Валіза для подорожей: яку вибрати? - Блог про Львів

Валіза для подорожей: яку вибрати?

Валіза для подорожей

Літо – сезон відпусток і поїздок. Поїзд, літак, круїзний лайнер, автобус або особистий автомобіль – варіантів пересування може бути багато. Купувати валізу для кожного виду транспорту – марнотратство. Можна підібрати модель, яка буде служити не один рік і витримає навіть найактивніший тур.

Ідеальних варіантів сумок чи валіз немає. Кожна модель може мати як переваги, так і недоліки для конкретної людини або способу пересування. Основне – це кількість речей, які потрібно вмістити. Не менш важливо – а чи пустять з таким баулом в літак або в автобус?

Для частих перельотів

Авіакомпанії, як правило, мають обмеження на розмір ручної поклажі. Зазвичай це 115 см. у сумі – довжина, ширина, висота. Якщо багаж планується брати як ручну поклажу (щоб не платити додатково), вибирайте моделі, які впишуться в цей параметр. Наприклад, 55 × 40 × 20 см.

Хочете легкий? Вибирайте тканинні варіанти. З нейлону або поліестеру – найбільш “невагомі”. Міцність повинна бути не менше 600 ден. Маркування на етикетці – 600 D. Це міцний матеріал, який прослужить довго.

Хочете зручніший в догляді, ніж тканинний? Або боїтеся, що речі можуть пом’ятись при здачі валізи в багаж? Тоді зверніть увагу на пластикові моделі. Пластик теж буває різний – від “одноразового” до дуже міцного, який не боятиметься падінь або ударів. Є варіанти з полікарбонатом, в якому присутні металеві вкраплення або з титановою крихтою. Власники останніх взагалі подумують, хто проживе довше – їх валіза чи вони самі. Це, звичайно, жарт, але в каталогах відомих брендів дійсно є багато хороших пропозицій. Наприклад, чемодан на 4 колесах Travelite.

Також читайте:   Туристичне страхування для безпечних подорожей

Для поїздів й автобусів

Тут розмір не має особливого значення, важливіша зручність. Тягати “на собі” важкі речі – це в минулому. Моделі на коліщатках, які стійкі, мобільні, зручні – ось найкращий вибір. І для тканинних, і для пластикових валіз є моделі з двома колесами і з чотирма. Які ж зручніші?

Залежить від завдань – у двоколісних велика маневреність, у 4-х колісних – стійкість. Але пам’ятайте – у першому варіанті вантаж тисне на корпус, а в 4-х колісному – на самі коліщатка, везти важкий вантаж по вибоїнах або поганій дорозі буде незручно. Колеса в обох модифікаціях довше прослужать, якщо будуть з підшипниками. Відомі бренди “ставлять” на свої валізи саме такі.

Для статусу

Окрему нішу займають моделі з натуральної шкіри. Але це більше статусний девайс, ніж практичний. Якщо ви не дипломат, відомий шоумен або кінозірка, то витрачати гроші на шкіряний чемодан немає сенсу. Хоча вони дуже красиві!

валіза з натуральної шкіри

За матеріалами: https://travelite.in.ua/.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*