Поради туристу-початківцю - Блог про Львів

Поради туристу-початківцю

турист

Наближається літо – пора відпусток. Пора б уже подумати і про подорож. Так і не десь на хвилі Чорного моря, а трохи подалі – до Туреччини, Єгипту, Чорногорії чи Болгарії. Одразу хочу зауважити, що комфорт і тепле море не у порівнянні з нашим кримським. Але яку мету Ви ставите перед собою? Якщо ви збираєтесь просто полежати на пісочку та покурити кальян, то ці поради не для Вас. Але якщо Ви захотіли подивитися на країну, познайомитися з її традиціями, архітектурними пам’ятками, то ми надамо ряд корисних порад, які допоможуть Вам заощадити свої гроші і отримати максимум задоволення від своєї туристичної поїздки.

1. Вибираємо сезон. У туристичному бізнесі велике значення відіграє сезонність і різниця у цінах доволі вражаюча. Парадокс полягає саме у тому, що самі найдорожчі місяці липень та серпень, не завжди бувають самі вдалі в плані погодних умов – дуже жарко. Саме краще вибрати час для відпочинку в другій половині весни або першій половині осені. Основне, що не дуже дорогої не дуже жарко. Саме тому вам слід спланувати свою відпустку не «на літо, а на такий час, коли ви насправді гарно відпочинете.

2. Вибираємо готель. Якщо ви поставили собі за мету подорожувати, то не слід витрачати гроші на п’ятизіркові готелі. Комфорт всюди більш-менш однаковий. Обслуговуючий персонал скрізь дуже ввічливий, постіль міняють регулярно, якість їжі всюди на одному рівні. Хоча можливо золочені ручки та дзеркала відіграють вирішальну роль, ну тоді напевно потрібно вибирати «п’ять зірочок». Але вибираючи готель трохи нижчого класу ви зможете зекономити не одну сотню доларів, за допомогою яких ви здобудете вільність пересування, ви зможете вільно купувати цілоденні тури, або тури на декілька днів.

3. Вибираємо систему харчування. Багато відпочиваючих з великою радістю вибирають послугу «все включено», ніби тут все безкоштовне. Постає питання, чому всі готелі з такою готовністю ідуть на організацію такої послуги? Причина тут одна – це їм дуже вигідно. Індивідуальні замовлення більш трудомісткі і через це більш дорожчі. А тепер подумаємо, чи цілком вигідна така щедрість для нас? В першу чергу ви ніби прив’язані до свого готелю, а вам напевно захочеться відвідати багато цікавих місць, а вони як правило, розташовані доволі далеко від вашого готелю. Для туристів, які полюбляють багато мандрувати найкраще харчуватися за системою НВ (сніданок–вечеря). Без сніданку починати день – то самого себе не поважати. Російський полководець Олександр Суворов говорив – «Сніданок з’їж сам». Ну а вечеря це вже інша справа, це цілий ритуал – пристойний костюм, гарна сукня, цікава розмова у колі нових друзів, келих гарного вина або шампанського, ще, ще, ще… Тому якщо вам відмовлятися, то тільки від обіду. Хочу до того зауважити, що у багатьох туристичних поїздках по країні, які тривають більше трьох годин, обіди входять у вартість мандрівки. Тому навіщо вам платити ще раз за обід?

Також читайте:   Свидівець. Частина друга (фото)

4. Вибираємо туристичне агентство для поїздок по країні. Ну нарешті ви прибули до місця свого відпочинку. Вас зустрів представник турагентства, через яке ви замовляли свій тур, і він намагається задовольнити всі ваші забаганки. Він обов’язково розповість про самі цікаві місця, які вам необхідно відвідати і де саме краще можна відпочити та розважитися. Потім він подасть вам листок з переліком заходів та їх цінами. Все що буде вам потрібно, так це сам перелік. Бо ціни в тому переліку такі, що прості туристи, які відкладають гроші на таку поїздку цілий рік , можуть побачити тільки в страшному сні. В цьому випадку вам потрібно буде самостійно відшукати місцеве вуличне туристичне агентство. Там завжди знайдеться російськомовний турагент, який продасть вам ті ж тури, шопінги та дискотеки, але за ціною в три чотири рази нижчими. Таку різницю в цінах можна легко пояснити, бо наші туроператори по суті являються монополістами в нашій країні. Ну і відповідно вони про такі вуличні агентства , щоб вони не відбивали у них клієнтів, розповідають різні небилиці. Звісно, в їхніх словах є невелика частка правди, але в цьому випадку ви будьте просто уважними. Зверніть свою увагу на те, чи має таке агентство постійну адресу, за якою ви зможете завжди відшукати агентство, чи мають оформлену документацію та чи є у них російськомовний представник. Один важливий момент, на який такі агентства йдуть, так це те, що гроші ви можете платити не відразу, а лише після прибуття транспорту за вами. І ще одне обов’язково знайдіть собі попутників, бажано зі свого готелю і яким ви довіряєте. Одному мандрувати по чужій країні я би не рекомендував ні в якому разі, особливо представникам жіночої статі.

