Як вибрати дизайнера - Блог про Львів

Як вибрати дизайнера

Дизайнерська робота

Зараз надворі зима, а це означає, що вже зараз можна обдумати всі свої плани на майбутнє, а саме, де відпочивати влітку, як потрапити на Євро-2012, як зважитися робити ремонт.

Тема ремонту взагалі складна, не даремно кажуть, що хочеш побажати людині щастя, то побажай їй ремонту. Свого часу ми вже піднімали тему вікон, зараз про інше.

Нещодавно до нас в редакцію надійшов лист від людини з ніком Creator з проханням розмістити його статтю саме на тему ремонтів. Назва його статті – Як вибрати дизайнера.

Доброго дня, користувачі блогу Воробуса, сьогодні я би хотів поговорити на тему ремонтів, а саме як вибрати дизайнера. Кілька років тому моїй дівчині як зробили ремонт, то прийшлося згодом все переробляти. Вкотре переконуюся, що за все треба платити і краще заплатити один раз, чим сто разів халявити.

З ремонтом і дизайном свого помешкання ви можете впоратися самі, якщо:

  1. У вас достатньо часу на самостійну розробку дизайнерського проекту чи його частини.
  2. У вас власне бачення того, яким буде ваш майбутній дім.
  3. Ви можете дозволити собі деяку кількість переробок, які викличуть з а собою додаткові видатки.
  4. Ваші робочі розуміють вас з півслова.
  5. Ви переконані, що ніхто крім вас не зможе створити ваше помешкання по-справжньому затишним.
  6. У вас є чітко сформоване завдання для ваших будівельників, щоб вони змогли точно розрахувати вартість і строки проведення будівельних робіт.<

Якщо ж ні, то треба наймати дизайнера. Схема роботи з ним може бути двох типів: під ключ (відповідає за всю роботу) і частковий (відповідає лише за ідею).

Якщо ж все-таки, ви вирішили скористатися послугами дизайнера, то з власного досвіду, раджу прислухатися моїх порад:

  1. Ваші смаки повинні співпадати. Подивіться на роботи дизайнера і прослідкуйте за своїми відчуттями – чи це те, що вам подобається чи ні? Дизайнер може бути дуже грамотним спеціалістом, мати дипломи, але його роботи не будуть викликати позитивних емоцій. Цей етап відбору претендентів на рівні подобається чи не подобається – дуже важливий.
  2. Легкість в спілкуванні – переконайтесь, що говорите однією мовою і вас розуміють з пів слова.
  3. Бажано, щоб дизайнер вмів малювати ескізи. Це значно прискорить погодження геометрії простору і допоможе вам не заплутатись в кресленнях.
  4. Дуже важливо створювати якісне 3d зображення. Це дасть уяву про поширення світла, розміщення світильників, текстур і матеріалів. Чим якісніша візуалізація, тим легше уявити реальність – як це буде виглядати. Тільки 3d візуалізація здатна наглядно показати дизайн і фактуру матеріалів. В ескізах і графіці таке неможливо.
  5. Дизайнер повинен володіти досвідом не тільки віртуального проектування, але і реального будівництва. Намалювати красиву картинку – це одне, а придумати дизайн так, щоб отримати позитивний відгук від клієнта – зовсім інше.

    Попросіть фотографії хоч одного реалізованого проекту. Це повинні бути саме фотографії – 3d не підходить. Багато дизайнерів не мають виконаних проектів і їх фотографій тільки по тій причині, що в реальності отримано результат не такий як планувалось. Зазвичай дизайнер розказує, що замовник самостійно поміняв дещо чи у нього не хватило грошей на реалізацію задуманої ідеї.

    Питання: навіщо дизайнер малював те, що не підходить клієнту? Чому він не дізнався можливості замовника до здачі проекту? Задавайте ці питання дизайнерам, які показують лише 3d зображення. Вимагайте фотографій.

  6. Послуги повинні коштувати зрозумілі гроші. Якщо в дизайнера немає ціни за конкретні послуги, щось тут не так. Він або намагається вижати побільше грошей або не знає, як оцінювати свою роботу, оскільки в нього не має досвіду.
  7. Здатність дизайнера зробити вибір, провести аналіз, порівняти варіанти. Для цього має бути логіка і розуміння всього робочого процесу. Задавайте будь-які запитання на консультації. Підготовте питання завчасно – дивіться як веде себе дизайнер, на його реакції та відповіді. Важливий підхід до роботи. Дізнайтесь як дизайнер працює. Чи підходить це вам? Краще, якщо є чітка система роботи, відточена на попередніх проектах.

Ось такі от мої поради. Вдалих вам ремонтів.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Пилип Арсенійович 13.01.2012 пише:

    Гарно зроблено, також так хочу. 🙂

  2. Архіваріус 13.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович, Хотіти це замало, потрібно ще кишеньку набиту зеленими папірцями мати.

  3. Петро 13.01.2012 пише:

    Така робота не так багато коштує! 💡

  4. Павло 13.01.2012 пише:

    При будівництві користувався послугами дизайнера, дуже зручно і вигідно! Задоволений результатом. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*