Микола Мох в гостях у ЛОНПБ

Мох

«– Рух, творчість і свобода. І безмірна любов до України» – це рецепт гармонійного життя від харківського актора Миколи Моха, який 3 та 4 липня 2019 року відвідав Львівську обласну науково-педагогічну бібліотеку, читав «Кавказ» Тараса Шевченка та ряд інших творів, зізнався, що страшенно любить Львів і людей, які живуть у ньому.

А працівники Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки дуже полюбили його за професіоналізм, щирість, волонтерську роботу, прагнення допомагати людям.

Микола Мох народився у 1948 році. Дитинство його проминуло на Миргородщині: народився в селі Бакумівка.
У десять років він з батьками переїхали в селище Комишня. Там він «страшенно любив слухати радіо», зокрема київську передачу «Театр перед мікрофоном».

Як життя не випробовувало Миколу Моха, а він таки став актором, любить характерні ролі.

Також читайте:   «Великий єси Господи й чудні діла Твоя!»: лист Андрея Шептицького «Чорний фортеп’ян» в «Євшан-зіллі»

Він працював у театрі імені Пушкіна в Харкові. Там здобув професійний досвід.

Для Миколи Моха дуже багато важить професіоналізм.

Він пробував себе в різних ролях. Наприклад, у виставі «Шельменко-денщик» спочатку грав дядька з Петербурга – огрядного самовдоволеного франта; потім йому дали Лопуцьковського, а ще пізніше – поміщика Шпака.

Микола Мох повністю підкорився Жолдакові, який у свій час сколихнув Харків.

Зараз актор бере участь у волонтерських проектах, виступає перед молоддю, грає в експериментальних театрах, читає вірші та гуморески. Співпрацює з обласним радіо, записав там кілька передач про Шевченка, хотів би ще записати й вірші Стуса. Це два його найулюбленіші поети.

Наталя Звольська

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*