Новий вид шахрайства в соціальних мережах - Блог про Львів

Новий вид шахрайства в соціальних мережах

Новий вид шахрайства в соціальних мережах

Чесно признаюся інколи коли слухаю розповіді людей мені стає дуже і дуже смішно. Звісно, що останнє слово варто писати в лапках. Ну, невже так все погано у нашому з вами житті?

Недаремно під час розмови із охоронцем однієї з шкіл міста Львова почув фразу – «Ігор, не можна бути до всіх добрим у цьому житті. Треба трохи на людей і болт забивати».

Старші люди ніколи поганого не побажають і не скажуть. Перевірено вже роками на власній шкірі.

Так от, відкриває сьогодні зранку Воробус інтернет і починає читати що ж там є такого цікавенького. Натрапляю на розповідь знайомого, що виявляється в інтернеті зараз набуло великих масштабів – новий вид шахрайства.

Що це за такий вид шахрайства, як із ним боротися та багато іншого читайте далі.

От люблять люди, а це переважно молодь сидіти в популярних соціальних мережах таких як: «кантахти», «фейсбук» і так далі. Чим там люди лише не займаються.

І музику слухають, і фільми переглядають, і в коханні признаються, і навіть просять допомогти фінансово.

От з останнім радив би бути дуже і дуже обережним.

Виявляється останнім часом в соціальних мережах набув обертів новий вид шахрайства за яким лихі люди заходять на вашу сторінку в інтернеті, вибирають зі списку друзів кількох на вибір, повністю копіюють в них всі дані і згодом саме від імені ваших друзів починають просити допомоги у фінансовому плані.

Також читайте:   Відео-сервіс в Однокласниках

Яка людина дружить з мізками, та ніколи не поведеться на подібного роду шахрайство. Вже колись писав і не мало, що питання ділових стосунків, кохання треба вирішувати в реальності, а не у віртуальному світі.

А то написали вам, наприклад: «Воробус, позич 200 гривень, бо пропадаю, жінка ніде не працює, діти не мають що їсти», а ви одразу ж взяли кредитку і пересилаєте гроші з рахунку на рахунок».

Дивно це все, бо, по-перше, позичати гроші – це дурне та невдячне заняття і часто саме через це діло люди наживають собі ворогів.

По-друге, достеменно вірити інтернету я б не радив. За аватаром в соціальній мережі може сидіти будь-хто. Та і дико для мене, що такі питання вирішуються саме у віртуальному світі.

Особисто Воробус кого-небудь в друзі не додає, а якщо це і робить, то перед тим як довіряти цій людині 150000 разів її перевірить.

Та, і якщо так подумати, по стилю написання людини багато чого можна сказати.

Не ведіться на різні провокації, а якщо гроші і позичаєте, то робіть це не в інтернеті, а в реальності. Тоді, й гроші збережете і не прийдеться плакати що вас розвели.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Новий вид телефонного шахрайства

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*