Карантин в Україні. Ситуація в Херсоні

Херсон

За даними, які надає голова області Юрій Гусєв, жодного підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 в Херсонській області нема. Але з невеликих міст області люди пишуть, що в лікарнях зараз багато людей лежать з вірусною пневмонією. І не лише дорослі – діти також.

Коронавірус у Херсоні

На коронавірус їх ніхто не тестує.

Тим часом по області станом на 22 березня є 7 підозр щодо можливого захворювання на COVID-19. Всі госпіталізовані. Чекають результати аналізів з Києва.

З 20 березня працює Єдиний антикризовий штаб, який об’єднав волонтерів та бізнес з метою забезпечення груп ризику гуманітарною допомогою в умовах карантину. Телефони штабу є на сторінці голови області.

У громадському транспорті стараються дотримуватися обмежень по кількості пасажирів. Тролейбус більше 20 людей не бере. Дехто ходить на роботу пішки.

Люди на вулицях в основному без масок. Можливо, ще не дійшло, наскільки серйозна ситуація у світі і у нашій державі. Враховуючи те, що Херсон є портовим містом, така поведінка є вкрай необачною та небезпечною.

А ви дотримуєтеся карантину?





Подивитись результати голосування

Касири «Ощадбанку» працюють в масках і рукавичках. Охоронці засобами захисту не забезпечені абсолютно. А їм ще треба контролювати кількість відвідувачів, запускаючи всередину по 1-2 людини, – тобто контактувати з потенційними носіями вірусу. Керівництву традиційно начхати на тих, від кого, між іншим, залежить безпека банківської установи.

Продуктові ринки в Херсоні закриті. Страждають реалізатори овочів-зелені та селяни, які вирощують на продаж і самостійно торгують. У них псується товар, який нема куди подіти. Де ж брати свіжі зелень та домашні овочі? У соціальній мережі «Фейсбук» херсонка відкрила групу, де ринкові продавці можуть давати оголошення про продаж своїх продуктів.

Також читайте:   Алкоголь і спека

Багато продавців пропонують доставку додому. З однієї сторони, це чудово, бо люди зможуть купити домашнє м’ясо, молоко, ранні овочі та зелень з мінімальним контактом. З іншого боку, такі товари не проходять перевірку і можуть бути неналежної якості. Тобто людина купує на свій страх і ризик. Але це вже особиста справа кожного.

У крайньому випадку завжди є супермаркет.

Дітей на майданчиках досить багато. Гуляють і граються. Відповідно тісно контактують одне з одним. «Вигулюють» їх мами, які теж спілкуються між собою. Рівень свідомості – нуль цілих нуль десятих.

Масок в аптеках нема. Люди шиють самі або купують в інтернеті. Є пропозиції у тій же мережі «Фейсбук». Кілька жінок, які вміють шити і мають машинки, пропонують свої послуги. Коштує така маска з бавовняної тканини відносно недорого. Доросла – 45 грн., дитяча – 35 грн. Є й дорожчі. Ці маски багаторазові. Їх можна прати і використовувати повторно.

Кілька годин назад з’явилась інформація, що маски поступили в продаж у магазини медичних товарів «Медтехніка». Правда, всього 500 штук. Власник мережі обіцяє, що незабаром надійдуть ще 1500 штук. Орієнтовна роздрібна ціна буде 15 грн. Це звичайні одноразові маски.

На черзі Суми та Вінниця…

Автор статті: Arwenita.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*