Що вибрати: фотоапарат чи смартфон з хорошою камерою? - Блог про Львів

Що вибрати: фотоапарат чи смартфон з хорошою камерою?

фотоапарат чи смартфон

Почав збиратися на море і на полиці шафи побачив свій фотоапарат. Задумався, а чи потрібен він мені у подорожі, адже це зайвий вантаж. Можливо, всі фото зробить мій телефон? Насправді, без смартфона зараз мало кого зустрінеш, вони поступово забрали частину споживачів з ринку годинників, плеєрів, калькуляторів, паперових органайзерів. Давайте порівняємо і виділимо основні відмінності фотокамери смартфона від класичного фотоапарата.

1. Творчі можливості.

Сучасні смартфони заточені під зйомку в різних режимах, з різними фільтрами і додатками, якщо необхідно зняти групові знімки, де маєте бути присутні і Ви, можна скористатися додатковими аксесуаром – штативом (які бувають штативи для телефонів можете подивитися, наприклад, тут: https://vtochku.com.ua/portativnaya-i-bytovaya-tekhnika/kreplenija-i-derzhateli/shtativy-dlya-smarfonov-i-iphone). Якщо ваша творчість вимагає більшого, тоді все ж потрібен фотоапарат. До нього можна прикріпити зовнішній спалах чи змінити об’єктив, тоді можливості зйомки будуть ще ширші.

2. Незмінний об’єктив.

Хоча сучасні смартфони вміють майже все, та все ж виробники ще не придумали функцію змінних об’єктивів. Доводиться задовольнятися універсальним об’єктивом, який до того ж не завжди може якісно «зумувати». Щоправда, недавно з’явилися смартфони з подвійними, і навіть потрійними камерами, одна з яких – для зйомки на далекі відстані, та все ж по якості фото ще відстають від зроблених на професійний фотоапарат. Також у продажу з’явилися об’єктиви із зумом, які можна «причіпити» до смартфону, та все ж якість фото в цьому випадку також кульгає.

3. Роздільча здатність фото.

Якщо фотоапарат може створювати якісні знімки з високою роздільчою здатністю, яка дозволяє друкувати фотографії, наприклад, на бігборди, то смартфон цим похвалитися не в змозі. Хоча для домашнього використання якість фото з хорошого смартфону буде окей.

4. Зйомка проти сонця.

При денному яскравому світлі знімати на смартфон вкрай незручно – екрани мобільних пристроїв часто блікують, тому доводиться кривитися і знімати майже наосліп. У фотоапаратів для таких випадків є видошукач.

Також читайте:   Як зробити Hard Reset на різних моделях телефонів ОС Android

проти сонця

5. Зйомка в умовах слабкого освітлення.

Якщо «мильниці» ще можуть поборотися зі смартфонами за титул «Непогана зйомка при низькому освітленні», то з фотоапаратами класу вище таке не пройде. Наявність спалаху в смартфоні скоріше зіпсує кадр, ніж зробить його світлішим.

6. Що краще лежить в руці?

Фотоапарат зручніше лежить в долоні, ним можна без проблем знімати однією рукою, користуватися плечовим ременем для безпеки. У той час як зі смартфоном таке не вдасться. Доводиться намертво вчепитися в нього і думати ще й про те, як би випадково він не випав з рук.

7. Селфі.

Куди ж без нього! Сьогодні селфі вже можна сміливо віднести до окремого жанру фотографії. Робити селфі на смартфон звичніше і зручніше, ніж на великий фотоапарат. Але варто враховувати, що фронтальна камера смартфона завжди буде поступатися камері фотоапарата за якістю. Та й і для фотоапаратів існують селфі-палиці.

селфі-палиця

8. Багатозадачність.

Якщо фотоапарати безпосередньо націлені на фотозйомку, то процесор смартфона одночасно виконує безліч функцій. Створення фотографій не найголовніша з них, тому, працюючи в режимі багатозадачності, смартфон не завжди швидко справляється з фотографуванням.

9. Заряд акумулятора.

Через велику кількість додатків на смартфоні при частому використанні камери акумулятор швидко сідає. Тоді доводиться вибирати – продовжувати фотографувати чи закрити програму камери та залишити смартфон тільки як інструмент зв’язку. Щоправда, павербанки вирішують цю проблему.

10. Розмір має значення.

Напевне, це найважливіший фактор. Все-таки, професійний фотоапарат громіздкий та важкий разом з усіма об’єктивами, фільтрами та іншими аксесуарами. Чого не скажеш про смартфон. А це має велике значення, особливо коли подорожуєш лоукостами з обмеженим багажем. В принципі, добре мати і одне і друге, головне, щоб вистачило грошей.

Що вибрати – вирішувати Вам. Вдалих Вам знімків і багато лайків у соцмережах 🙂

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*