Як Воробус голосував за громадські проекти Львова. Що, як і до чого? - Блог про Львів

Як Воробус голосував за громадські проекти Львова. Що, як і до чого?

Озеро Панча

Далі на нашому ресурсі буде незвичайна публікація. Справа у тому, що на цей раз буде огляд не спорту, не футзалу, не походу в гори, не кулінарних справ, а благоустрою нашого міста.

Справа у тому, що в останні дні мені у приватні повідомлення написало десь близько 10-ти людей з проханням проголосувати за той чи інший громадський проект.

Скажу навіть більше, дехто навіть мені дорікнув, що я не свідомий громадянин і не знаю що відбувається у місті Лева.

Якщо чесно, мене ці повідомлення заділи і я вирішив з’ясувати що з тими проектами так, а що ні? А то люди пишуть «голосуй», «підтримай проект», «тобі що шкода», а пояснити конкретніше не можуть: які терміни голосування, скільки проектів проходить далі, де можна дізнатися рейтинг, зрештою, як голосувати.

За те, мені пишуть, що ти голосуй і потім зроби скріншот щоб я змогла показати вчительці. Для чого вчительці я маю що-небудь показувати? Що це за новий такий прикол? Менше з тим, спробую проголосувати за проект.

Отже, є сайт, називається «Громадський проект Львів». Заходите сюди й там бачите список проектів, за які можна голосувати. Ліворуч є фільтр, де можна обрати район, тип проекту, вид подання і так далі

Що ж, шукаю, для прикладу, проект за який мене просили голосувати. Все класно описано, але ж як його підтримати? На цьому етапі в людей починаються проблеми.

Ти натискаєш кнопочку зареєструватися і тобі видає великий список сервісів через які тебе можуть ідентифікувати. Для прикладу, Приват 24.

Також читайте:   Де сісти біля фонтану?

У людей одразу ж починають виникати запитання, а чому я маю логінитися саме через свій інтернет-банкінг, а чи це безпечно чи ні? Звісно, що за свої кошти люд переживає. Зроблено це для цього аби вас можна було ідентифікувати і ви не виявилися ботом. Накрутити ж голоси то можна.

Особисто для себе я відкрив нову цікаву функцію – електронний підпис. До речі, за ним майбутнє і на днях я розповім як його відкрити. Щось мені здається, що незабаром на виборах будуть використовувати саме цю систему.

Повертаючись до проектів зазначу, що голосувати можна за один великий та один малий проект. Пройдуть далі по три проекти у кожному з районів.

Якщо ви не хочете мати справи з Приват 24, Монобанком і так далі, то проголосувати за бажаний проект можна у найближчому до Вас ЦНАПі. Як це зробити? Дуже просто. Берете з собою український паспорт, приходите у ЦНАП, реєструєтеся в черзі й вже потім кажете за який проект хочете голосувати.

Зробити це як електронно, так і фізично на місці можна до 15 листопада включно.

Щодо згадуваної вище вчительки, то думаю вона має привілеї якщо покаже скріншот голосів людей. Цього дізнатися поки що я не зумів.

Особисто Воробус голосував за розвиток дітей. Нехай виходять на вулиці, а не сидять у гаджетах і стають зомбі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*