5. Вибираємо подарунки. Нарешті наблизився момент, коли вам необхідно закупити подарунки для своєї родини та близьких знайомих. Такі подарунки я би не рекомендував купувати на торгових вулицях, на ринках для туристів, у вуличних переходах, і не в магазині при готелі. Краще всього найдіть вулицю де знаходиться місцевий супермаркет, де всі покупки робить місцеве населення. Ціни в таких супермаркетах доволі помірні, а різна валюта приймається тут без всяких проблем. Ще одне, в таких супермаркетах можна досить дешево пообідати.

6. Ну і насамкінець остання порада. Вона стара як світ – завжди торгуйтеся. Особливо в приватних крамничках, скрізь де немає цінників – торгуйтеся. Для продавців це як азартна гра, чим більше незговірливий покупець, тим більше задоволення вони отримують, особливо коли все ж ви зробите покупку. А для вас це буде надійний спосіб вберегти у своїй кишені не один десяток доларів. Звісно, кожна країна має свої відмінності, але в основному такі загальні поради спрацьовують.

Бажаю Вам приємного відпочинку і гарної мандрівки!

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

коментарів - 13 може ще щось напишете?

  1. старий пес 01.05.2011 пише:

    Найліпше віддихати – то взєти три літри самогонки і піти з кумом Миколов на озером і сі напити файно

  2. Архіваріус 01.05.2011 пише:

    старий пес пише: Найліпше віддихати – то взєти три літри самогонки і піти з кумом Миколов на озером і сі напити файно

    То віддихати, а не дихати потрібно. А таких як Старий Пес, палицею потрібно гнати, щоб вони, як руді миші виздихали. 😀

  3. старий пес 01.05.2011 пише:

    То віддихати, а не дихати потрібно. А таких як Старий Пес, палицею потрібно гнати, щоб вони, як руді миші виздихали.

    Старий пес ше має здоров’є як мур, його яковсь там палицьов не настрашиш. А ти дивисі би с в своїх архівах плісьняви сі не нахапав

  4. russo turisto 01.05.2011 пише:

    Ну что вы можете знать о путешествиях? Я, как самый правильный турист, могу вам сказать, что без бутыль-брода с самогоном в трехлитровой банке, на одну особу, в путешествие нечего отправляться.

  5. данило 01.05.2011 пише:

    вайну компанію бажено з дівчатами 😀

  6. Пан П 01.05.2011 пише:

    Важливо не куди мандрувати, а з ким мандрувати.

  7. VIK 02.05.2011 пише:

    Горобчик, ава статті якось не клаїться з самою статтею!
    Хіба що тільки ти їздиш за кордон так само як і в похід в Карпати :))))

  8. Архіваріус 02.05.2011 пише:

    VIK пише: Горобчик, ава статті якось не клаїться з самою статтею!
    Хіба що тільки ти їздиш за кордон так само як і в похід в Карпати )))

    Горобчиком мене ще ніхто не називав. А взагалі потрібно собі окуляри підібрати. 😀

  9. VIK 02.05.2011 пише:

    Архіваріус, А я то думав, що ти тільки текст писав, а Горобчив вже опублікував і добавив аву 😉
    Архів, чи ти можеш без Горобчика добавляти статті?

  10. Stakeholder 02.05.2011 пише:

    VIK пише: Горобчик, ава статті якось не клаїться з самою статтею!
    Хіба що тільки ти їздиш за кордон так само як і в похід в Карпати )))

    а яку ти хотів аватарку? щось накшталт цього: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScFQnR3dodyKqmkqs4uyGLgudCKzkRUe7vvMTjoAD3WqCy3bXC 😀 ?

  11. Архіваріус 03.05.2011 пише:

    Пан П пише: Важливо не куди мандрувати, а з ким мандрувати.

    Правильно, ти пішов з головов мандрувати, а потрібно було з парторгом. 😆

  12. Пан П 04.05.2011 пише:

    Парторг то такий чувак, що паром торгує? А головов мабуть взагалі звір страшний.
    😈
    😆

  13. Архіваріус 04.05.2011 пише:

    Пан П пише: Парторг то такий чувак, що паром торгує? А головов мабуть взагалі звір страшний.

    Так, паром з кінських каштанів! 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*