3 правила безпечного носіння лінз влітку

правила безпечного носіння лінз влітку

Літо – сезон теплих, сонячних днів, пляжного відпочинку, подорожей. У цей період люди з проблемами зору замислюються про вибір засобів корекції. Традиційні окуляри не мають протипоказань. Але бігати, кататися на велосипеді, брати участь в спортивних іграх в окулярах незручно. Фахівці Інтернет-оптики https://kievlinza.ua/ вважають літо найзручнішим часом для заміни окулярів на лінзи. Щоб оцінити переваги засобів контактної корекції, потрібно знати правила вибору та користування.

Що потрібно знати про правила носіння лінз

Дотримання гігієни. Лінзи надягають чистими, насухо витертими руками. Після зняття оптика промивається і дезінфікується. Зберігати її слід у контейнері з багатофункціональним розчином. Не можна двічі користуватися одним розчином або замінювати його водою, адже там можуть бути бактерії та мікроорганізми.

Дотримання режиму носіння. Термін використання засобів корекції вказується виробником на упаковці і залежить від їх виду, а також властивостей матеріалу. Порушувати його категорично не рекомендується, адже це призводить до гіпоксії.

Макіяж і косметика. Відмовлятися від косметики при використанні лінз не варто. Але щоб не виникало дискомфорту, надягати контактну оптику слід після нанесення макіяжу. Бажано користуватися водостійкою косметикою, яка не містить жирів й ароматів.

Також читайте:   Як робити масаж спини

Як вибрати літні лінзи?

Вміст вологи. Цей показник дуже важливий, адже на вулиці в жарку, вітряну погоду або в приміщенні при працюючому кондиціонері пластини втрачають багато вологи. Тому для літа вибирають контактну оптику з гідрогелю або силікон-гідрогелю з вмістом води вище 50%. У цей період часто доводиться користуватися зволожуючими краплями.

правила безпечного носіння лінз влітку

Киснепроникність. Від цього показника залежить режим носіння оптики. На упаковці він позначений ДКЛ (dk/t). Засоби з високим показником газопроникності (вище 100) запобігають кисневій недостатності навіть під час сну. Тобто, в них безпечно перебувати 24 години на добу. Гідрогелеві моделі мають набагато менші показниками газопроникності (не вище 35 dk/t), їх безпечно носити до 12 годин.

Захист від УФ випромінювання. Ультрафіолетове випромінювання негативно впливає на всі тканини людського ока та призводить до серйозних хвороб. Тому літні коригуючі засоби оснащуються фільтрами, що відбивають до 95-99% УФ-променів. Такими якостями володіють одноденні лінзи. Для будь-якого виду літнього відпочинку вони стануть найкращим варіантом. Крім того, вони не вимагають очищення і дезінфекції, їх викидають відразу після зняття. Але і в цьому випадку слід користуватися сонцезахисними окулярами.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*