Фінальний етап чемпіонату України з футзалу (U-11). Як це було

u-11

Ще мало часу пройшло після закінчення фінального етапу чемпіонату України з футзалу (U-11), який цього тижня проходив у Білозір’ї, але емоції в мені вирують, і хочеться ними поділитися.

Одразу вибачаюся за те, що не писав такого посту після фінального етапу чемпіонату України (U-13), який проходив у Крижанівці. Але на це було дві причини. По-перше – був трохи втомлений, а по-друге – я був реально розчарований виступами деяких команд, які вважались фаворитами. Хоча фінал, безумовно, був шикарним. Але фінальний етап чемпіонату України з футзалу (U-11) розбавив мої враження.

Скажу так. Звичайно, були у цьому фінальному етапі команди, які віддають пріоритет великому футболу. Але були і ті команди, які приділяють увагу саме футзалу. І в цих командах було багато гравців, які вже зараз (а це, нагадаю, вікова категорія U-11) мають саме футзальне мислення. І правильно сказав головний тренер ФК Любарт (U-11) Олександр Лисенко, у перспективі збірна України з гравців 2009 року народження може стати однією з найсильніших в історії українського футзалу. І я цілком поділяю цю думку. За багатьма з тих гравців, яких я побачив на цьому турнірі, треба починати слідкувати вже зараз, а заодно робити всі умови для того, щоб вони залишились саме у футзалі, а не пішли у великий футбол.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Спортлідер 3:3 Енергія (відео)

Ну, і трохи про фінал скажу. Як на мене, результат вирішального матчу закономірний, і перемога київської ДЮСШ-25 була логічною. Адже неможливо виграти фінал, граючи майже весь час практично однією четвіркою та сподіваючись на те, що Стефанович витягне все, і навіть трохи більше. І наставник рівненської ДЮСШ-4 Вадим Басюк сам це чудово розуміє. У цьому плані у киян була перевага, яка далася взнаки. Ротація у команди Миколи Соколовського вирішила все. Якби у рівнян було дві рівноцінні четвірки, то, можливо, і не було би такого програшу. А столичну ДЮСШ-25 вітаю з чемпіонством. Для київського колективу це вже друге “золото” у цьому сезоні, адже трохи раніше чемпіонами України стали 15-річні вихованці цієї школи. Що стосується рівнян, то у ДЮСШ-4 це друге “срібло” поспіль, адже тиждень тому віце-чемпіонами України стали 13-річні рівняни.

Але на цьому сезон в українському дитячо-юнацькому футзалі не завершується. Вже з наступного тижня розпочнуться баталії за Кубок України у різних вікових категоріях. Так що, далі буде.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*