Курка не птиця, а Польща не заграниця? - Блог про Львів

Курка не птиця, а Польща не заграниця?

Костя Грек

На, жаль, стверджує Костя Грек, це далеко не так. Принаймні, він не відчув цього за два перші тижні перекладацької роботи, що він її здійснює над своєю книгою «Досить бути провінцією…».

«Може уся справа в тім, що саме зараз я проходжу одне з найскладніших місць тексту? – бідкається Костя. – Там саме описано урочистий прийом, влаштований високопоставленим гостям Львова в Оперному театрі! У ньому дуже багато тонкої й філігранної роботи, історичних конотацій, алюзій до мистецької спадщини людства тощо».

Звісно, можна поспівчувати нашому авторові, однак, як то кажуть, з пісні слова не викинеш… Тим більше, за логікою його творчого задуму, власне цей її фрагмент. Адже якщо вважати «провінцію» одою на честь рідного міста, то саме він і є її кульмінаційним пунктом! Справді, подальші події затягують читача своєю фабулою, та описані автором вже не в такому урочистому й піднесеному стилі…

Тому маємо надію, що тільки-но гості саміту залишать за спиною оспівану Костею Оперу, робота в нього просуватиметься швидше. Хоч там як, це буде вже другий самотужки здійснений ним переклад (а можливо й видання) власної книги на іноземну мову. Унікальний для нашого «сучукрліту» експеримент! Нагадуємо, що у 2016 році твір вже вийшов у німецькій версії (50% від загального накладу 1000 шт.), популяризувати котру Кості нещодавно допомагав письменник з Німеччини Цезар Розалес-Міранда. Наступного тижня ми опублікуємо відео із його враженнями від Костевої повісті… А наразі побажаємо авторові успіхів у його самозреченій роботі із закордонного піару рідного міста і наголошуємо, що:

Також читайте:   Свято сиру та вина-2013 у Львові

Придбати книгу Кості Грека «Досить бути провінцією…» (українською або німецькою мовою) ви зможете у вихідні, на його власних рекламних акціях чи в будь-який інший день у магазині «Книжкова криївка», тобто на стелажі коло будинку за адресою м. Львів, пл. Ринок, 31, що за рідким виключенням працює без вихідних з 10:00 до 19:00.

Більше про Костю Грека можна прочитати ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*