Для чого потрібен інвертор напруги: принцип його роботи - Блог про Львів

Для чого потрібен інвертор напруги: принцип його роботи

інвертор напруги

Пристрої інверторного типу набувають все більшу популярність. Перетворення постійного струму на змінний відкриває широкі можливості для свого застосування. Цей пристрій дозволяє вмикати прилади з живленням від змінної напруги за допомогою акумуляторів, які виробляють постійний струм, без втрат потужності.

У цій статті ми розглянемо, що таке інвертор напруги та як він працює. Зараз дуже багато місць, де продають такі пристрої, але все ж таки краще купувати у перевірених продавців https://prel.prom.ua/g949226-invertori-naprugi-avtonomnogo, де вам допоможуть з вибором, та нададуть необхідну консультацію.

Завдяки чому перетворюється живлення

Багато хто вже знає, що інвертор – це перетворювач напруги, але завдяки чому постійний струм змінює свою характеристику? Це відбувається завдяки тому, що інвертор містить силовий елемент, такий як транзистор або IGBT (інтегрований біполярний транзистор з ізольованим затвором), що керує потоком струму через змінний струм. Сигнали керування надходять з контролера, який виконує функцію регулювання вихідної напруги та частоти змінного струму.

Зокрема, змінюються частота, напруга та амплітуда електричного струму:

  • Частота: в змінному струмі, частота визначає частоту коливань напруги та струму від 0 до максимального значення та назад до 0. Відомо, що в Україні частота електричного струму дорівнює 50 Гц, тобто напруга змінюється напрямком з максимального значення до мінімального і знову до максимального, 50 разів на секунду.
  • Напруга: змінний струм характеризується змінами напруги з часом. Напруга в змінному струмі змінюється від максимального значення до мінімального значення та знову до максимального значення.
  • Амплітуда: Амплітуда змінного струму є максимальною значення напруги або струму в ході коливань. В залежності від застосування, амплітуда змінного струму може бути різною.

Перетворення постійного струму на змінний струм може забезпечувати зберігання енергії в акумуляторах і генерацію струму від різних джерел енергії, наприклад від сонячних панелей, вітрових турбін, гідроелектростанцій тощо. Від того як працює інвертор напруги залежить, які пристрої можна до нього під’єднати. Прилади з модифікованою синусоїдою є більш бюджетні та підійдуть до багатьох побутових приладів. Але для вимогливих до коливань струму приборів (більшість медичних, деяка техніка) потрібен буде інвертор, який може утворити сигнал, що має повну синусоїду.

Інвертор напруги – це пристрій, який дозволяє повністю перейти на автономне енергопостачання будинку від сонячних панелей. З його допомогою можна створити систему, яка буде працювати в денний час від світла сонця, залишок цієї енергії буде накопичуватись в акумуляторах. Вночі, або в час недостатньої інсоляції, система вмикає живлення від акумуляторів, до будинку подається перетворене інвертором живлення, що дозволяє таким чином не залишитись зовсім без світла.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*