Що таке мануальна терапія - Блог про Львів

Що таке мануальна терапія

мануальна терапія

Мануальна терапія на даний час набула досить широкого поширення, оскільки має багато незаперечних переваг. Чимось вона подібна на масаж, але на відміну від нього мануальна терапія впливає не тільки на м’язи, але і на хребці. Суть такої терапії полягає в тому, що вона надає можливість усунути різні защемлення нервів, повністю відновлює рухливість хребта та оздоровлює людину.

Заснована сучасна мануальна терапія https://vertebrolog.kiev.ua/treatment/manual_therapy.php на древніх східних техніках лікування хребта. Таких технік насправді багато. Наприклад, існує методика розпрацювання суглобів, м’яких тканин, шийних хребців, кісток черепа. Також багато фахівців використовують вісцеральну терапію, тілесно-орієнтовану і т.д. Кожна методика має свої переваги і особливостями.

Для чого фахівці призначають пацієнтам дану методику

Мануальна терапія проводиться для комплексного та ефективного лікування хребта, оскільки вона допомагає повністю зняти біль, відновити м’язи до робочого стану. Ця методика робить суглоби і тканини більш рухливими, перешкоджає старінню всього організму, оскільки якраз і допомагає збільшити рухомість тіла. У підсумку після успішного лікування людина отримує міцні м’язи, рівну і красиву поставу, забуває про те, що таке деформація хребта. В основі цієї практики лежить усунення защемлення судин і нервів.

Також читайте:   Люди, де маски?

Мануальна терапія допомагає відновити не тільки хребет, але і мозковий кровотік, позбутися головного болю, перестати непритомніти, оскільки й анатомія стає правильною, відновлюється кровопостачання. Такий вид терапії позбавляє від болю у спині, проблем з хребтом, усуває грижу, остеохондроз. Як тільки людина знаходить правильну поставу, вона одразу починає відчувати себе краще.

Як проводиться процедура

Суть мануальної терапії – лікування хвороби виключно руками. Насправді цій методиці вже як мінімум півтора сотні років. Вона дійсно ефективна, в чому змогли переконатися багато людей. Терапія з кожним роком розвивається і відкриває нові методики.

Терапевти використовують такі поширені техніки:

  • маніпуляційна;
  • мобілізаційна;
  • м’яка.

Під час терапії важливо не сильно і м’яко торкатися до тіла, робити невеликі штовхальні рухи, нахиляти хребет, витягати хребці, розминати зв’язки, покращувати тонус м’язів, але при цьому не здавлювати тіло людини.

Якщо Ви хочете вирішити свої проблеми зі здоров’ям за допомогою мануальної терапії, Вам варто звернутися до фахівця з доброю репутацією та великим досвідом роботи в цій сфері. Тоді Ви зможете отримати результат, який виправдає усі Ваші очікування.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*