Обережно, Чортополохівка!!!

Чортополохівка

Ну не встигла притихнути тема Чупакабра як починається нова. Вчора приходжу додому, а мені говорять що чули ніби року на полях буде орудувати нова зараза. Назва якась така дивна – чортополохівка.

Що це таке? Звідки воно взялося?

Перший раз як мені сказали про цю чортополохівку, то аж смішно стало. Це щось типу розмов бабайохвіст чи банкіменос. 🙂 Всяке ж видумують. Виходжу з свого офісу, а тут дві жіночки говорять, що чули ніби якийсь новий городній шкідник появився в наших краях. Назва ідентична з тією, що я вам говорив.

Що ж це таке та чортополохівка?

Село занепадає. Отак їдеш просторами України, а поля пустують. Де ж колись таке було. Все заростає бур’янами, ростуть дерева хтозна де. А ще колись там корови пасли. Та то таке.

Найгірше це те, що в цих травах і зарослях можуть з’являтися нові істоти, що згодом проходять еволюція і починають шкодити сільському господарству.

Хто там ще кілька років назад міг знати щось про чортополохівку?

А тепер і таке трапляється. Цей шкідник ще колись їв тільки бур’яни, а тепер вже і перекочувався на городину і рослини типу бобових.

Вона спочатку осідає на бур’янах, а потім береться до рослинних культур.

Чортополохівка – ще називають румяна пані, репейница.. Належить до сімейства німфалід, які здатні до міграції.

Також читайте:   Післясходові гербіциди – надійний захист врожаю від бур'янів

Ця дивна комаха є переважно там, де є чортополох і кропива. Переважно трапляється в степах, луках, полях. В ліс не лізе.

Поширена практично на всіх континентах. Виключення становить лише Південна Америка і Антарктида. За словами авторів і дослідників, всі чортополохівки, які з’являються в центральній і північній Європі це переважно мігруючі метелики з більш південних частин.

Дослідженння показали, що зграї цих метеликів чортополохівки слідують за теплими течіями повітря. Долає вона досить великі відстані. Може пролітати до 5000 кілометрів.

Як ж виглядає цей шкідник?

Чортополохівка – світло – червоного або яскраво – коричневого кольору.

Передні крила – чорні смуги, біля плями біля вершин і поперечна смужка.

Знизу передні крила рожеві з чорно-білим малюнком.

Задні крила зверху з чорними поперечними смужками і оковидними плямами по зовнішньому краю, знизу – ясно-бурі з мармуровим малюнком і синьо-жовтим оковидними плямами по зовнішньому краю.

Шкідник любить їсти нектар диких та культурних рослин, таких як чортополох колючий.

Як ж від неї вберегтися?

На сьогоднішній день є багато способів вбити цього гада, але перед Вашими діями треба радитися із спеціалістами, щоб не зашкодити Вашому врожаю.

Бережіть свої угіддя, щоб Вам не з’їв їх той шкідник під назвою – чортополохівка.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 16.04.2010 пише:

    Треба буде на цю чортополохівку воробусів натравити, вони з нею скоро порядок зроблять. 😀

  2. Перепрошую, але то несусвітня нісенітниця! По-перше, чортополоховка – рос. назва, українською – реп’яхівка. По-друге, гусінь цього метелика поїдає складноцівіті, а не бобові. По-третє, Vanessa cardui – це наукова назва, – не є шкідником – своєю публікацією Ви дезінформуєте читачів, аналогічно як і з чукапаброю чи землетрусом у Львові… По-четверте, бур’яни на полях не привід для “еволюції” у Вашому розумінні, то далеко не фільм “Еволюція”… Прошу більш виважено писати про непідтверджені, а почасти, вигадані кимось факти…

  3. zars 16.04.2010 пише:

    Андрій М. Заморока пише: Перепрошую, але то несусвітня нісенітниця! По-перше, чортополоховка – рос. назва, українською – реп’яхівка. По-друге, гусінь цього метелика поїдає складноцівіті, а не бобові. По-третє, Vanessa cardui – це наукова назва, – не є шкідником – своєю публікацією Ви дезінформуєте читачів, аналогічно як і з чукапаброю чи землетрусом у Львові… По-четверте, бур’яни на полях не привід для “еволюції” у Вашому розумінні, то далеко не фільм “Еволюція”… Прошу більш виважено писати про непідтверджені, а почасти, вигадані кимось факти…

    Ого! А мо… Заморока має рацію?

  4. Narcus 16.04.2010 пише:

    Андрій М. Заморока, Ти що Батан???? 🙂

  5. nikel 18.04.2010 пише:

    Narcus пише: Андрій М. Заморока, Ти що Батан????

    Сам дибіл.

  6. bankiduki 18.04.2010 пише:

    Там, де я – там тебе нема,
    Там, де ти – там завжди зима.
    Там, де я – в небесах птахи,
    Там, де ти – там одні сніги.
    Там, де я – там веселий сміх,
    Там, де ти – там журба і гріх.
    Там, де нам було добре вдвох –
    Не росте чортополох.
    (c) Повалій

  7. Narcus 18.04.2010 пише:

    nikel, А тебе сасунок ніхто і не питає!!! Ти питання від хамства відрізняєш-що ж ти тут пишеш тупізна єдинорога 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*