Електоральні пристрасті - Блог про Львів

Електоральні пристрасті

електоральні пристрасті

Пленарні засідання Верховної Ради України останнього скликання – це політичний феномен, який колись увійде в історію світового лжепарламентаризму. Те, що депутати можуть спати на засіданнях, розглядати журнали з голими бабами, бити одне одному пики зовсім не дивує пересічного виборця.

Феноменом є те, що за присутності у залі 50-70-и нардепів табло може висвітлювати і 250 і 330 «тіпа» присутніх. А коли оголошується голосування різко оживає близько десятка обранців, які із завзятістю мисливських псів бігають поміж рядами і «здійснють» процедуру прийняття законних рішень.

Хохма в тому, що часто коли депутат «голосував» у головній законотворчій залі країни, він, одночасно, перебував десь на Канарах або Карибах. Хохма-хохмою, але суспільство на це не реагує, наплювати на це й правоохоронним структурам.

Якщо ж така ситуація стала нормою, то є пропозиція під час наступних виборів не йти на голосування усім миром, а відрядити електоральників із паспортами на дільниці. Так, для прикладу, глава сім’ї бере паспорти усіх, хто дома живе і спокійненько голосує. Директор школи хай збере паспорти з усіх навчительок і поїде проголосує за них. Директор шахти хай зобов’яже начальника відділу кадрів просто зібрати паспортні дані працівників, подасть їх на виборчу дільницю і скопом отримає бюлетні й проголосує.

Також читайте:   10 найважливіших подій 2019 року у Львові та області

Можна тільки уявити скільки по державі зекономиться коштів при таких розкладах. Адже можна різко скоротити кількість членів дільничних комісій. Часу на голосування потрібно буде набагато менше, та й черг ніяких не буде. Крім того підрахунок голосів відбудеться набагато швидше: не потрібно буде перераховувати кожен бюлетень, бо за кинутою пачкою буде зрозуміло хто за кого.

Одні позитиви. Таки наші обранці мають рацію. Для чого рахуватися з думками усіх, вислуховувати якісь аргументи, шукати компроміси. Простіше одноосібно дати вказівку, а іншим створити умови, щоб сиділи і голосували. Рішення такі приймаються набагато оперативніше…

Але чи всі такі рішення законні і чи відповідають вони просто здоровому глузду?

А може просто відмінити вибори і встановити монархію?

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. PVS 27.09.2012 пише:

    Монархія — rulezzzz! Періоди розквіту в нас були двічі: за княжої доби і за козаччини. Форма правління кожен раз — абсолютна монархія. Наше законодавство не схвалює розмов про зміну форми правління, але це вже питання до наших законодавців — вони стільки раз коряжили його під свої приватні потреби, що могли би і поправити разочок для потреб держави.

    Сама суть поняття «депутат» в тому, що він представляє певну кількість людей і висловлює їхню волю. Голосувати може хоч один за всю партію, якщо це справді відображає волю виборців.
    Інше питання: для чого ми годуємо 450 клоунів, якщо на останніх виборах в раду пройшло аж 5 партій, які поділилися на «кааліцію» і «апазіцію» і рішення все одно приймається всередині цих двох груп, а клоуни чемно тиснуть на кнопочки, бо як тільки хтось буде «нєсогласний» його тут же випруть з партії, а відповідно і з ВР.
    Посадіть п’ятьох кнопкодавів, дайте їхнім кнопкам пріорітети: 34.37%, 30.71%, 14.15%, 5.39%, 3.96% і нехай голосують за рішення, яке прийняла відповідна партія.
    Далі не пошкодить згадати, що в нас «партія», це не колективний розум, а фан-клуб однієї особи і якщо скорочувати розмір ради до кількості кнопкодавів, то ними врешті-решт якраз ті особи і виявляться, а значить з певного моменту вони і питати нікого ні про що не будуть, а просто тиснути кнопочки на власний розсуд. Ще їх ізолювати, щоб морди не били один одному і закони будуть прийматися з фантастичною швидкістю.
    А якщо їх кількість скоротити до одного, то нікого буде й «кровосісями» називати і відповідальність скидати.
    Буде монархія — найкраща форма правління для нашого народу. Що і треба було довести 😉

  2. zars 27.09.2012 пише:

    За Гетьманської держави, взагалі то, була республіканська форма правління. Усі керівні посади були виборними.

    Загалом, комент супер.

    …А Махно – ще прикольніше.

  3. PVS 27.09.2012 пише:

    Взагалі-то після виборів гетьмана і до наступної ради його влада була практично необмежена. Виборна монархія — вона все одно монархія.

  4. zars 27.09.2012 пише:

    Не зовсім так. Гетьмана можна було переобрати на будь-якій черговій (три рази на рік)і позачерговій радах. Якщо подивитися статистику історії , то гетьмани (крім окремих виключень) правили дуже мало часу, особливо порівнюючи з монархами.

  5. Stakeholder 27.09.2012 пише:

    В партії районоф вже сказали, шо нєвазможна прісутствавать на всех заседаніях! невже не ясно?! Також там вже давно би раді обирати наприклад президента у парламенті, і скоро я думаю туди будуть брати професійних діджеїв, замість підстаркуватих жирних боровів, які будуть проводити сейшени за пультами, а керувати ними буде MC Дєріжор, і тоді закони в нас будуть прийматись у ритмі d-n-b. А на рахунок монархії, так далеко ходити не треба, на наших просторах вже є квазі-монарх, царь-батюшка Путін, якому вже лижуть зад правителі всіх екс-совкових бананово-бурякових республік, включаючи нашу, залишилось тільки щоб народ підтримав владу, і буде в нас монархія така шо всякі там британські королівські сімейки будуть срати бетонними блоками від заздрості!

  6. Архіваріус 28.09.2012 пише:

    У письменника-фантаста Айзека Азімова є цікава повість, яка називається “Вибори”. Раджу всім прочитати її.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*