FAVBET Екстра-ліга. 4 тут. «Енергія» – «Епіцентр К Авангард» – 3:1 - Блог про Львів

FAVBET Екстра-ліга. 4 тут. «Енергія» – «Епіцентр К Авангард» – 3:1

Енергія перемогла Епіцентр

Враховуючи те, що зал Палацу спорту «Галичина» найближчими днями мав би бути завантаженим різними заходами, то поєдинок 4 туру FAVBET Екстра-ліги між «Енергією» та «Епіцентром К Авангардом» був зіграний посеред тижня.

Втім, це не мало вплинути на настрій обох команд, яким зараз дуже важливі очки, щоб потім мати шанси на попадання до фінальної шістки. А одеситам ще потрібні були очку тому, що вони досі не здобули бодай би одного залікового пункту. Тому, мабуть, для підопічних Романа Смирнова ця гра мала бути більш важливою.

Може, саме тому перший момент у грі був у виконанні саме гостей. Це Костянтин Бондаренко міг забити швидкий м’яч, але ворота «Енергії» врятував Войтович. На це «Енергія» відповіла своїми моментами, однак ані Легендзевич, ані Струк не змогли відкрити рахунок у грі.

Взагалі треба відзначити, що до екватору першого тайму обидві команди були активними, хоча «Енергія» все-таки десь переважала своїх опонентів саме в плані активності. Підопічні Валерія Легчанова намагались більше контролювати гру і, відповідно, більше створювати моментів біля воріт Зеленчука. Однак, варто відзначити, що і одеські «будівельники» подекуди непогано відповідали та намагались тримати оборону галичан у напрузі. А після середини першої 20-хвилинки темп гри трохи знизився, і це відклалося на створенні моментів у обох команд. Але коли почалась остання 5-хвилинка першого тайму, «Енергія» знову спробувала заграти активніше. І це принесло успіх: на 16-й хвилині Танський віддав пас на Легендзевича, і той вразив ворота Зеленчука. Так рахунок став 1:0 на користь «Енергії». «Епіцентр К Авангард» мав би спробувати швидко відповісти, однак зусиль братів Бондаренків, Дрозда та Теряєва було замало. До того ж, здавалося, що «Енергія» більше налаштована забити другий м’яч у ворота одеситів, проте у першому таймі рахунок більше не змінювався.

Старт другої половини гри можна занести в актив «Епіцентру К Авангарду». Ця команда намагалась забити «гол з роздягальні», але їй не вистачало останнього акцентованого удару по воротах Войтовича. Це дало змогу «Енергії» посунути гру подалі від своїх воріт. Більше того – львів’яни почали шукати моменти для другого взяття воріт Зеленчука. У галичан дуже активною була перша четвірка, від якої йшла основна загроза. Однак, при цьому варто зазначити, що підопічні Валерія Легчанова грали менш дисципліновано, ніж їх одеські візаві. І це призвело до того, що вже ближче до середини другого тайму «енергетики» назбирали п’ять командних фолів. Відповідно, їм тепер треба було грати більш обережно і спробувати не фолити. Зрештою, деяке напруження, пов’язане з п’ятим фолом у пасиві, на 31-й хвилині зняв капітан «Енергії» Степан Струк, який став автором другого голу у ворота Зеленчука. Це значно збільшило шанси «Енергії» на перемогу. Однак, навряд чи «будівельники» були з цим згодні.

Також читайте:   Чемпіонат світу – 2024. Попередній раунд. Результати матчів восьмого ігрового дня

Ближче до завершальної фази поєдинку одесити почали переходити на гру з п’ятим польовим. Спочатку зайвим спробував підключитись Зеленчук, а потім «літаючим воротарем» вийшов Костянтин Бондаренко. Проте, галичани на це не звернули увагу, оскільки на 35-й хвилині Легендзевич оформив дубль, а на табло Палацу спорту «Галичина» запалали цифри 3:0 на користь «Енергії». Фактично результат був зроблений, але «будівельники» не полишали надій забити бодай би «гол престижу», і двічі вони мали реальні шанси змінити цифри на табло, проте ворота Войтовича залишались «сухими».

І все-таки на за 43 секунди до кінця гри одесити змогли забити один м’яч у ворота «Енергії». Щоправда, перед цим м’яч побував у воротах «будівельників», але арбітри не зарахували гол Легендзевича, мотивуючи своє рішення тим, що перед цим Олег порушив правила. А для «енергетиків» це був шостий фол, тому у ворота Войтовича був призначений дабл-пенальті, який реалізував Вершинін. Після цього гості мали ще один момент, але скоротити своє відставання до мінімуму їм не вдалося. Тому, фінальна сирена зафіксувала четверту поспіль поразку одеської команди. Натомість, у львів’ян це друга поспіль домашня перемога у сезоні.

«Енергія» (Львів) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 3:1

Голи: Легендзевич (16, 35), Струк (31) – Вершинін (40 – з 10-метрового)
«Енергія»: Войтович – Пелех, Легендзевич, Струк, Танський – Буньо, Гнатів, Ременець, Гасюк – Ковальчук, Квасній, Тимців
«Епіцентр К Авангард»: Зеленчук (Панібратець, 36) – Дрозд, О. Бондаренко, Вершинін, К. Бондаренко – Остапчук, Теряєв, Гірка, Соцький – Свиридов, Коваленко, Леонов
Попередження: Танський (24) – Дрозд (15), Леонов (33)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*