України.

Одеса

Це перше місто, яке спадає на думку при виборі українського моря. І не дарма, ця чорноморська перлина пропонує все для відмінної відпустки.

Оскільки Одеса велике місто, то пляжна лінія довга, місця під сонцем вистачить усім. Пляжі в Одесі різноманітні: галькові і пісочні, платні і безкоштовні. Уздовж пляжів розташовані і кафе і ресторани.

Одеса

Одеса – відмінний варіант для тих, хто любить не тільки пляжний, а й більш насичений, відпочинок на морі у поєднанні з походами в театри, музеї на концерти, прогулянками по місту і посиденьками в кафе і ресторанах. І в той же час, не зовсім підходить для тих, хто любить тихий і спокійний відпочинок, адже з ранку і до вечора пляжі, набережні, вулиці і площі міста кишать туристами.

Оскільки в останні роки Одеса користується стабільним попитом, то бронюйте житло і купуйте квитки на транспорт заздалегідь.

Коблево

Берегова зона тут солідних розмірів, пляжі великі і чисті. Вас радо зустрінуть господарі готелів, пансіонатів, санаторіїв і візьмуть до себе в будинок приватники. Біля моря знаходиться безліч найрізноманітніших розваг, інакше кажучи – типова курортна зона.

Коблево

Коблево – це не тільки приморська зона, а ще й великий сосновий бір, запах якого наповнює повітря міста свіжістю. А ще це відмінний варіант для подорожі в дружній компанії, так як тут є безліч розважальних закладів, головним з яких є аквапарк «Коблево», один з найбільших на Півдні України.

Затока

Відпочинок біля моря тут спокійніший, ніж в Одесі. Саме тому тут більшість туристів з дітьми. Затока – відмінний варіант для тих, хто їде виключно позасмагати, поплавати, розслабитися і побайдикувати.

Затока

Затока – це ще й бюджетний варіант відпочинку. Так, тут є дорогі готелі і пансіонати, де ціна за добу стартує з чотиризначних цифр, а можна зняти кімнату у приватників від 200 грн. за добу. Однак це не означає, що сервіс буде гірше. Більшість пляжів чисті і доглянуті, вода тепла і також чиста, є всі необхідні умови і розвинена інфраструктура для відпочинку. Для допитливих неподалік є Білгород-Дністровська фортеця, а для тих, кому набридне море, варто поїхати на Дністровський лиман.

Також читайте:   Лавочки на вулиці Лесі Українки

Бердянськ

Бердянськ – один з найзнаменитіших курортів Азовського моря завдяки довгій Бердянській косі, який також є відомим бальнеологічним курортом завдяки його лікувальним грязям.

Бердянськ

Уздовж усього курорту розташовані десятки готелів, готелів, пансіонатів, санаторіїв для будь-якої компанії і на будь-який гаманець. Відпочиваючим з дітьми варто відвідати аквапарк, луна-парк, дельфінарій, зоопарк.

Скадовськ

Скадовськ зазвичай обирають туристи з маленькими дітьми, оскільки пляжі тут в основному піщані, є і платні, і безкоштовні, а море мілководне, тепле і безпечне. З дітьми обов’язково варто сходити у дельфінарій, парки розваг.

Скадовськ

Будучи в Скадовську, обов’язково відвідайте острів Джарилгач – унікальне місце української природи, один з найбільших островів України. Острів безлюдний, а тому вдалося зберегти його природу в первозданному вигляді. Не дивно, що саме пляжі Джарилгача є найчистішими і красивими, вода тут неймовірно блакитного кольору і дуже прозора. Єдиний мінус – відсутність пляжної інфраструктури, адже це некомерційна зона.

Лазурне

Пляжі тут широкі, а вода тепла і чудового кольору, не дарма ж селище назвали Лазурним, блакитним. Завдяки близькості до острова Джарилгач, до якого при бажанні можна дійти і вбрід, вода тут дуже чиста, прозора і насичена корисними мікроелементами.

Лазурне

Відокремлює селище від острова Джарилгачська затока, де вода тепліша та ще чистіша, так що у гостей курорту є кілька варіантів для плавання – в затоці або ж у відкритому морі. Єдине, чого варто побоюватися на всіх пляжах Херсонської області, – так це великої кількості медуз, які з’являються в середині літа.

Уздовж набережної є безліч кафе, ресторанів і нічних клубів. Ну і з поселенням, якщо, звичайно, подбати заздалегідь, також проблем не виникне. У Лазурному достатньо готелів, гостьових будинків, пансіонатів, санаторіїв, та й багато місцевих жителів здають у себе кімнату або частину будинку за цілком доступними цінами.

Любіть море, любіть Україну, адже тут також можна чудово відпочити влітку. Єдине потрібно мати бажання.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*