День Перемоги - Блог про Львів

День Перемоги

День Перемоги

Сьогодні в Україні відзначають свято – День Перемоги. В зв’язку із цим у багатьох містах України проводяться офіційні урочистості.

Зокрема у містах-героях і не тільки проходять паради. Найбільший пройшов в Києві на майдані Незалежності. Окрім поздоровлення військ, Києвом проїхали військова і автомобільна техніка часів Другої світової війни: ГАЗ, ЗИС, М-72, Катюша та інші.

Загалом задіяними у урочистостях були близько 3 тисячі військовослужбовців. Також були гості із Росії (75 військовослужбовців), Білорусі (122 курсанти і 14 офіцерів з Білорусі).

9 травня 1945 року – це День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на Нашій планеті.

День перемоги офіційно святкується в Україні, Росії, Білорусії, Казахстані та інших постсоціалістичних країнах.

На початкових порах святкувалося в СССР і країнах Варшавського договору. Це такі країни як: Албанія, Болгарія, НДР, Польща, Румунія.

У 1991 році договір був оголошений таким як припинений.

Війна – це жахливо, такого більше не потрібно. Зараз багато йде суперечок хто насправді захищав, а хто нападав, хто знешкоджував невинний народ, але це вже все позаду.

Люди ж то загинули і не мало, а це по розрахунках різних джерел близько 50-55 мільйонів чоловік. Повторюю – це приблизні цифри. Ніхто точно не може сказати скільки загинуло людей.

Також читайте:   Скільки буде державних вихідних у 2016 році

Друга світова війна проходила на території 40 країн, задіяні були 61 країна, 110 мільйонів чоловік.

Якби ми цього не хотіли, але Україна також була задіяна у бойових діях. Не один із Нас втратив своїх родичів. Хтось діда, хтось прадіда. 40 місяців тривала на українській землі війна, була пролита не одна людська кров.

Якби не війна можливо би демографічна ситуація в країні і загалом по світу була би іншою. Нас було би набагато більше.

Сама війна завершилася 9 травня, коли о 0:43 за московським часом генерал-фельдмаршал Вільгельм Кейтель, а також представники німецьких ВМС, підписали Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини, що ознаменувало закінчення Великої Вітчизняної війни.

Додам, що сьогодні о 22 годині у таких містах як Київ, Львів, Одеса, Керч, Вінниця, Житомир, Рівне, Дніпропетровськ буде святковий феєрверк з 30-ти залпів салютних установок.

P.S. Хтось хоче відзначає це свято, хтось ні. Всі люди свідомі і знають що мають робити. А для тих, хто хоче дізнатися більше – радимо переглянути сайти 9may.ru та pobediteli.ru.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 09.05.2010 пише:

    Як би там не було, але в цей день закінчилась війна, і багато людей відчули радість від того, що вже більше не потрібно нікого вбивати.
    А я вважаю, що це не день перемоги, а просто день закінчення війни, яку виграв наш народ. Багато солдатів не повернулися до своїх домівок після закінчення війни, і мені здається, що немає такої родини, якої тим, чи іншим шляхом торкнулася страшна рука війни. Вшануймо пам’ять всіх загиблих на полях страшної війни.

  2. russo turisto 09.05.2010 пише:

    Но все-таки мы победили, не важно какою ценою нам далась эта победа, ведь народ выстоял, и дошел до Берлина. И пусть кто-то считает этот день днем окончания войны, но мы будем всегда считать его Днем победы. Но хочется сказать одно, что сталин имеет к нашей ПОБЕДЕ никакого отношения. Пройдут года и его признают ВРАГОМ НАРОДА. Но те, кто сидел в окопах, к большому сожалению, об этом не узнают.

  3. Для тих, хто темний у історії, а черпає інформацію із антиукраїнської пропаґандистської машини, нагадаю, що Друга Світова Війна закінчилась 2 вересня 1945 року капітуляцією Японії, а у Європі – 8 травня 1945 року капітуляцією Німеччини. 9 травня – це міфологія СРСР-івської попаґанди…

    Щодо того, що наш народ переміг, то він програв, бо на наступні 46 років був окупований і тероризований совітами, заплативши занадто велику ціну. То хіба це перемога? Хіба адекватну ціну заплативн наш народ за чужу перемогу?

    Ми повинні пом’янути жертв війни і пам’ятати нашу кривду!

  4. Андрій Міхеєв 09.05.2010 пише:

    Я теж не вважаю цей день перемогою. Бо замість німецьких окупантів прийшли ще гірші – комуністи, які дуже багато горя заподіяли усім українцям. Наша перемога – це здобуття незалежної України, а 9 травня – це радянське пропагандистське свято.

  5. Stakeholder 09.05.2010 пише:

    Ну Вoрoбус вiдмiтився) нa львiвський блoг вчeпив симвoл гeрoїзму чaсiв Рoсiйськoї Iмпeрiї), мoжливo я б i нe придaв йoму oсoбливoгo знaчeння якби aвaст нe прийняв йoгo зa трoян)), при вiдкриттi будь якoї стoрiнки блoгу вискaкують пoвiдoмлeння прo тe щo стoрiнкa iнфiкoвaнa), рaджу тaкoж всiм iншим людям, якi нoсяться як з цяцькaми з Гeoргiївськими стрiчкaми спoчaтку бiльшe взнaти прo цeй симвoл, я йoгo нe критикую, прoстo в бaгaтьox сьoгoднiшниx ситуaцiяx йoгo викoристaння виглядaє бeзглуздo 🙂

  6. данило 12.05.2010 пише:

    це поважне свято шкода що влада згадує про витеранів тільки коли потрібно пропіаритись

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*