Чергові гості ЛОНПБ: Валерій Калинюк і Тадей Едер - Блог про Львів

Чергові гості ЛОНПБ: Валерій Калинюк і Тадей Едер

Калинюк

«ПОВЕРНЕННЯ. АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ – ЦЕ УКРАЇНА…»: ЗУСТРІЧ З ВАЛЕРІЄМ КАЛИНЮКОМ.

23 липня 2019 року до Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки (палацу Шептицьких) (вул. Зелена, 24) завітав Голова громадської ради «Святий Юр» Валерій Калинюк (на фото), який вважає, що Андрей Шептицький, його життя і творчість є для нас безцінним скарбом, джерелом мудрості у вихованні українських громадян на засадах християнської моралі та законів Божих.

Він подарував бібліотеці публіцистичне видання (8 шт.), яке називається «Повернення. Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер» (– Львів, 2019. – 51 с.), упорядником та редактором якого є Ігор Калинець.

У книжці є цікаве поучення Митрополита: «… Хай ніхто з нас не йде за модерними політичними чи суспільними гаслами, що начебто в ім’я національного добра відважуються усувати з життя Божі Заповіді як неактуальні чи шкідливі. Скільки разів в історії ми бачили й бачимо, до чого докочується людина, коли з гордості і злоби розбиває таблиці Божих Заповідей, а на їх місце ставить свою самоволю.

Скільки разів ми бачили й бачимо, що діється, коли із взаємин людини до людини, народу до народу усувається поняття справедливості… Ціла людська культура, всі від віків нагромаджені здобутки людського ума і серця зведуться до упадку і руїни. Настане хаос і варварство, не буде ніякого морального ладу, і правити законом буде самоволя і насильство сильнішого над слабшим».

Це актуально і сьогодні. Тому Валерій Калинюк вважає, що настав час, щоб ми із теоретичних міркувань перейшли до практичної дії і реалізації всього того, чим жив і як нам казав поступати наш Великий Учитель.
Дякуємо п. Валерієві за те, що долучився до лекторіїв, подарував книги, а Олені Білоус за проект «Молитва до Митрополита. Софія», завдяки якому до нас приходить стільки поважаних гостей.

Також читайте:   Де купити квиток на концерт гурту "Океан Ельзи" 31 травня 2014 року

МИ ЛЬВІВ’ЯНИ СПОКОНВІКУ»: ГІСТЬ ЛОНПБ – ТАДЕЙ ЕДЕР

23 липня 2019 року серед багатьох гостей Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки (палацу Шептицьких) (вул. Зелена, 24) був п. Тадей Едер, колишній генеральний директор, художній керівник Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Тадер

Він виконав уривок з опери Джакомо Пуччіні «Тоска», арію Каварадоссі. І не тільки… А ще п. Тадей Едер заспівав «Многая літа» організатору мистецького проекту «Молитва до Митрополита. Софія» Олені Білоус та всім його учасникам.

Були сильні оплески…
А зараз трішечки про нашого гостя.

Вся його родина зі Львова, усі покоління.

Батька п. Тадея Едера забрали до Сибіру на багато років. Коли він звідти повернувся, то п. Тадей вже закінчив 10 клас. Мама виховувала Тадея Едера одна. В них забрали квартиру.

У п. Тадея – юридична та музична освіта.

Він був артистом капели «Трембіта», директором філармонії та львівської Опери.

На думку п. Тадея Едера, «опера – це найвищий вид мистецтва, який створило людство за період свого існування на цій грішній землі». В опері співом треба розказати про біль, страждання, приниження, а це дуже важко.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*