Про культуру тіла - Блог про Львів

Про культуру тіла

Культура тіла

Перед тим як ознайомити шановних читачів блогу Воробуса з новим циклом статей на тему “Тілобудова”, спробуємо разом з’ясувати “Яке місце займає культура тіла у нашому житті?”

Сьогоднішню статтю відразу почнемо з болючого питання, яке тісно переплітається з поставленою темою. Питання звучить таким чином : “Чому молодь приймає наркотики, займається тютюнопалінням, алкоголізмом та надає перевагу проводити свій час в ігровому світі?”.

Генофонд України, тобто кількісний та якісний склад генів у популяції, щорічно втрачає свою якість. Щоб знайти коріння цієї проблеми, слід заглянути у глибини історії. Імунітет середньовічної людини був на кілька порядків вищим від сучасної. Причинами цього були – якісне харчування, активний спосіб ведення життя, екологія та ряд інших факторів. Утім активність людини є вирішальним фактором: допоки людина перебуває у русі – вона існує. З розвитком НТП умови життя постійно полегшуються, що веде за собою зниження активності людини. Для того, щоб придбати продукти у супермаркеті, що розташований неподалік від дому, пересічний громадянин використовує автівку.

Болюча тема, з якою ми стикаємося в нашому повсякденні – це те, що половина дітей шкільного віку не придатна до занять на уроках фізкультури. Дані статистики свідчать, що лише 10 % школярів є повністю здоровими. А інші мають цілий букет хвороб: як хронічних, так і набутих. Чимдалі помітніша тенденція до повного деградування нації.

Лишень візьмемо до уваги країни пострадянського простору, такі як Латвія, Литва та Естонія, де культура тіла посідає одне з найважливіших місць у житті населення. Ці держави дотримуються правила – “У здоровому тілі – здоровий дух”. Ще у 50-их роках 20 століття у цих країнах активно набула розвитку практика удосконалення власного тіла за допомогою фізичних вправ. А у 20-30 роках ХХ століття там організовували перші змагання з “культуризму”, тоді як в інших країнах СРСР це було під суворою забороною.

Також читайте:   Чемпіонат Львівщини. Регіональний етап Другої ліги. Результати матчів 1 туру + ВІДЕО

У наші дні людина з гарною тілобудовою, що з’являється у натовпі є “білою вороною” за яким пристально стежать. Тоді як особа, що ледь стоїть на ногах від алкогольного сп’яніння і вештається на вулиці, лишається поза увагою.

Виникає питання “А чому так відбувається?”. Відповідь проста – бачити п’яницю чи наркомана на вулиці для нашого суспільства є звичним явищем. Таким звичним, як і споглядати на підлітка, що курить або “присмоктався” до пляшки алкогольного напою. Суспільство саме себе знищує. Нікого вже не дивує, що на екранах телевізорів та на вуличних бігбордах одна пропаганда вживати цигарки та алкоголь.

Одначе не все ще втрачено. Попри всю цю критику у нашій країні є певний відсоток свідомих людей, які присвячують частину свого життя заняттям фізичними вправами та розвитком тіла. Слід виділи декілька течій, без детальної систематизації:

– вуличний фітнес;
– натуральний бодібілдинг;
– бодіфітнес;
– спортивний бодібілдинг.

Необов’язково бути чемпіоном, лізти у великий спорт чи брати участь у змаганнях. Просто слід прагнути до самовдосконалення. Заняття тілобудовою є загальнозміцнючим чинником для Вашого здоров’я та імунітету, допомагає поставити ціль та її досягнути. Слід закарбувати у пам’яті, що це – не лише фізичні навантаження, але й уміння правильно вибирати раціон харчування. Для багатьох людей це стає стилем життя, для когось – хобі. Одне зрозуміло – це крок до здоров’я та самоствердження.

Дякую за увагу, до наступних зустрічей.

Також висловлюю подяку редакції блогу “Vorobus”, яка люб’язно погодилася розмістити цю статтю.

Автор статті: Lacost.



Також раджу прочитати:

коментарів - 13 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 09.03.2011 пише:

    Що можна сказати, стаття дійсно актуальна. І сьогодні питання здоров’я нації має стояти на першому місці. Хоча я особисто вважаю, що піклуватися про своє здоров’я людина має сама. Заняття спортом мають бути обов’язковим і до цього обов’язку своїх дітей повинні привчати в першу чергу батьки. Вони своїм особистим прикладом повинні показувати своїм дітям, що заняття сортом приносять людині здоров’я. Хоча в наш час більшість батьків приділяють увагу різного роду забігаловкам. 😀

  2. bankiduki 09.03.2011 пише:

    Вітаю пана Lacost’a з вдалим дебютом!
    Cтаття дійсно актуальна. Про такі теми слід говорити у голос та здійснювати обговорення.

  3. Toss 09.03.2011 пише:

    Особисто я весь час по місту пересуваюся на велосипеді або бігаю, кожні три дні роблю вправи і качаюся.

  4. zars 09.03.2011 пише:

    Реально треба братися за спорт. Стаття актуальна особливо після вчорашнього бухалова на празднік усіх міжнародних жінок.

    P. S. Вчора бухали в кума… Потім бачили НЛО… У якомусь ресторанчику (після спілкування з інопланетянами) власниці закладу втирав, що коньяк має різкий спиртовий запах – а,значить, підробний… Далі “Шахтар” виграв у Роми. (“Рома” – то мій кум). …Йду шукати кума. Будем займатися спортом. РЕАЛЬНО!

  5. дaнило 09.03.2011 пише:

    дійсно треба братися за спорт 8)

  6. russo turisto 09.03.2011 пише:

    Да, действительно здоровье на лотерее не выиграешь. Его надобно развивать и беречь.

  7. Gopnik 09.03.2011 пише:

    де пропав Воробус без нього блог пропадає якусь шнягу пишуть 👿

  8. Lacost 09.03.2011 пише:

    Gopnik пише: де пропав Воробус без нього блог пропадає якусь шнягу пишуть

    А ти впевнений, що шнягу пишуть чи так шуткуєш? 😮

  9. bankiduki 09.03.2011 пише:

    Gopnik пише: де пропав Воробус без нього блог пропадає якусь шнягу пишуть

    пане Gopnik Ти помиляєшся.

  10. Gopnik 09.03.2011 пише:

    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  11. PVS 10.03.2011 пише:

    Gopnik пише: де пропав Воробус

    секретний агент воробус подався в підпілля за компроматом Барака Обаму. WikiLeaks міняє домен на vorobus.com 😀

  12. Архіваріус 10.03.2011 пише:

    Gopnik пише: де пропав Воробус без нього блог пропадає якусь шнягу пишуть

    Шняга це вислів з лексикону трутнів, ледарів та пияків, для яких власне здоров’я нічого не значить, і по своїй суті таке слово, як і сам автор, так само нічого не значить. Їм би тільки на халяву якогось хмільного напою хильнути та голову собі задурити. 😀

  13. Gena Bukin 12.03.2011 пише:

    За собою доглядати треба, але в міру. Що забагато, то шкідливо.
    Цікавий факт всі з авами появилися. 😀 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*