ЛОНПБ відвідав Володимир Кузик - Блог про Львів

ЛОНПБ відвідав Володимир Кузик

Володимир Кузик

«Мене дивує світ, та чим його здивую?» – зустріч з поетом, прозаїком, фольклористом, журналістом Володимиром Кузиком.

Захід відбувся 17 жовтня у «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці». Сучасний український поет, львів’янин Володимир Кузик зустрівся із вчителями світової літератури, які проходять курсову підготовку з підвищення кваліфікації у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, читачами та працівниками бібліотеки.

Реальне спілкування з поетом має свою особливість, суть якої зводиться не лише до особистого знайомства з ним, а, насамперед, до глибинного проникнення в поезію, її неповторність, «в цей безсмертнимй дотик до душі», як сказала велична Ліна Костенко.

Поезія Володимира Кузика, написана щиро, відверто, спрямована до душі кожного. Слова красиві, витончені, які чуттєво передають відчуття природи рідного краю, відчуття споконвічних людських стосунків – любові до рідних, кохання. У своїх творах поет також висловлює чітку громадянську позицію, засвідчує свою небайдужість до суспільних процесів та подій. Ось для прикладу уривок з поезії, автографом до якої є слова пісні «Боже, нам єдність подай» (збірка «На русалчин Великдень»):

Також читайте:   Як «Тінь Сонця» заколисала Київ

«Чи станем єдині.
Як Бог поєднає,-
Хто знає?
А слово про єдність
До неба злітає, –
Благаєм.»

Під час зустрічі поет презентував усі збірки своїх творів: «На русалчин Великдень», «Пелюстка на долоні», «Днів суєтних нагота», книга прози «Барвінь», «Очі твого сумління». Також і останню, видану нещодавно, збірку новел «Двоє».

Відкрито й цікаво розповідав про свою діяльність, творчу і журналістську, відповідав на запитання учасників зустрічі. Усі присутні мали можливість насолодитися поетичними творами прочитаними самим автором.

Володимир Кузик – Лауреат міжнародної літературної премії «Гілка золотого каштана», міжнародної літературно-мистецької премії ім. М. Сингаївського, удостоєний вищої нагороди НСПУ – «Почесна відзнака».

Його поезії увійшли до антології сучасної польсько-української поезії «Як рукостискання», антології сучасної української поезії «Помежи словом і століттями».

Текст підготувала Ярослава Сокольська, завідувач відділу науково-методичної та консультативної роботи «Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки»

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*