Інтерв’ю з Володимиром Бузейчуком

Володимир Бузейчук

Продовжуємо нашу рубрику «Інтерв’ю».

Сьогодні у нас в гостях відома і шанована людина в українській блогосфері, адмін сайту «Український інтернет» – пан Володимир Бузейчук.

– Отже, доброго здоров’я пане Володимире, як виникло бажання створити свій блог?

Сайтами усілякими я займаюсь вже досить давно, а от саме блоги – це мене приплів один мій товариш. Зґвалтував, можна сказати. Спочатку була технічна допомога, а там і пости пішли. Отак і зачепився…

– Розкажіть кілька слів про ваші блоги, скільки їх у вас і чому саме така тематика?

Ну, головна справа – це, звичайно, «Український Інтернет». Так вийшло, що зараз я залишився єдиним «відповідальним виконавцем», тож, дуже серйозно до цього ставлюсь. Є ще кілька проектів (як україномовних, так і російсько-, й англомовних), але це суто комерційні проекти, тож афішувати свій зв’язок з ними не буду, аби не зурочити, чи ще щось. 🙂 Вибачте.

– Що нового можна очікувати у вас на блозі?

Нових статей, нових конкурсів, нових гостей – це обов’язково. Очікуйте Суперфінал Блогобитви (під ялинку) – буде цікаво.

– Що можете сказати про українську блогосферу? На якій стадії розвитку вона зараз перебуває?

З одного боку – українська блогосфера певним чином недорозвинена, бо багато тематичних ніш ще не заповнено, а в деяких нішах – немає навіть надії на те, що колись там з’явиться щось серйозне й корисне. А з іншого боку – вже й у нас з’являється купа г-блогів про СЕО, заробітки, монетизацію, коротше, про те, що ненавидять в усьому світі 🙁 Неприємна тенденція.

– Блогери-сила???

Блогери – сила, блогери – слава, блогери – ум, честь і совість нашої епохи! Насправді, у нас, як і скрізь – де два блогери, там три окремих думки. «Блогери-сила» наразі ще немає. 🙁

– Блогер – це журналіст?

Я сам над цим багато думаю. Все залежить від тематики блогу та від особистих якостей блогера. Не можна ставити «дорівнює» між цими двома поняттями. Але є багато блогерів, що справді достойні називатись журналістами або публіцистами.

– Хто найкрутіший блогер?

Взагалі? Чи в Україні? Бо я якось читав рейтинг світових блогерів, там є дуже круті люді, котрих читають по 200-300 тисяч людей. А в Україні – звичайно, Юлія Тимошенко. 🙂

– Що можете сказати про наш блог (переваги та недоліки) та про його автора Воробуса?

Що можу сказати – ви дуже якісно робите свою роботу, розумієте до чого прагнете і рухаєтесь у потрібному напрямку. Тому – маєте дуже цікавий і популярний блог. Що ж до автора – пана Воробуса – у нас вже досить давно склались дружні стосунки, взаємодопомога і прочує. Тож, маю сказати, що Воробус – не лише один з найавторитетніших українських блогерів, а ще й просто гарна людина. 🙂

– Чи є у вас якісь здобутки, чим ви пишаєтеся?

Я пишаюся своїм сином, своїми батьками, що усе життя пропрацювали вчителями у сільській школі. Це – справді важливо. Щодо себе особисто – сподіваюсь, усе ще попереду.

– Мрії збуваються?

Так, іноді збуваються. Треба лиш гарно подумати – чи варто мріяти про те чи інше. Інколи буває так, що мрія, яка збулась, виявляється геть не тим, чого очікував. Треба мріяти обережно. 🙂

– Три найбільші проблеми нашої держави?

Всі вони займають високі посади, тому не назву, бо посадять. 🙂 Якщо безособово – корупція, відсутність самоповаги, залежність від імпортних енергоносіїв.

– Чи все у житті вирішують гроші???

Також читайте:   Сергій Тригубець про очікування напередодні старту змагань АФЛУ

Вирішують люди, а гроші можуть допомогти вирішити. На жаль, дуже часто гроші допомагають різного роду керівникам вирішувати не на користь простих людей. Та я до грошей ставлюсь дуже позитивно, можна навіть сказати – люблю. Щоправда – майже платонічно. 🙂

– Як ви відноситеся до шкідливих звичок?

Дуже негативно. Ненавиджу шкідливі звички. Але не можу позбавитись…

– Які у вас враження від блогобитви?

Від першої – дуже позитивні. Особливо – від вашої участі. Загалом – бачу, що не все виходить так, як я задумав. Тому й запросив колег до обговорення – що треба змінювати, і як. Сподіваюсь, далі буде лише краще.

– Які перспективи в України???

Хех… Ви ж розумієте, що навіть покійна баба Ванга не змогла точно сказати, що буде з Україною, а Предсказамус взагалі настрадав… Не знаю. Є варіанти, більшість з яких – невтішні, але вірити хочеться у світле й радісне майбутнє. І боротись за нього.

– Соціальні мережі – це зло?

Ні. Самі по собі вони і не зло, і не добро. Вони просто є. Як і будь який інший сайт, фільм, книга, пісня, картина. Голову треба мати на плечах – і все буде добре. Інфа 100%.

– Чи є у вас кумири і якщо так, то хто вони?

Немає кумирів. Є люди, яких поважаю, але авторитетів – практично немає. Будь-хто з авторитетів у будь-яку мить може бути розкритикований мною (на кухні) з будь-якого приводу. Щоправда, останнім часом я почав помічати, що їм якось пофіг моя критика 

– В Україні є середній клас?

