Петро Франко відвідав ЛОНПБ - Блог про Львів

Петро Франко відвідав ЛОНПБ

Петро Франко

ГІСТЬ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ – ПЕТРО МИХАЙЛОВИЧ ФРАНКО.

Де є добрі люди,
Там і правда буде,
А де кривда буде,
Там добра не буде.

Такими словами Тараса Шевченка Петро Михайлович Франко завершив вступне слово до книги «Син Великого Каменяра» (– Львів, 2018. – 152 с.).

23 липня 2019 року гостем Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки (палацу Шептицьких), що по вул. Зеленій, 24, став почесний голова Всеукраїнського Товариства політичних в’язнів і репресованих, дослідник життя та діяльності сина Івана Франка Петра Івановича Франка – Петро Михайлович Франко (1934), якому нещодавно виповнилося 85 років, і який, перебуваючи в дитячому віці в одній з львівських охоронок (дитячий садок), бачив живого Митрополита Андрея Шептицького. В його дитячій уяві Митрополит асоціювався з Святим Миколаєм.

Також читайте:   Календар культурних подій на стадіоні "Арена Львів"

У Мордовському особливому концтаборі Петро Франко у 15 років зустрів єпископа Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого, який, побачивши юнака, був вражений, що робили енкаведисти на той час з нашою тодішньою молоддю.

Петро Франко поділився наболілим, подарував книги. І не тільки він, а й п. Богданна Мончак, п. Ореслава Хомик та її підопічні Юлія Шевчик та Ольга Галай, п. Валерій Калинюк… (про них – у наступних статтях).

Така гарна зустріч в Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці відбулася завдяки мистецькому проекту «Молитва до Митрополита. Софія», яким керує невтомна, повністю віддана своїй справі Олена Білоус, за що ми їй і поважаним лекторам дуже-дуже вдячні…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*