Чемпіонат світу – 2020. Елітний раунд. Сербія – Україна – 5:2 - Блог про Львів

Чемпіонат світу – 2020. Елітний раунд. Сербія – Україна – 5:2

Україна програла Сербії

Враховуючи те, яким виявився календар матчів Елітного раунду відбору ЧС-2020 для збірної України, підопічним Олександра Косенка потрібно було перемагати у стартовому матчі, незважаючи на те, що «синьо-жовтим» доводилось грати проти господарів міні-турніру у групі «В», збірної Сербії.

Завдання, звичайно, не з легких, але була надія на те, що індивідуальни наші футзалісти все-таки сильніші за сербських, що мало би стати в арсеналі української команди додатковою опцією. До того ж, ніхто не відміняв права на реванш за поразку на Євро-2016.

Але розпочався матч для української команди не так, як хотілося б бачити нашим вболівальникам. Вже на початку поєдинку серби мали непоганий момент, але Іваняк ліквідував загрозу своїм воротам. Після цього можна було би чекати на швидку відповідь від нашої команди, проте цього не сталося, оскільки «синьо-жовті» дуже повільно входили у гру. А поки українська команда входила у гру, серби могли забити ще раз. І знову Іваняку довелося рятувати свої ворота. Що стосується нашої команди, то свій перший момент вона створила лише на 8-й хвилині, коли пробивав Разуванов, проте Момчилович у цьому епізоді не пропустив.

Тим не менш, після екватору першого тайму все почало складатися для українців більш-менш цікаво. Підопічні Олександра Косенка активно йшли у пресинг, змушували суперника помилятись та створювали моменти біля чудих воріт. Проте, ані Шотурмі, ані Білоцерківцю, ані Разуванову відзначитись не вдалося. Хоча, з іншого боку, було видно, що українці цілком реально можуть дотиснути своїх сербських опонентів.

Можливо, так би і сталося, якби не два голи, які українці пропустили фактично з нічого. Спочатку на 12-й хвилині «синьо-жовті» привезли собі третій фол. Серби швидко розіграли штрафний, і, скориставшись тим, що гравці збірної України не встигли розібратись у ситуації, вивели на ударну позицію Пршича, а той відкрив рахунок у грі. А за кілька хвилин помилка Микитюка на своїй половині майданчику призвела до другого взяття воріт Іваняка. Такий перебіг подій негативно вплинув на збірну України, яка до перерви намагалася знайти свою гру, але це не зовсім вдавалося. Хоча незадовго до кінця першого тайму українці таки створили момент, проте Білоцерківець з вигідної позиції не зміг переграти Момчиловича. Можливо, якби Микола забив, то подальший перебіг цієї гри склався би інакше.

Також читайте:   Євро-2022. Відбірковий етап. Україна – Данія – 8:2

Початок другого тайму не приніс українцям нічого хорошого. Після помилки та фолу біля власних воріт «синьо-жовті» пропустили втретє – Пршич вразив «рамку» прямим ударом зі штрафного. Після такого старту другої половини гри українцям нічого не залишалось, окрім того, як ризикувати. Однак, гра у підопічних Олександра Косенка буквально не клеїлась. Не все виходило у першої четвірки, на яку покладались особливі надії. Тому, аби спробувати змінити хід гри, наставник нашої збірної почав випускати номінальну третю четвірку. На це серби відповіли тим, що стали більше грати другим номером, подекуди вичікуючи можливість розіграти контратаку.

А в середині другого тайму рахунок став просто непристойним – 4:0 на користь сербів. Це сталося після того, як Томіч відважився пробити з дальньої відстані. М’яч на своєму шляху зачепив Єрьоміна, чим трохи дезорієнтував Іваняка. Після цього наш капітан поступився своїм місцем у воротах Ципуну.

Українцям вистачило дванадцять секунд, щоб нарешті забити у ворота Момчиловича. Фаренюк подарував нашій команді слабкий промінець надії, який одразу згаснув після наступної атаки сербів, коли Раміч зміг прийняти м’яч та пробив таким чином, що «снаряд» полетів «за комірець» Ципуну. І це вже – 5:1 на користь збірної Сербії, яка почувала себе повним господарем ситуації.

Треба віддати належне збірній Україні, яка все-таки створила ще кілька гольових нагод, проте реалізація підвела нашу команду. І лише на 38-й хвилині, коли українці вже пішли з п’ятим польовим гравцем, у воротах Момчиловича опинився другий м’яч, який забив Корсун. Проте, на жаль, на картину гри та результат він вже не вплинув. Отже, свою боротьбу в Елітному раунді відбору на ЧС-2020 збірна України розпочала з дуже болючої поразки, яка суттєво понизила шанси нашої команди бодай би на друге місце.

Сербія – Україна – 5:2
Голи: Пршич (12, 22), Петров (15), Томіч (30), Раміч (31) – Фаренюк (30), Корсун (38)
Сербія: Момчилович – Томіч, Ракич, Пршич, Сіміч – Лазаревич, Раміч, Петров, Стойкович
Україна: Іваняк (Ципун, 30) – Шотурма, Корсун, Зварич, Білоцерківець – Малишко, Педяш, Журба, Разуванов – Микитюк, Д. Сорокін, Єрьомін, Фаренюк

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*