Товариський матч № 1. Україна – Хорватія – 3:1 (відео)

Україна б'є Хорватію

Перший тайм першого поєдинку проти збірної Хорватії українці розпочали надто активно, застосовуючи високий пресинг біля чужих воріт. Це змушувало хорватів помилятись.

І цей високий пресинг дав свої плоди вже на 2-й хвилині, коли українці розіграли кутовий, і Зварич після подачі Шотурми ударом з льоту змусив Лукетіна виймати м’яч з сітки власних воріт. Однак, незважаючи на швидкий гол, українці чомусь вирішили не збільшувати темп, і в результаті ритм гри, її динаміка, потроху впадали. Так, українці контролювали гру, при цьому Олександр Косенко давав можливість пограти всім трьом польовим четвіркам. Але водночас вони ніби чекали якоїсь відповіді від хорватів, які довго приходили до тями після швидкого пропущеного голу. Тому, і н дивно, що лише на 9-й хвилині підопічні Мато Станковича змогли створити перший більш-менш небезпечний момент, який закінчився ударом у ствір воріт Іваняка. Взагалі треба сказати, що балканці у першому таймі були не надто активними – від них чекали більшого. Щоправда, і українці не вирізнялись підвищеною активністю. Відповідно, більшість часу в першому таймі на паркеті Палацу спорту «Будівельник» була відносно спокійна гра, проте вона все-таки була під контролем збірної України.

Однак, під кінець першого тайму українці все-таки нагадали про себе. На 17-й хвилині рахунок став 2:0 на користь «синьо-жовтих». І знову до голу призвів кутовий у виконанні першої четвірки. Після подачі Зварича відзначився Білоцерківець. Але і це ще був не кінець, оскільки незадовго до кінця першого тайму Разуванов отримав пас від Журби зі своєї половини майданчику та зміг вразити ворота Лукетіна майже з нульового кута. 3:0 – такий підсумок першого тайму, який, в принципі, додавав оптимізму.

Після перерви на майданчик Палацу спорту «Будівельник» вийшла інша збірна України – більш активна, яка грала більш цікаво в атаці. Однак, парадокс був у тому, що коли в першій половині зустрічі українці грали не так активно, то вони забивали, а у другій 20-хвилинці приціл підопічних Олександра Косенка трохи збився, незважаючи на те, що мали моменти Зварич, Разуванов, Педяш, Фаренюк, Білоцерківець. При цьому, варто сказати, що і хорвати активізувались та заграли значно гостріше. І це призвело до того, що у Іваняка додалось роботи. Однак, наш голкіпер та капітан у важливих моментах рятував нашу команду, не даючи хорватам можливості бодай би скоротити своє відставання в рахунку. Можливо, підопічні Мато Станковича вирішили просто грати, незважаючи на результат, тому в них і стали виходити такі атаки. Однак, не будемо відкидати і такий варіант, що, можливо, гравці збірної України вирішили спробувати в якийсь момент пограти по рахунку що і дало хорватам привід активізуватись. Однак, незважаючи на все це, ані українським, ані хорватським футзалістам не вдавалося змінити рахунок на табло.

Також читайте:   Статистичні дані ФК «Галицька здоба» у бізнес-лізі. Перше коло

Під кінець поєдинку хорвати вирішили пограти з п’ятим польовим, і буквально перший розіграш зайвого гравця став результативним – Матошевич відквитав один гол. Хорвати продовжили і надалі грати вп’ятьох, проте скоротити своє відставання до мінімуму «картатим» не вдалося, перш за все, завдяки вдалій грі Іваняка. У підсумку фінальна сирена зафіксувала перемомогу збірної України над Хорватією в першому товариському поєдинку.

Україна – Хорватія – 3:1
Голи: Зварич (2), Білоцерківець (17), Разуванов (19) – Матошевич (37)
Україна: Іваняк – Корсун, Шотурма, Зварич, Білоцерківець – Д. Сорокін, Педяш, Журба, Разуванов – Микитюк, Єрьомін, Малишко, Фаренюк
Хорватія: Лукетін – Новак, Перич, Єловчич, Перішич – Постружин, Матошевич, Грбеша, Й. Шутон – Л. Шутон, Хорват, Мартінац
Попередження: Зварич (9), Микитюк (22) – Єловчич (22), Перич (26)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*