Запали свічку у пам’ять жертв голодомору 1932-33 років

Вічна пам'ять

Коли читаю будь-яку інформацію, дивлюся відео про цю подію, яка відбулася у минулому столітті, а саме у 1932-33 роках в Україні, то стає моторошно. Як це так померти від того, що не було нічого попоїсти. Старші люди, згадуючи ці часи говорять: «То тепер є що попоїсти, люди перебирають харчами, а тоді згодилося би будь-що».

Про тему голодомору було вже сказано багато, але кожного року ми пам’ятаємо людей. Від 5 до 10 мільйонів, саме стільки померло за досить короткий час.

Чому вони померли?

Причина – голодомор 1932-1933 років, який був на території нашої неньки України.

Люди помирали не від хвороб, не від стихії, а тупо від того, що їм не було що попоїсти. Багато розмов точиться на цю тему, що тоді не було урожаю, але яким би він не був наші люди завжди виживали, а тут все було зроблено штучно і не ким-небудь, а сталінським режимом.

Не розумію, як цьому диктатору ще можна ставити пам’ятники на території України. Багато розмов точиться, що це не була акція геноциду українського народу. Смішно таке чути, а що це тоді було? Люди померли наглою смертю.

Також читайте:   21 травня - кінець світу?

Звісно і є люди, які негативно відносяться до подібних заходів. Що я можу про них сказати? Не мені судити інших людей.

Протягом дня в Україні відбуваються різні поминальні заходи у великих містах і не тільки. Зокрема, в інших країнах згадують про цю трагедію, а саме у Австралії, США, Вірменії, Греції, Іспанії, Італії, Канаді, Португалії, Сербії, Хорватії, Чехії та Франції.

Не оминула згадка про голодомор і соціальні мережі, в яких так часто сидять українці. Тут досить часто можна дізнатися багато про події у суспільстві.

Сьогодні зранку зайшов у соціальну мережу В Контакті , то там дуже багато користувачів на свої аватарки поставили свічки, що символізують пам’ять за людьми, які загинули в 1932-33 роках.

О 16 годині на всій території нашої держави буде хвилина мовчання, а люди у свою чергу запалять свічки на меморіалах і на вікнах своїх осель.

У цей день будуть приспущені прапори, людям не бажано розважатися, будуть обмеження у теле- і радіо-ефірах.

Насамкінець, пропоную переглянути відео про страшне лихо, голодомор 1932-1933 років:

Запали і ти свічку у пам’ять про людей, які загинули наглою смертю.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. adekvat 26.11.2011 пише:

    Свічку поставте, але ше докладно почитайте, хто не знає про голод. Ато в нас на Галичині більшість думають шо голод був на наших територіях.

  2. adekvat 26.11.2011 пише:

    “О 16 годині на всій території нашої держави буде хвилина мовчання, а люди у свою чергу запалять свічки на меморіалах і на вікнах своїх осель. ”
    Ну шо за совок. Ніби атеїзму вже нема, а все одно робимо по радянське. Чому в церву не піти і там свічку поставити. Та й служби там поминальні скоріш за все будуть.

  3. Пилип Арсенійович 26.11.2011 пише:

    adekvat, Кожен поминає по-своєму. Мене от цікавить питання, а от люди сьогодні мають заплановані весілля, що з ними? 😮

  4. adekvat 26.11.2011 пише:

    що що, гульбанять

  5. Stakeholder 26.11.2011 пише:

    Пилип Арсенійович, ти б ше спитав шо з тими людьми, які запланували ділові зустічі на перше січня))

  6. vrubli 26.11.2011 пише:

    adekvat,
    хто має можливість піде до церкви, але все ж не обов’язково запалювати свічку саме у храмі – справжня молитва (яку і виражає свічка) є щирою, а Бог щиру молитву сприймає усюди.

    Пам’ятати про Голодомор має надзвичайну важливість, бо наша історія – частина нас самих.
    Вічна пам’ять…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*