«5х5» оголосив імена найкращих футзалістів України у 2019 році. Найкращий футзаліст до 19 років. - Блог про Львів

«5х5» оголосив імена найкращих футзалістів України у 2019 році. Найкращий футзаліст до 19 років.

Денис Бланк

Найкращий футзаліст до 19 років.

Серед гравців 2001 року народження та молодше у нас вималювалась доволі чітка картина щодо домінантів та переможця.

Номінантів було троє. Це голкіпер «Урагану-2-КФВ» Микола Гуйван, представник «Сокола» Владислав Первєєв та гравець «ІнБева» Денис Бланк.

Почнемо зі стража воріт «драконів». Микола Гуйван вже кілька років поспіль перебуває у полі зору футзальних фахівців. Незважаючи на те, що він – 2002 року народження, та все-таки Віталій Одегов неодноразово викликав його на збори юніорської збірної разом з гравцями, які на рік-два старші за Миколу. І кіпер «Урагану-2-КФВ» відповідав на ці виклики своїми діями у воротах, особливо у матчах на Євро (U-19) у Латвії. Тому, коли вже наприкінці 2019 року вперше збиралась збірна України (U-17) з гравців 2002 року народження, то не було сумнівів, що Гуйван, скоріше за все, стане там основним воротарем. Так і сталося. Більше того – йому довірили капітанську пов’язку. Звичайно, той досвід, який у Миколи вже є у матчах за збірну України (U-19), допоможе стати йому лідером нинішньої збірної. Окрім того, він поступово завойовує собі місце стабільного першого номера в «Урагані-2-КФВ», поступово витісняючи Тараса Левандівського. І немає сумнівів у тому, що керівництво та тренерський штаб «Урагану» серйозно розраховують на Миколу як потенційного першого номера основної команди «драконів» вже за рік-два (як раз до юніорського Євро, який проходитиме у 2021 році, Гуйван теоретично вже має бути в «основі»). І, якщо чесно, хотілося б на нього вже зараз подивитись на рівні FAVBET Екстра-ліги. Адже його конкуренти за перемогу в номінації «Найкращий футзаліст до 19 років» вже грають на такому рівні.

Також читайте:   PARIMATCH Кубок України: результати перших матчів другого попереднього раунду + ВІДЕО

Ось, наприклад, Владислав Первєєв. Цей хлопець теж 2002 року народження, і минулого сезону він вже дебютував у дорослому чемпіонаті України. За цей час Влад не тільки змужнів, але і добряче прогресував, і зараз фактично він є лідером своєї четвірки. У перспективі Владислав цілком реально може стати новою зіркою хмельницького «Сокола». За потенціалом його вже зараз можна порівнювати з Олександром Педяшем.

Але перемагає у цій номінації все-таки Денис Бланк. Ще кілька років тому цей вихованець житомирського «Полісся», мабуть, і подумати не міг, що гратиме за збірну України з футзалу, нехай і юніорську. Адже школа «Полісся» заточена під великий футбол. Однак, здорово проявивши себе на Кубку України (U-17), розіграш якого проходив у Житомирі, він змусив звернути на себе увагу тренерів «ІнБева». І «пивовари» не помилились. По-перше – Денис нехай і не одразу, але став одним з лідерів дублюючого складу «фіолетових» та добре проявляв себе у матчах чемпіонату Житомира. По-друге – він за короткий час став одним з лідерів юніорської збірної. Більше того – він був одним з тих гравців, до кого за підсумками юніорського Євро було найменше претензій. І по-третє – Денис зміг у цьому сезоні (до речі дебютному) заграти у FAVBET Екстра-лізі. Він вже зараз є лідером своєї четвірки (і це при тому, що там насправді є, кому вести гру). І є таке відчуття, що це – далеко не межа подальшого прогресу Бланка. Тому, його перемога у номінації «Найкращий футзаліст до 19 років» є більш ніж логічною.

Далі буде..

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*