Омана спілкування - Блог про Львів

Омана спілкування

Омана чи навпаки?

Вчора ввечері ваш автор спілкувався із своїм давнім колегою. Не бачив я його вже давно. Я ще йому сказав: «А де ти пропадаєш, юначе?

Щось тебе в інтернеті не помітно». На що він мені відповів «золотими» словами, цитую: «Інтернет і ці технології 21 століття – лайно, краще спілкуватися із людьми вживу».

Чи справді існує омана спілкування?

У чомусь мій друг правий, люди із своїми аськами, скайпами, контактами і так далі забули про реальне спілкування.

Що з тих друзів, що ви додаєте у соціальних мережах?

От скажімо, ваш автор деякий час не заходив в інтернет через проблеми із доступом. Що цікаво, коли я через деякий час таки з’явився онлайн, то навіть ніхто не питав де ж я пропадав. Який толк з таких друзів?

Друзі – це ті, хто не тільки для того, щоб попереписуватися днями в соціалках, а і прийти на допомогу саме тоді, коли вам необхідно. Принаймні допомогу свою можна запропонувати, а як вийде – це вже інша справа.

Соціальні мережі, які так і увірвалися у наше життя – це фігня повна, вони слугують переважно для того, щоб згаяти свій час.

Колись люди не бавилися у ферму, а реально працювали на фермі, і як наслідок, мали свої овочі, фрукти і так далі. А що зараз? Все тільки би купляли готове.

Хтось каже, що завдяки інтернет-спілкуванню можна познайомитися із своєю коханою людиною. Може це і можна, але не завжди. Ви думаєте, що є мало людей, які хочуть познайомитися в реалі? Ясно, що багато.

Також читайте:   Чи варто поспішати із одруженням?

Чому не знайомляться? А бо сидять тупо в інтернеті на соціалках, а роки минають. Треба проявляти ініціативу.

Не знаю як ми будемо жити далі, але дуже прикро буде якщо технології згодом будуть ще кращими, отоді напевно люди навіть з хати не будуть виходити.

Всі стануть грубими, забудуть мову і настане капець. 😀 Ось тобі і кінець світу. Навіщо нас знищувати, якщо ми це зробимо самі.

Не подумайте, що автора накрила депресія, це просто факти, про які хоче говорити мало хто.

Реального спілкування і реальних друзів замінити не може ніхто. А дружба? Вона як то багаття, якщо не докидувати хмизу – багаття просто погасне. Так само і гасне дружба.

Люди добрі підтримуйте друзів, не забувайте їх, адже в цьому дикому світі сім’я та друзі єдині люди на яких можна покластися сповна.

Друзі не вимірюються сотнями, а справжніх друзів можна порахувати на пальцях.

Дякую за увагу!!!

P.S. Іcпанські вчені з’ясували, що людина у своєму житті не може тримати більше ніж 130 контактів у голові, тобто мати більше 130 друзів/товаришів/співробітників. То чи можна друзів В Контакті назвати друзями? Це швидше дійсно, просто контакти.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. adekvat 21.07.2011 пише:

    Зробимо так.
    Розділимо спілкування на особисте і робоче.
    Для робочого: тільки ася або подібні онлайн сервіси (щоб потім показати клієнту чи виконавцю де все написано чорне по білому). Також ніяких особистих зустрічей, бо від наговореного ніякого толку.
    Для особистого: найкраще це особиста зустріч, далі телефонна розмова, розмова по скайпу і на худий кінець ася.
    Вконтакті, Одноклашніки, Фейсбук та інше соціальне лайно не годиться ні для робочого, ні для особистого спілкування. Ними користуються ті 95 відсотків, про які я радив почитати автору. (http://lurkmore.ru/95)

  2. Stakeholder 22.07.2011 пише:

    якщо хтось використовує якусь річ неправильно або не за призначенням то це абсолютно не означає що ця річ – лайно, лайно в голові у тієї людини.

  3. adekvat 22.07.2011 пише:

    якщо річ призначена тупо для збагачення її винахідника (напр. Вконтакт), то як ти її використаєш за призначенням. Головний недолік, наприклад, вконтакту – це тотальний контроль. Модератор може змінити будь яку інфу чи видалити акк, використовувати акк для власних потреб і тд. Раджу послухати інтервю Дурова (є запис в інтернеті), і тобі, шановний, стане ясно в кого лайно в голові.

  4. adekvat 22.07.2011 пише:

    ще забув додати що конфіденційності там немає абсолютно.
    все вищесказане не моя особиста думка, а просте уважне спостереження, без фанатичної віри що соціальна мережа “врятує світ”.

  5. Stakeholder 22.07.2011 пише:

    adekvat, я напевно занадто лаконічно висловився. На контакти, Дурова і на всякі там страсті довкола цього всього мені, шановний, відверто насрати), в своєму коменті я мав на увазі Інтернет взагалі)

  6. adekvat 22.07.2011 пише:

    ну от, я ж про конкретні речі говорю а не про інтернет взагалі. Говорити про інтернет взагалі це те ж саме що говорити про зміст життя – нічого не міняється.

  7. gorih 24.07.2011 пише:

    Хм, кінець світу і так триває відколи люди існують

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*