FAVBET Екстра-ліга: огляд матчів 9 туру + ВІДЕО

Ураган знову перемагає

Дев’ятий тур FAVBET Екстра-ліги через участь «Продексіма» в Елітному раунді Ліги чемпіонів розтягнувся на кілька днів. Більшість поєдинків була зіграна у базовий день – 23 листопада. Херсонці свій поєдинок проти «Кардинала-Рівне» зіграли 29 листопада. Пропонуємо Вашій увазі огляди цих поєдинків.

При згадці про «Сокіл» та «ІнБев», яким довелося в рамках 9 туру зустрітись у Хмельницькому, чомусь згадалась зустріч цих команд у першому турі попереднього чемпіонату. Тоді «Сокіл» приїхав у Житомир та фактично декласував «ІнБев/НПУ». Причому, зробив це дійсно по ділу. Але з того часу «ІнБев» суттєво оновився, тому зараз житомирська команда (а не житомирсько-київська, як це було ще у минулому сезоні) веде боротьбуза місце у топ-шістці. І треба сказати, що «пивовари» наразі дійсно є гідними претендентами на потрапляння до другого етапу чемпіонату.

Але у Хмельницькому на підопічних Михайла Соколовського очікували труднощі. Все почалося з того, що «Сокіл» активно шукав ключі до воріт Сорокіна. Забити швидкий гол «соколятам» не вдалося, однак на 7-й хвилині Хамдамову все-таки вдалося відкрити рахунок. На цьому неприємності для гостей не закінчились. Вже після екватору першого тайму «Сокіл» знову змусив Сорокіна витягати м’яч з сітки власних воріт. Цього разу відзначився 17-річний Пєрвєєв. І тут своє вагоме слово капітана сказав лідер «ІнБева» Роман Бакум, який протягом трьох хвилин двічі відзначився у воротах «Сокола». Окрім того, між цими двома голами 17-го номера гостей ще відзначився і Чеберяк. Таким чином, «ІнБев» повів у рахунку 3:2.

Такий перебіг подій змушував подолян після перерви активно йти вперед. Однак, підопічним Романа Ковальчика так і не вдавалося зрівняти рахунок у грі. Тим більше, на їх біду скоро у їх же воротах опинився і четвертий м’яч – це Бакум відважився на дальній постріл зі штрафного та оформив хет-трик. Після того, як рахунок став 4:2 на користь «ІнБева», гості, вочевидь, трохи заспокоїлись, за що і поплатились після середини другої 20-хвилинки. Саме тоді Подлюк зміг відквитати один гол. А вже у наступному епізоді у «пивоварів» виникли проблеми, оскільки червону картку отримав Дзюба. «Сокіл» дуже швидко розіграв більшість у форматі 4х3, а Подлюк оформив дубль. Так рахунок став 4:4, і обом командам усе довелося починати спочатку, хоча психологічна перевага була на боці господарів майданчику. До того ж, «Сокіл» міг реально вийти вперед, проте Подлюк втратив можливість зробити хет-трик, не забивши 10-метровий у ворота Мельника. Розплата за це настала на 37-й хвилині, коли «ІнБев» організував непогану атаку, яку влучним ударом завершив Іванов. Після цього «Сокіл» прогнозовано пішов грати з п’ятим, однак врятувати гру підопічні Романа Ковальчика не змогли. А це означає, що перемога у Хмельницькому дає можливість підопічним Михайла Соколовського закріпитись у топ-шістці.

«Сокіл» (Хмельницький) – «ІнБев» (Житомир) – 4:5
Голи: Хамдамов (7), Пєрвєєв (13), Подлюк (32, 33) – Бакум (15, 18 – з 10-метрового, 27), М. Чеберяк (17), Д. Іванов, (37)
Попередження: Токар (5), Вербовий (17), Сорока (37) – Мосійчук (12), Дзюба (14), Карбула (28)
Вилучення: Дзюба (33 – повторне попередження)
На 34-й хвилині Подлюк («Сокіл») не реалізував 10-метровий.

Центральний поєдинок 9 туру відбувався в Івано-Франківську, де місцевий «Ураган» приймав столичний «ХІТ». Ці дві команди вважаються одними з фаворитів у боротьбі за медалі. Тому, були серйозні сподівання на те, що ця гра виправдає статус центральної у турі. І матч дійсно виправдав усі сподівання.

Можливо, підопічні Максима Павленка знаходились досі в ейфорії після важкої перемоги над «Кардиналом». Але Журба на 2-й хвилині швидко спустив «драконів» з небес на землю, відкривши рахунок. Тобто, фактично «ХІТ» застосував улюблену «зброю» «Урагану», адже всім відомо, як «дракони» полюбляють забивати першими на старті гри. Однак, тепер підопічним Максима Павленка треба було відіграватись, і вони, відповідно, почали більш активно шукати шляхи до воріт Іваняка. І тільки після екватору першого тайму прикарпатцям таки вдалося змусити голкіпера «ХІТа» капітулювати. Це Фаренюк отримав передачу від Федюка та пробив по воротах – Іваняк не зміг впоратися з цим ударом. Після цього обидві команди по-спортивному завелись, однак ані «Урагану», ані «ХІТу» не вдалося схилити шальки терезів на свою користь за підсумками першого тайму.

