Залізничні квитки за паспортом: за чи проти? - Блог про Львів

Залізничні квитки за паспортом: за чи проти?

І знову паспорт?

Надворі спека, робити нічого не хочеться, тільки би зараз взяв пивка 1517, кохану дівчину, ліг собі на пляжі і засмагав би під чудовим сонцем. Ляпота ж.

Але, працювати треба, бо як не будеш, то і пивка не буде за що купити, хіба що підеш пляшки здавати, які зараз знайти важко. Вступ написав, переходимо до статті.

Чому я зачепив тему відпусток? Тому що саме під час літнього відпочинку багато людей їде на море, озера і так далі. Звісно що моря залишаються найпопулярнішим місцем відпочинку людей, хоча диван також не пасе задніх.

Отже, місце де їхати ви вибрали, хату замовили, ще треба доїхати до пункту призначення. Літак багатьом людям не по кишені, залишається або автобус або ж поїзд. Все-таки, останній користується більшим попитом, бо можна поспати, не так спекотно і так далі.

Коли починається пора відпочинку, то одразу ж починаються спекуляції із квитками. Минулого року ваш автор брав квитки у Сімферополь вже у перший день їх продажу, а людей зранку біля кас попереднього продажу було багацько.

Якась мить і вже чути, що квитків нема. Прямо так взяли і розкупили. Весело, що не кажіть. А чому так? Все просто, квитки за пред’явленням паспорта відмінили і спекулянти масово їх скуповують і згодом перепродують по вищій ціні.

Також читайте:   Трамвай на Санта-Барбару (фотозвіт)

Де саме вони це роблять і хто їм у цьому допомагає – невідомо, але факт залишається фактом. Бізнес….

Нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація про те, що українська влада має намір повернути продаж квитків за паспортом. Таким чином, спекуляції із квитками зникнуть і люди зможуть нормально їх купляти.

Добре це чи ні? З одного боку – так, бо тоді буде реальніше купити квиток на заповітний поїзд, з іншого – повертатися до минулого ніколи не добре.

Багато людей висловлюють думку, що треба думати владі над електронним квитком, що це набагато покращить умови купівлі перепусток у поїзд. В Італії давно квитки на потяги купляють через автомати, інтернет і ніхто з тим не париться.

Можливо таке зробити в Україні? Так. звісно, але, знову ж таки. Тендер на проведення Євро-2012 ми виграли, держава хотіла підтягтися до європейських стандартів, реформувати транспорт, ввести електронний квиток і що ми маємо?

Квитка нема і навчено ще досить довгий час не буде. У цьому ніхто не зацікавлений. То що ж тоді можна говорити за залізницю.

Із спекулянтами щось таки треба робити і можливо саме повернення паспортів допоможе це зробити. Поживемо, побачимо.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. anasazi 24.05.2012 пише:

    З 2010 року можна купити квитки через інтернет. Так що, Італія не далековід нас втікла. А не паряться там тому, що нема ажіотажу. Можна прийти в день відправлення і взяти квиток. А у нас, як не візьмеш за 45 днів на море, то будеш сидіти вдома і смоктати пальця. Залізниця мала б вводити якісь додаткові поїзди на ті періоди, коли є величезний попит на квитки. Але то не для нашої убогої країни.

  2. marselo 24.05.2012 пише:

    а як в Україні виглядає процедура купівлі через інтернет? 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*