Пам’ятаймо про Юрія Руфа - Блог про Львів

Пам’ятаймо про Юрія Руфа

Юрій Руф

Сьогодні, 26 вересня, мало би виповнитися 44 роки Юрію Дадаку, більш знаному як Юрій Руф. Ця людина була не лише активним громадським діячем та письменником, засновником літературного проєкту «Дух нації», а й патріотом.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну Юрій добровільно став на захист Батьківщини, вступивши до лав 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Загинув у боях під Луганщиною 1 квітня 2022 року.

Рівно через 8 днів був похований з почестями біля Личаківського кладовища (колись Марсове поле – авт.). У Руфа залишилася дружина та дві доньки.

Вже згодом, а точніше 30 червня того ж таки 2022 року колишню вулицю Некрасова було перейменовано на честь Героя України. А вже через рік на фасаді «Технологічного фахового коледжу Державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України» було відкрито меморіальну дошку, присвячену саме Юрію Руфу.

Особисто я був знайомий із цією людиною. Наша зустріч відбулася спонтанно. Була в моїх друзів і, як виявилося згодом, у друзів Руфа традиція кожного року на День Соборності України (22 січня) робити сходження на найвищу вершину Українських Карпат – Говерлу.

Також читайте:   Як Воробус стрибав в ополонку

Заняття було не з легких, але те, з яким бажанням Руф і компанія підіймалися на гору було щось. Був на вершині й ваш автор, а по дорозі на неї я активно дискутував саме з п. Юрієм.

Пригадую й нашу останню подорож на ту ж Говерлу. Тоді ми знову їхали взимку, багато жартували, вже після сходження від гітару класно колядували, тим самим підтримуючи українські традиції. Колядку «Ми прибули господарю до вашої хати…» ще досі можна знайти у соціальних мережах. Завершилося ж все відеозйомкою на задньому сидінні автобуса, де ми знімали ролик про враження від подорожі, а також поїздку з моєю пасією.

Сміху то було…

Зараз же Юрія Руфа немає з нами, але пам’ять про нього буде завжди.

Спочивай із миром, друже. Слава Герою!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*