Чудотворні ікони українських храмів - Блог про Львів

Чудотворні ікони українських храмів

Чудотворні ікони українських храмів

Зовcім скоро у християн починається Великий піст – саме час змістити акценти з матеріального на духовне. Під час посту відвідування святих місць надає особливо цілющий вплив на дух і тіло. І навіть є меценати та колекціонери, котрі займаються скупкою ікон у Києві для подальшої передачі в храм. В Україні багато чудотворних ікон, розглянемо найвідоміші.

Почаївська ікона Божої Матері

Почаївська ікона Божої МатеріЦю святиню 1559 р візантійський митрополит Неофіт подарував дворянці Ганні Гойській. Реліквія перебувала в будинку поміщиці близько 30 років, зробивши кілька чудес. Наприклад, слуги неодноразово повідомляли, що від образу виходить яскраве сяйво. Також він повернув зір Філіпу – брату землевласниці. Через це в 1597 р ікону перенесли в Почаївську лавру.

Але образ пробув там недовго – в 1617 р Анна Єрофіївна померла, а її маєток успадкував племінник, магнат Анджей Фірлей. Він ненавидів православну віру і часто нападав на обитель. Одного разу багач забрав із монастиря і реліквію Божої Матері. Але Небесна Цариця покарала грішника, вразивши його дружину душевною хворобою. Вилікувати жінку вдалося лише тоді, коли святиню повернули до храму.

З тих пір реліквія перебуває в Свято-Успенському Почаївському соборі. Її уклали в зіркоподібний кіот і розмістили на третьому ярусі царських воріт. Щодня святиню опускають вниз, щоб їй могли поклонитися численні паломники.

Також читайте:   Українська музика - перлина світової естради

Чудотворна Почаївська ікона Божої Матері зцілює від фізичних і психічних недуг, захищає від видимих і невидимих ворогів, спокус, спокус і гріхів

Ікона «Пантелеймон Цілитель»

Пантелеймон ЦілительВеликомученик, що жив в III – початку IV ст., врятував безліч людей не тільки за життя – навіть після своєї кончини він продовжив оберігати віруючих, відкриваючи їм шлях до Господа. Тому праведник – один з найбільш шанованих святих. А його образ, що знаходиться в Свято-Покровському архієрейському соборі м. Запоріжжя, зарахований в чудотворні ікони України.

Реліквія, на якій зображений святий, допомагає стражденним, полегшує біль, позбавляє від страждань. Головне, щоб звернена до неї молитва цілителя Пантелеймона йшла від самого серця – тоді вона здатна перемогти будь-які недуги, зберегти хороше самопочуття на багато років, вилікувати Ваших рідних і близьких.

Чудотворна ікона Святителя Миколи Мірлікійського

Чудотворна ікона Святителя Миколи МірлікійськогоЧудотворна ікона Миколи Чудотворця, нині перебуває в Свято-Іллінському храмі в Чорнобилі, до неї приходять різні люди – робітники і вчені, бізнесмени і моряки, віруючі і навіть атеїсти, адже святитель допомагає всім, хто приходить до нього з ревним проханням.

Щира молитва перед нею дозволить позбутися від бідності, благополучно повернутися з плавання або далекого відрядження, встановити добрі відносини в родині.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*