Українці за кордоном: Марсело, який живе в Італії - Блог про Львів

Українці за кордоном: Марсело, який живе в Італії

Пан МАрсело

Як відомо, нещодавно блог Воробуса розпочав серію інтерв’ю про українців за кордоном. Де ж жити краще?

Сьогодні у мене в гостях пан Марсело, який живе в Італії. Саме він розповість нам як там на чужині.

– Марсело, чого вам бракує закордоном, того можливо що є в Україні?

Напевно як і усім – спілкування з старими друзями з якими пов’язані старі хороші часи)

– Як справи з роботою, чим важко її знайти?

Pоботу, будь яку, думаю доклавши трохи зусиль знайти можна завжди, а якщо мова йде про хорошу роботу і як багато хто хоче по-спеціальності, то тут звичайно є нюанси, але думаю в будь якому разі, якщо людина не зупиняється перед труднощами, дійсно знає свою справу, а також знає мову країни де хоче працювати і бажано ще якусь, наприклад англійську(якщо це не одне і те ж), то в неї є хороші шанси. Головне не бідкатись, а старатись все реально і правильно спланувати, слухати думку інших, але робити саме так як вважаєте правильним ви, приймати пропозиції допомогти, але надто сильно на них не покладатись. Тим більше якщо ви молода людина і у вас ще є час і простір для експериментів.

– З якими проблемами ви зіштовхнулися коли виїхали жити за кордон?

Я виїхав ще в підлітковому віці, тому проблеми були в браку спілкування, розуміння, певному тиску з боку батьків, щоб я вчив мову, що треба шукати роботу, пам’ятаю мене це все тоді дуже пригнічувало, були думки повернутися назад і т.д. Але-але, все колись стає на свої місця, потрібно мати це на увазі, не розчаровуватись і працювати над собою.

– Кажуть що коли приїздиш закордон, то дуже важко бо не знаєш мови, як у вас було з цим питанням і чи досконало зараз знаєте мову країни де проживаєте?

Залежить який в людини вік і як їй даються мови. В моєму випадку особливих складнощів я не відчув, і до вивчення мови поставився досить серйозно, точніше мене поставили)). Вчив її декілька місяців в різних школах у групах для іноземців, а не “в процесі” як це часто буває з заробітчанами, ну і потім продовжив в інституті. Це дало можливість краще зрозуміти особливості вимови, граматики, і таким чином уникати дурних помилок і не потрапляти в ідіотські ситуації. Не скажу, що знаю мову досконало, але тим не менше здав з неї державний екзамен, тому думаю що в мене рівень непоганий).

– Таки де краще жити в Україні чи за кордоном?

Ну як сказати, думаю німцям в Німеччині живеться краще ніж українцям в Україні), але я так розумію питання про українців за кордоном. Я думаю все залежить від того чи здатна людина змінити свої погляди на життя, ментальність, психологію, одним словом все те що відрізняє нас від європейського суспільства.

Також читайте:   Дмитро Іванісеня: «Перенесення Євро –можливість поборотись за місце в основі»

– Житло, як його не зачепити. Як справи з ним і чи реально його купити?

Я не експерт з ринку нерухомості, але якщо у вас є стабільна легальна робота, то житло купити можна, звичайно у великих містах ціни космічні, зрештою як і в Україні. В більшості випадків люди або знімають житло або беруть позику в банку, купують житло, і протягом певного періоду виплачують його вартість.

– Скучаєте за пивом 1715?

Дуже)), доводиться перебиватись бадом, хайнекеном і карлсбергом 🙂

– Коли Україна буде у Євросоюзі?

Гадаю нескоро, тай думаю поки Україна дійде до кондиції вступу в ЄС, той самий ЄС вже буде представляти собою дещо інше ніж на даний момент. В багатьох людей в Україні існує помилкова думка, що вступ в ЄС зробить з нас європейців, насправді спочатку потрібно стати європейцями, а потім вступати в ЄС, це повинен бути природній процес, а не якась штучна адаптація до чиїхось вимог.

– Як справи із любовними ділами? Чи важко найти дівчину за кордоном?

Це напевно одна з небагатьох речей де не грає різниці в Україні ви чи за кордоном), можливо навіть і легше почати якесь знайомство оскільки багато людей, що недавно приїхали шукають собі пару серед своїх, а не серед іноземців. Хоча є й такі співвітчизниці, яким хочеться екзотики, або грошей).

– Чи важко зустріти українців закордоном? Кажуть що вони живуть у спеціальних районах, розкажіть про це?

По-перше хочу розвіяти такий собі міф, що нас за кордоном найбільше, хоча можу говорити лише про країну де живу я). У великих містах українців звичайно зустріти неважко. І що це за “спеціальні” райони? гетто чи що?)) Насправді суто українських районів немає, бо українці не є настільки фанатичними що до своїх традицій, культури, щоб створювати свої райони, як наприклад китайці, чи араби, та й повторюся, нас не є аж настільки багато. Тому ніяких “спеціальних” районів немає, українці живуть там де й інші.

– Кажуть що в Європі все цивілізованіше. Ви з цим погоджуєтеся?

Напевно так, просто тут вже давно все приведено до загальних стандартів ЄС, функціонує по давно сформованим схемам, які створені для того щоб робити життя стабільнішим і врегульованішим. Наскільки все це красиво виглядає на практиці у різних країнах це вже інше питання, але напевно цивилізованіше ніж в Україні.

– І на останок де ви живете?)))

В горах за Римом)))

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Jorgen 20.05.2012 пише:

    Чисто українське ім’я в пана 🙂

  2. Архіваріус 20.05.2012 пише:

    Та він напевно Микола або Михайло, чи Мирон або Мирослав, а як виїхав за паркан відразу перефабувався і став Марсело. У Івана Франка є дуже гарна казка, називається “Фарбований лис”, її напевно було би варто Марсело почитати. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*