Революціонери рок музики: гурт Apocalyptica

Apocalyptica

Доброго дня, шановні користувачі блогу!

Передусім хотів би подякувати шановному пану Воробусу за можливість “проби пера” на його блозі.

А мова у нас сьогодні піде про унікальних і талановитих музикантів під назвою – Apocalyptica!!!

Родом вони з Фінляндії. Apocalyptica – це три віолончелісти – Ейка, Пааво, Перто і барабанщик Міко.

В чому ж революція? – запитаєте ви.

У далекому 1993 році у літньому таборі для обдарованих музикантів “дядя” Антеро – “хрещений батько” і, у минулому, учасник гурту, познайомився з Ейко і Максом.

Всі вони були віолончелістами. І от настає питання – а що ж саме грати на звітному концерті табору – класика вже набридла, а щось нове придумати важко. І от Ейка з Максом пропонують зіграти кавер версії на Metallica – їх улюблений рок гурт.

Антеро каже їм що вони збожеволіли і це неможливо, але Макс обіцяє сам випити пляшку РОСІЙСЬКОЇ горілки, якщо Антеро погодиться 🙂 (дивна мотивація – але вона спрацювала).

До виступу для масовості вони залучили ще одного хлопця – Пааво. Виступ видався дуже невдалим – їх ніхто не зрозумів. Ось тут і знадобилася напевно ця пляшка горілки (про це історії нічого не відомо). 🙂

Але, хлопці не впадали у відчай і поступили в академію Яна Сибеліуса на відділення – ВІОЛОНЧЕЛЬ!

Так що зразу ж зазначаємо, що всі учасники гурту – є справжніми дипломованими професіоналами своєї справи!

І от, у 1995 році в гуртожиток до хлопців прибігає Пааво і виявляється що, знову ж, таки “по п’яні” він домовився про концерт у фінському клубі. Хлопці його ледве не душать і сідають далі бухати від безвиходу – бо матеріалу на концерт у них немає.

Але, знову ж Макс згадує про ідею дворічної давнини, Антеро знову його відмовляє і говорить, що як і тоді ця ідея не буде мати успіху. Але виходу не було. На концерті з технічних причин Макса замінив ще один їх знайомий віолончеліст Перто.

Також читайте:   Потап і Настя Каменських у Львові

І публіка хоч не зразу, але врубається і починає підспівувати! І хлопці після концерту отримають свій заслужений контракт з Zen Garden!!!

Після цього до хлопців приходить справжня слава у Фінляндії, вони починають перегравати такі гурти, як Sepultura, Slayer і звісно що продовжують тему Metallica.

У 2000 році вони видають свій “культовий і вічний” альбом CULT,який приносить їм славу вже на цілий світ! (потрібно зауважити, що на цьому диску поряд з каверами з’являються вже власні твори Ейко, який стає штатним композитором гурту).

Ще б пак, на чотирьох віолончелях звучить справжній метал – на той момент це була недосяжна планка по якості і неординарності музики для всіх інших рокерів!!!

А кавер-версія Hall of the Mountain King (В печері горного короля Едварда Гріга) стає візиткою гурту!!!

З того часу багато води витекло, у гурті відбулось багато змін – Макс і Антеро пішли, віолончелей залишилося три, а не чотири, на заміну одній віолончелі прийшли барабани від Міко, який зараз є повноправним учасником гурту, група почала запрошувати вокалістів до своїх інструментальних партій і стала дещо м’якшою.

Але, і на даний момент Apocalyptica залишається взірцем нахабності (в хорошому розумінні цього слова), їхні твори зачаровують, вони не бояться нічого і сміливо експериментують і надалі.

Думаю читачі блогу до мене приєднаються у побажанні Apocalyptica довгих років життя!!! Не знаю, як ви, а я хотів би побачити ще їх у ролі дідуганів з віолончелями. 😀

А зараз подарунок читачам – їх відео під назвою – Somewhere Around Nothing:

Дякую за увагу! Читачам блогу бажаю – НІКОЛИ НЕ ЗУПИНЯЙТЕСЬ І ТВОРІТЬ НЕФОРМАТ!!!

Висловлюю подяку пану Патрону за цікаву статтю.

Автор статті: patron.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 11.10.2011 пише:

    Вітаю пана Patrona з прем’єрою на сторінках блогу. Бажаю подальших творчих успіхів.

  2. Пан П 11.10.2011 пише:

    Приєднуюсь до побажання Архіваріуса 🙂

  3. gorih 11.10.2011 пише:

    В них прикольна пісня world collide

  4. dude1995 11.10.2011 пише:

    Давайте ще року та металу \m/

  5. Ну що тут говорити, музика в них чудова…

  6. viking 23.03.2014 пише:

    Heavy metal forever! \m/

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*