Нікіта Єлфімов: У «Галицькій здобі» почуваюся комфортно - Блог про Львів

Нікіта Єлфімов: У «Галицькій здобі» почуваюся комфортно

Нікіта Єлфімов

Продовжуємо цикл інтерв’ю з гравцями нашої команди.

На черзі футзаліст, який, незважаючи на свій юний вік (19 років – авт.), вже встиг пограти за команду Екстра-ліги, здобути з «пекарями» перемогу на міжнародному турнірі й поступово влитися у наш колектив – Нікіта Єлфімов.


– Нікіта, розпочнемо з гарячої теми. Футзальні змагання перервані на невизначений час. Як підтримуєте форму?

– Як і для багатьох спортсменів, для мене – це болюча тема. Стараюся підтримувати форму. Кожного дня ходжу бігати, займаюся на турніку, але без тренувань дуже важко. Навіть не знаю що очікувати далі. МОЗ радить сидіти вдома, то ж так і роблю.

– У цьому сезоні Ви грали у матчах Гранд ліги лише в другому колі. Як загалом оціните виступ «Галицької здоби» й свою гру, зокрема?

– Перед нашою командою завжди стоять максимальні завдання, то ж хотілося здобути хоча б один із комплектів нагород. Непотрапляння у трійку – це крок назад. Серед причин поганого виступу виділив би: відсутність належного тренувального процесу, а також омолоджений склад команди. Впевнений, що вже у наступному сезоні ми проявимо себе значно краще.

– По якій причині Ви пропустили першу половину сезону?

– На початку зимової першості у мене виник варіант поїхати у Херсон аби спробувати свої сили у команді Першої ліги України «Продексім 2». В принципі там все влаштовувало, колектив хороший, але головний тренер цієї команди не бачив мене в основному складі. Зважаючи на юний вік, хочеться більше часу проводити на майданчику. То ж, зваживши всі «за» і «проти», вирішив повернутися до Львова.

– Що було далі?

– Далі був «Benteler», який виступає в одній із бізнес-ліг міста Львова. Саме в цій команді підтримував форму, а потім вже у період міжсезоння повернувся до складу «пекарів».

– Разом із «червоно-жовтими» Вам вдалося здобути перемогу на міжнародному турнірі в Тячеві, а також відіграти два матчі у Другій лізі України.

– Звичайно, тріумф у Тячеві запам’ятається на все життя. Радий, що у складі «Галицької здоби» увійшов в історію, адже «пекарі» до цього часу ще жодного разу не здобували перемоги на міжнародних змаганнях. У Тячеві сподобалося все: це і майданчик, й організація турніру, суперники, відпочинок поза футзалом. Побільше б таких турнірів у майбутньому.

Також читайте:   Володимир Котович: Мрію зіграти за «Галицьку здобу» в Екстра-Лізі

Щодо Другої ліги, то у цих змаганнях зіграв лише дві гри. На жаль, як і у матчах Гранд ліги Львівщини, нашій команді не вистачило досвіду ігор на такому рівні. Багато гравців вперше грало у чемпіонаті такого рівня. Чудес у футзалі не буває.

– Як почуваєте себе у «Галицькій здобі», Вам тут комфортно?

– У «пекарів» є всі можливості для того щоб розвиватися: інвентар, тренувальний процес, хороший тренер, палкі вболівальники, хороше інформаційне висвітлення. Тому, нічого не залишається як закотити рукави й працювати над собою. Багато в чому мені у «Галицькій здобі» допомагають колеги по команді Данило Сивак та Антон Денчук, з якими колегую поза майданчиком.

– Які мрії пов’язані з цією командою?

– Хочу виграти Гранд-лігу, а потім замахнутися й на більш серйозні титули.

– Найкращий і найгірший матчі «пекарів» у цьому сезоні?

– Найгірший, мабуть, що вдома проти «Любарта» у Другій лізі України, коли ми не зуміли втримати солідну перевагу в рахунку. Найкращий? Гра другого кола проти «Бастіону» у чемпіонаті Львівської області.

– Свого часу Вам вдалося навіть пограти в Екстра-лізі. Які враження залишилися від цього періоду кар’єри?

– Виступаючи за «Інтер Футзал» (тренер Назар Станкевич), мені, Юрію Горбовцову та Владу Константинову надійшла пропозиція поїхати на оглядини у хмельницький «Сокіл». Вирішив спробувати, навіть вдалося зіграти кілька ігор на найвищому рівні. Проте, через деякий період часу мене повідомили що на «основу» я не тягну і повернувся до Львова.

Хоча, досвід виступів у команді екстра-ліги став корисним.

– Чим займаєтеся у буденному житті?

– Навчаюся у Київському університеті «Україна», спеціальність «Комп’ютерна інженерія». Також при нагоді стараюся грати у настільний теніс. Окрім футзалу полюбив ще й цей вид спорту.

– Ваші побажання всім, хто любить футзал і вболіває за «Галицьку здобу»?

– Приходьте на наші матчі, вболівайте й будьте здорові. Любіть футзал.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*