Популяризація «Львівською обласною науково-педагогічною бібліотекою» книг про Блаженного О. Климентія Шептицького - Блог про Львів

Популяризація «Львівською обласною науково-педагогічною бібліотекою» книг про Блаженного О. Климентія Шептицького

Популяризація

17 листопада 2019 року виповниться 150 років від дня народження Блаженного священномученика о. Климентія Шептицького (1869-1951).

Останніми роками про нього з’явилися дуже гарні книги, які варті уваги й популяризації. Зокрема, історико-документальний альбом «Блаженний архімандрит Климентій (Казимир граф Шептицький).

Листи до рідного брата Станіслава графа Шептицького та родини» (Упорядники листів: д-р Іван Матковський, д-р о. Юстин (Юрій Бойко). Переклад з польської, опрацювання та примітки д-р Іван Матковський. – Львів, 2018. – 223 с.), а також монографія Івана Матковського «Казимир граф Шептицький – отець Климентій: польський аристократ, український ієромонах, блаженний Католицької Церкви» (– Львів, 2019. – 664 с.).

Цього разу «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» популяризувала книги о. Юстина (Юрія Бойка) та д-ра Івана Матковського в Львівській школі № 72 на Сихові.

Читаючи вище названі книги, можна зрозуміти, яким був о. Климентій.

«Веселий, вічно зі сміхом хлопчина», з освітою Ягеллонського університету (юридичною), Інституту політичних досліджень у Парижі, який навіть нині є одним з найкращих навчальних закладів Європи, маючи батька, якого багато разів обирали до Галицького крайового сейму і якому було даровано до кінця життя місце у вищій палаті парламенту Австро-Угорської імперії, з дипломом графа імперії, сам будучи членом парламенту, очолюючи Галицьке лісове товариство і т. д., – він зумів мати у собі «цілі глибини лагідности та любови», бути «тисячу разів благословенною» дитиною і заслужити любов та шану людей, делікатно повестися зі своїми батьками стосовно вибору чернечого життя, підтримувати роками хворого брата, виконувати скромну функцію ігумена Лаври в Уневі.

Також читайте:   Форум видавців у Львові 2021( фотогалерея)

Це дійсно дуже великий Дар, який дається одиницям. І, мабуть, – одиницям на століття. Такий Дар отримав від Бога і примножив блаженний о. Казимир Шептицький. Це дуже гарно показано у двох вище названих книгах.

ЛОНПБ

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*