Кажуть, що в якомусь заповіднику бачили… Є, але він не складає ту критичну масу, яка може штовхати державу до розвитку. Середній клас у традиційному розумінні у нас навіть більш нечисленний, ніж алігатори… олігархи… ну ви зрозуміли.

– Як вам наші дівчата? Що у них подобається, а що ні?

Мені про це вже немає сенсу думати, оскільки моя дівчина завжди біля мене. Та, в будь-якому разі, якщо прибрати «фемен» – ставлення до дівчат стане набагато кращим.

– Ваші екстремальні вчинки?

О_О а як це?

– Чи можна в інтернеті знайти справжніх друзів?

Безперечно. Інтернет – не лише великі шахраї, але й багато гарних справжніх людей. Шануймося!

– Що скажете про нашу молодь? Є у неї майбутнє?

Ну, звичайно є, їм ще жити й жити. Та й що б не казали про те, що молодь така-сяка, але на мій погляд – дуже багато представників молоді є набагато моральніші й «правильніші», чи як сказати, ніж свого часу комсомольці.

– Чи вірите ви у випадковості?

Тобто, що випадковості – невипадкові? )) Так, є такі випадки, коли щось випадкове трапляється геть невипадково. Але це – поодинокі випадки.

– Ваше хобі?

Марки! Жартую. Немає в мене хобі. Писати люблю – в різні газети, журнали, на сайти. Дуже люблю футбол (і вболівати, й грати), волейбол, люблю залізяччя піднімати. Але все – з головою, тож, мабуть, це не хобі, а так – улюблені справи.

– Ваш сімейний стан?

Сімейний.

– Що хочете побажати читачам нашого блогу?

Аби не втрачали того, що є зараз – завзяття, небайдужості, бажання дискутувати на важливі теми. І – Воробус вам в помощь!

Я у свою чергу дякую пану Володимиру за цікаве інтерв’ю. Бажаю йому перш за все здоров’я, фарту і успіхів в житті. Блогери – сила, можете у цьому не сумніватися.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 12 може ще щось напишете?

  1. adekvat 12.11.2011 пише:

    “А з іншого боку – вже й у нас з’являється купа г-блогів про СЕО, заробітки, монетизацію, коротше, про те, що ненавидять в усьому світі 🙁 Неприємна тенденція.”
    Дуже гарно сказав шановний пан.
    І навіть на цьому сайті більшість адмінів-коментаторів власники саме таких сайтів
    😥

  2. Vorobus 13.11.2011 пише:

    adekvat пише: “А з іншого боку – вже й у нас з’являється купа г-блогів про СЕО, заробітки, монетизацію, коротше, про те, що ненавидять в усьому світі Неприємна тенденція.”
    Дуже гарно сказав шановний пан.
    І навіть на цьому сайті більшість адмінів-коментаторів власники саме таких сайтів

    Головний адмін Варобус 8) 8) 8) 8)

  3. Vorobus 13.11.2011 пише:

    adekvat, Де пропадаєш? Думав вже у розшук тебе подавати. 🙂 🙂

  4. adekvat 13.11.2011 пише:

    Vorobus пише: Головний адмін Варобус

    Я мав на увазі адмінів г.., ой сорі, сео блогів, а не адмінів цього сайту

  5. adekvat 13.11.2011 пише:

    Vorobus пише: Де пропадаєш?

    Просто якби інфу, яку я тут подаю подавав би якийсь лояльний тіпок, то народ би хавав і дякував, а так не бачу великого сенсу тут комусь шось доводити

  6. Vorobus 13.11.2011 пише:

    adekvat, Та ладно, всі ж тебе знають, не переживай ти так. 😉 🙂

  7. adekvat, взагалі, я дуже гарно ставлюсь до СЕО-блогів, які публікують щось нове й цікаве. Але знаю таких лиш декілька. Всі інші – справді г-блоги, що не мають чого сказати, крім того, що вже сказали американці, 300 раз повторили росіяни і ще 300 – вже наші “сеоблогери” ))

  8. adekvat 13.11.2011 пише:

    саме так

  9. Jorgen 13.11.2011 пише:

    “А з іншого боку – вже й у нас з’являється купа г-блогів про СЕО, заробітки, монетизацію, коротше, про те, що ненавидять в усьому світі 🙁 Неприємна тенденція.”
    Весь світ ненавидить заробітки, монетизацію та СЕО? Цілковита маячня. Подібне твердження можна робити або опираючись на певне дослідження, або може зробити той у кого певний пунктик на цих речах. Але у другому випадку не займаються оптимізацією та рекламою на своїх сайтах.

  10. Jorgen, світ ненавидить не заробітки, монетизацію та СЕО, а г-блоги про заробітки, монетизацію та СЕО, а це різні речі )) Трішки вище я про це сказав adekvat’ові. І я б просив не вживати висловів на кшталт “цілковита маячня”, бо так можна казати або вважаючи себе найрозумнішим, або заробляючи на г-блогах про СЕО шалені гроші. Але у другому випадку люди тусуються у геть інших колах.

  11. Пан П 13.11.2011 пише:

    СЕО блоги однозначно корисні та потрібні для новачків, тих хто хоче зробити свій сайт. Я коли робив свій сайт дуже багато всього дізнався саме на СЕО блогах, за що їм велике дякую, а не було б їх навіть і не знаю щоб я робив.

  12. adekvat 13.11.2011 пише:

    Пан П пише: а не було б їх

    так багато г-блогів, було б 2-3 шикарних, які б не тиряли один в одного як максимум статті, як мінімум ідеї 👿

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*