Другий тайм був не менш видовищним. Складалося враження, що обидві команди не помітили перерви, тому продовжували гати у такий же футзал, як і до того. І по такій грі будь-який епізод міг вирішити долю зустрічі. Тим більше, що в обох команд накопичувались фоли, і кожний наступний міг би стати фатальним. І, в принципі, так сталося на 39-й хвилині, коли «Ураган» привіз собі шостий фол. Як наслідок – Педяш реалізував 10-метровий. Однак, після цього «Ураган» створив чергове футзальне диво. На останній хвилині гри спочатку Кордоба зміг зрівняти рахунок після свого дальнього удару. А вже на останніх секундах той же Кордоба став ще й асистентом, видавши гольовий пас на Фаренюка, який і став автором вирішального голу. Таким чином, Артем вдруге поспіль приніс «Урагану» перемогу на останніх секундах матчу.

Також читайте:   «Кубок Львівщини 2021». ФК «Енергія» - ФК «Галицька здоба». Анонс

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 3:2
Голи: Фаренюк (13, 40), Кордоба (40) – Журба (2), Педяш (39 – з 10-метрового)
Попередження: Колесников (35), Школьний (37)

Після того, як Іван Скіцко прийняв «Food Centre-СумДУ», сумчани грали з «Ураганом» та «Продексімом», і в цих поєдинках вони програли. Але після цього представники Північної Слобожанщини виграли у Хмельницькому, тому на поєдинок у Львові гості з Сум мали серйозні наміри. Принаймні, гості з Сум дійсно розраховували на очки у поєдинку з «Енергією». І це скоро підтвердив Зеленкевич, який вивів сумчан вперед. Цей гол мотивував львів’ян йти вперед, аби відігратись. Проте, по ходу першого тайму «зелено-білим» так і не вдалося забити гол у ворота Козаченка. Хоча якби в одному з епізодів на допомогу сумчанам після удару Струка не прийшла поперечина, то невідомо, як би гра пішла надалі. Однак, підопічним Івана Скіцка все-таки вдалося відстояти мінімальну перемогу за підсумками першого тайму.

А вже на початку другої половини гри Легендзевич зміг зрівняти цифри на табло Палацу спорту «Галиччина», скориставшись передачею Пелеха. Такий швидкий гол у виконанні галичан. Не тільки призвів до нічиєї, а і змінив ситуацію на майданчику, адже психологічна (а потім і ігрова) перевага була на боці підопічних Валерія Легчанова. Однак, втілити її у гол довгий час не вдавалося. До того ж, скоро у «енергетиків» виникли проблеми, адже на 31-й хвилині Буньо отримав другу жовту картку та одразу – червону. Однак, сумчанам не вдалося розіграти більшість, і після цього «Енергія» змогла покарати своїх сумських візаві. На 35-й хвилині «капітанський» гол забив Струк, який вивів господарів майданчику вперед. У відповідь сумська команда пішла з п’ятим польовим, але ніяких дивідендів з цього підопічні Івана Скіцка в підсумку не отримали.

«Енергія» (Львів) – «Food Centre-СумДУ» (Суми) – 2:1
Голи: Легендзевич (21), Струк (35) – Зеленкевич (6)
Попередження: Буньо (26) – Бурдюг (33).
Вилучення: Буньо (31, повторне попередження)

Останній матч 9 туру був зіграний 28 листопада у Херсоні, де місцевий «Продексім» приймав «Кардинал-Рівне». Херсонці після проведених матчів Елітного раунду Ліги чемпіонів перебували у гарному ігровому тонусі, що і було продемонстровано на самому початку гри, коли підопічні Хаві Родрігеса забили два голи, після чого наставник рівнян Станіслав Гончаренко був змушений брати тайм-аут. Але після тайм-ауту ситуація не змінилась – вже на 5-й хвилині рахунок був 3:0 на користь «Продексіму» після голу Зварича. Фактично вже тоді можна було знімати питання про переможця матчу. Однак, попереду було ще багато часу, і була надія на те, що «Кардинал-Рівне» зможе бодай би трохи відновити інтригу. Однак, моментів у воріт Ципуна було вкрай мало для того, щоб ці сподівання стали реальністю. До того ж, «Продексім» повністю контролював гру. І не дивно, що на 17-й хвилині Даніель зробив рахунок 4:0 на користь «мельників». Саме з таким результатом команди пішли на перерву.

Тільки-но гра поновилась, як рахунок став вже 5:0 – це забив Волянюк, який мав оформити гол ще у першому таймі, але зробив це у другому. Після цього «мельники» заграли спокійніше, при цьому контролюючи гру. Рівняни намагались трохи змінити хід подій, але так і не змогли змусити капітулювати Савенка який у другій 20-хвилинці грав у воротах «мельників». Натомість, господарі майданчику змогли ще тричі вразити ворота «кардиналів». Так рахунок став 8:0, і саме такий результат зафіксувала фінальна сирена. Цей результат став анти рекордом для «Кардинала-Рівне» після того, як львівський «Кардинал» об’єднався з МФК «Рівне». До об’єднання цих двох клубів «Рівне» поступилось «Енергії» у 2008 році з рахунком 0:9, а тоді ще львівський «Кардинал» роком раніше програв «Шахтарю» з рахунком 0:8. Окрім того, можна згадати і поразку рівнян від «Єнакієвця» з рахунком 1:9. Також внаслідок цієї поразки «Кардинал-Рівне» припинив співпрацю зі Станіславом Гончаренком.

«Продексім» (Херсон) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 8:0
Голи: Скорий (1), Ланко (3, 31), Зварич (5, 24), Даніель (17), Волянюк (21), Шотурма (34)
Попередження: Корсун (25)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*