10 найважливіших подій 2011 року в світі - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2011 року в світі

Смерть Джобса

Що ж, завершується багатий на події 2011 рік. Ще буквально кілька днів і людство вступить у 2012 – рік дракона. Що він принесе невідомо, життя покаже, але, думаю, подій буде не менше чим цього року.

Минулого тижня блог Воробуса підводив підводив підсумки 2011 року в Україні, виокремивши 10 найважливіших подій.

Сьогодні ж на черзі світ і його найважливіші події.

Отже, поїхали…

1. Ліквідація Усами бен Ладена.

2 травня 2011 року американськими службами було вбито головного терориста світу, який був задіяний у багатьох терактах, зокрема у Нью-Йорку та Вашингтоні у 2001 році. Операція проходила на території Пакистану. Згодом вже екс-терориста поховали поховали на дні моря, хоча фото його тіла так і не було оприлюднено.

Бен Ладена знешкоджено

2. Радіоактивний землетрус у Японії.

Чому я так назвав цей пункт? Справа у тому, що у березні 2011 року в Японії відбувся найпотужніший за всю історію землетрус силою в 9 балів за шкалою Ріхтера. Він спричинив цунамі, внаслідок якого загинули більше 20 тисяч людей і це ще не все.

Землетрус пошкодив охолоджувальні системи на АЕС, що призвело до другого Чорнобиля у світі. Зараз ситуація стабілізувалася, але роботи ведуть ще досі.

3. Трагедія в Норвегії.

Все більше дивуєшся людям, які просто беруть і дуріють. Так сталося і в липні цього року, а якщо бути точнішим 22 липня. Екстреміст Андерс Брейвік вбив за допомогою вибухів і розстрілу ні в чому невинних 77 людей. Таким чином, він хотів показати владі, що вона ліберально ставиться до іммігрантів-мусульман.

Згодом світ був вдруге шокованим, коли замість того, щоб його судити по вищій мірі покарання, Брейвіка визнали психічно хворим і відповідно таким, що судити його не можуть.

Кровава трагедія

4. Катастрофа ХК Локомотив.

Ніколи не міг собі подумати, що після того як свого часу впав літак із ФК Пахтакор, може повторитися подібне. А воно таки сталося. 7 вересня під час злету літака відбулася катастрофа, внаслідок якої загинули 44 із 45-ти людей, що перебували на борту літака, а це майже цілий склад команди. Далі без коментарів….

Також читайте:   4 дитини і така фігура? Ну точно генетика!

5. Виведення військ США із Іраку.

Недаремно кажуть, що навіщо, щоб природа вбила людей, вони помирали самі. Якщо люди самі себе можуть знешкодити. США таки вивело свої війська, які були там цілих дев’ять років. На кілька днів в країні стало спокійно, але за деякий час знову пішли заворушення, на цей раз усередині країни.

6. Криза євро.

Саме так, ніколи би люди не могли подумати, що після стількох років стабільності можуть наступити розбіжності і у країнах єврозони. Як наслідок, керівництво помінялося у таких країнах як Італія, Іспанія, Греція. А все почалося якраз із останньої країни, у якої були великі державні борги. Зараз не виключають, що цю країну взагалі виключать із єврозони.

Криза єврозони

7. Катастрофа теплоходу на Волзі.

Ця катастрофа відбулася 10 липня, якраз у пік відпочинкового сезону. Екскурсійний теплохід не знати якого року випуску, прямував із міста Болгар до Казані. Раптово він почав тонути і як наслідок, із 200 людей, що були на ньому вдалося врятуватися лише 79 особам.

Катастрофа на Волзі

8. Населення планети збільшилося до 7 млрд. людей.

Оце так новина, а кажуть що людство деградує. Народжуваність перевищила смертність, а отже і збільшилося кількість жителів на планеті Земля. За прогнозами експертів до 2050 року кількість жителів планети буде складати 10 мільярдів і може виникнути проблема ресурсів.

Демографічна ситуація

9. Смерть Кадафі та Кім Чен Іра.

Якщо першого лівійського диктатора вбили у сутичках, то у лідер КНДР помер від серцевого нападу. Давно світ не бачив, щоб будь-яка країна так плакала за своїм лідером, який правив країною від 1994 року. Дивіться відео:

10. Масові заворушення в Англії.

А причина як ви думаєте у чому? Правильно, економічна криза. І якщо в інших країнах відбувалися акції протесту, то в Англії масово грабували крамниці, були безпорядки на вулиці. Поліція ще досі шукає таких собі організаторів цих дійств, які відбувалися за допомогою оголошень у соціальних мережах.

Ось таким от вийшов 2011 рік у світі, що буде у 2012?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 29.12.2011 пише:

    Що до Брейвіка, то він не хотів показати своє ставлення конкретно до імігрантів-мусульман, а взагалі протест проти політики мультикультуралізму, яка практикується в ЄС. Катастрофи в Росії є звичайно резонансними але локальними, в топ 10 подій року у Росії вони б входили без сумніву, але не світових. Масові безпорядки у Лондоні теж є локальними, та й протести були не тільки у Лондоні, а пов’язані вони з тою самою кризою Євро яка згадувалась вище. Ну і абсолютно незрозуміло чому в заголовку статті стоїть фотка Стіва Джобса, а в самій статті про нього ні слова. 😕

  2. adekvat 29.12.2011 пише:

    Stakeholder пише:
    Ну і абсолютно незрозуміло чому в заголовку статті стоїть фотка Стіва Джобса, а в самій статті про нього ні слова.

    І ше кажуть шо руска душа загадошна. Воробусівська теж. Може воробус таємний москаль
    😆 😆 😆

  3. Vorobus 29.12.2011 пише:

    adekvat, 👿 👿 👿 👿

  4. Lionelll 29.12.2011 пише:

    По поводу 4 пункта. Не почти вся команда трагически умерла, а вся(((

  5. Vorobus 29.12.2011 пише:

    Lionelll пише:

    По поводу 4 пункта. Не почти вся команда трагически умерла, а вся(((

    Так вроді одна людина залишилася живою? 😮 😕

  6. Klinch 31.12.2011 пише:

    Дійсно, нашо було фотку Джобса сюди пхати і ні слова про нього не сказати, хоча легендарна була людина..

  7. Архіваріус 01.01.2012 пише:

    Klinch пише:
    Дійсно, нашо було фотку Джобса сюди пхати і ні слова про нього не сказати, хоча легендарна була людина..

    Просто таким чином Воробус напевно хотів відзначити велич цієї людини.

  8. adekvat 01.01.2012 пише:

    Так геніально шо аж тупо

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*