Ліга чемпіонів. Матч за третє місце. «Спортінг» – «Бенфіка» – 3:6 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Матч за третє місце. «Спортінг» – «Бенфіка» – 3:6

Sporting-Benfika

Вперше в історії фінальних стадій Ліги чемпіонів дві португальські команди зійшлись у матчі за медалі. Щоправда, звичайно, і «Бенфіка», і «Спортінг» хотіли би, щоб ця португальська футзальна «класика» відбулась у головному поєдинку турніру, а не у «бронзовому» фіналі.

Однак, сталося саме так, тому хтось із цих двох грандів португальського та європейського футзалу мав би залишитися у підсумку без медалей. Варто відзначити, що наставник «Бенфіки» Маріо Сілва трохи здивував своєю стартовою четвіркою, у якій опинились Кутчі та Гонсало Собрал, які провели не так багато ігрового часу у півфіналі (особливо Гонсало Собрал). З одного боку – можна було подумати, що Маріо Сілва вирішив трохи дати відпочити своїм лідерам. Однак, по факту це, швидше за все, була тренерська хитрість, щоб трохи заплутати Нуно Діаша. Зазначимо, що наставник «Спортінга» вирішив не міняти стартовий склад у порівнянні з півфінальним поєдинком проти «Барселони»

Те, що матч буде принциповим, незважаючи на те, що «Бенфіка» та «Спортінг» грали лише за «бронзу», підтвердили стартові хвилини, коли Зікі Те сфолив проти Чишкали, за що отримав жовту картку. Але вже за кілька миттєвостей гравець «Спортінга» цілком реально міг отримати другу жовту картку за порушення правил проти Афонсу Жезуша. Тренерський штаб «Бенфіки» зробив запит на «челлендж» щодо можливої відмашки Зікі Те від Афонсу Жезуша. Однак, арбітри, переглянувши епізод, не зафіксували фолу. Після цього «Бенфіка» стала поступово грати першим номером, часто загострюючи гру біля воріт Енріке Рафаньїна. «Спортінг», щоправда, намагався відповідати, але по-справжньому гострих моментів біля воріт Лео Гужіела було мало. А на 9-й хвилині «Бенфіка» повела в рахунку. Це сталося після того, як Ігор Соуза прострілив з правого флангу на дальню стійку, а вже там Артур переправив м’яч у ворота «Спортінга». А за кілька миттєвостей Дієго Нунес класною передачею вивів на ударну позицію того ж таки Ігора Соузу, і він додав до своєї результативної передачі ще і гол, тим самим подвоївши перевагу «Бенфіки».

Після такого «Бенфіка» могла собі дозволити трохи пограти за рахунком, а ось «Спортінг» довго переформатовував свою гру під нові реалії, коли вже потрібно відіграватися з 0:2. І тільки ближче до останньої 5-хвилинки першого тайму «Спортінг» почав по-справжньому загострювати гру біля воріт Лео Гужіела. Зокрема, були моменти у Тайнана та Мерліма, який влучив у поперечину воріт «Бенфіки». А на останній секундах першої половини гри «Спортінгу» таки вдалося відквитати один гол завдяки підключенню свого воротаря Енріке Рафаньїна, який відзначився у володіннях свого колеги по воротарському цеху та зробив рахунок 1:2, подарувавши «Спортінгу» надію на повернення у гру вже у другому таймі.

Також читайте:   Футзал. Підготовка команди Енергія-Тайм до сезону.

Початок другого тайму видався веселим та багатим на голи. Почалося все з того, що на 22-й хвилині Ігор Соуза залишив ні з чим одразу Томаща Пасу, Паулету, які не змогли відібрати м’яч у бразильця, та Енріке Рафаньїна, який необачно вийшов з воріт. І в результаті «Спортінг» отримав «гол з роздягальні». Але практично одразу Енріке Рафаньїн пішов уперед та потужно пробив по воротах, і в результаті вийшла результативна передача на Тайнана, який підкорегував політ м’яча у ворота Лео Гужіела, знову скоротивши рашунок до мінімуму. Але вже у наступній атаці «Бенфіки» м’яч знову опинився у воротах «Спортінга». Томаш Пасу знову не впорався з опікою Ігора Соузи, і той оформив хет-трик. І знову гольову передачу віддав Дієго Нунес.

Складалося враження, що у «Бенфіки» після середини другого тайму трохи розладнався перехід з оборони до атаки. І «Спортінг» намагався цим скористатися. Підопічні Нуно Діаша використовували для цього різні підходи: підключення до атак Енріке Рафаньїна, які нерідко закінчувались ударами по воротах Лео Гужіела, розіграші кутових та удари з далекої відстані. Однак, жоден з цих підходів до створення атак не приносив «Спортінгу» результату. Тому, на 37-й хвилині Томаш Пасу почав виходити у якості «літаючого» воротаря. Однак, вже за хвилину у порожні ворота «Спортінга» влетів «подарунок» від Лусіу Роші, який зробив рахунок 5:2 на користь «Бенфіки». Щоправда, «Спортінг» практично швидко відіграв один гол – знову ж таки, після гри у форматі «5х4». Відзначився Зікі Те. І «Спортінг» продовжував грати з зайвим польовим гравцем, але ще один гол від Лусіу Роші за 26 секунд до кінця матчу остаточно розставив усі крапки над «і». «Бенфіка» втретє поспіль здобула бронзові медалі Ліги чемпіонів. Але ця «бронза» – найбільш важлива, адже вона була здобута у поєдинку з історично найзапеклішим суперником – «Спортінгом».

«Спортінг» (Португалія) – «Бенфіка» (Португалія) – 3:6
Голи: Енріке Рафаньїн (20), Тайнан (22), Зікі Те (39) – Артур (9), Ігор Соуза (11, 22, 22), Лусіу Роша (38, 40)
«Спортінг»: Енріке Рафаньїн – Мерлім, Тайнан, Томаш Пасу, Зікі Те – Татіньйо, Жоао Матуш, Пані Варела, Діогу Сантуш – Уго Невеш, Рафа Фелікс, Паулета, Уеслі Франса
«Бенфіка»: Лео Гужіел – Кутчі, Артур, Дієго Нунес, Гонсало Собрал – Чишкала, Афонсу Жезуш, Лусіу Роша, Жакаре – Ігор Соуза, Сілвештре Феррейра, Вінісіус Роша
Попередження: Зікі Те (3) – Жакаре (20)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*