Більше ніж хобі або сальса як стиль життя - Блог про Львів

Більше ніж хобі або сальса як стиль життя

сальса як стиль життя

Багато людей має різні захоплення. Одним подобаються подорожі, іншим заняття спортом, а комусь танці.

Сьогодні у мене в гостях дівчина Аня, яка танцює такий танець як сальса.

– Доброго дня, Аня, розкажіть нашим читачам як давно ви стали займатися сальсою і за яких умов це сталося?

Доброго дня всім! Мрія займатись саме латиноамериканськими танцями зародилась в мене дуже давно. Говорять, щоб танцювати танець, треба спочатку полюбити музику – так сталось і зі мною. Запальні ритми сальси мало кого можуть залишити байдужим.

– Скільки часу треба початківцю, щоб згодом навчитися танцювати цей танець?

Це вже залежить від цілей, які перед собою ставить людина, від інтенсивності занять і звичайно від бажання навчитись. Все це дуже індивідуально. Але соціальні танці набагато доступніші для пересічної людини, яка немає взагалі танцювального досвіду. На мою думку, для того щоб вже гідно танцювати на сальса вечірках одному буде достатньо 2-3 місяця регулярних занять, іншому може знадобитись більше часу.

– Для тих, хто не знає, розкажіть кілька слів про цей різновид танцю, які його основні моменти, звідки прийшов і так далі?

Сальса (по-іспанськи – соус) – латиноамериканський танець, який танцюють в парі або групах. Танець містить цікаві комбінації, розкуті і пристрасні рухи, веселощі та флірт. Сальса – танець кохання і свободи. На відміну від бальних латиноамериканських танців, що є, по своїй суті спортом, сальса доступна людям різного віку та різної фізичної підготовки, це скоріше спосіб спілкування. В сальсі необов’язково мати постійну пару, а постійна зміна партнерів дозволяє вчитися взаєморозумінню в танці.

Найпопулярніша в світі кубинська сальса або salsa casino – проста у виконанні, в ній немає складних завчених схем, величезне значення набуває імпровізація та ведення.

Завдання партнера – вести не тільки чітко, але і красиво, ніжно, а для партнерки головне – розуміти партнера і легко виконувати свої рухи. Стиль заснований на традиційній кубинській музиці та танцях сон і гуарача. Базовий крок починається на будь-яку частку, протягом усього танцю зберігається ритміка.

У Львові більше танцюють salsa LA різновид «лінійної» сальси – це сучасний стиль сальса, створений приблизно в 90-х роках у м. Лос-Анджелес засновниками Луїсом Вазкез, Джобі Вазкез і двома братами Луїса – Франциско і Джонні. Базовий крок цього стилю танцюється на найсильнішу долю музики – на рахунок 1, геометричний малюнок стилю-лінійний заснований на русі cross body lead (переклад партнерки по лінії), для сальса Л.А. характерний швидкий і динамічний темп, багато швидких комбінацій, менше імпровізованих соло, але багато жіночого і чоловічого стилю.

Також читайте:   Коронавірус. Куди він подівався?

– Які танці танцюєте ще окрім сальса?

Крім сальси, я вивчаю бачату, меренге, реггетон, зук. Постійно відвідую різноманітні майстер-класи з цих видів танцю, які проходять майже кожного місяця. У вільний від сальси час займаюсь стриппластикою та go-go.

– Кажуть що на курси по навчанню цього танцю ходить дуже багато дівчат і зовсім не вистачає хлопців? Яка ваша думка, чому так і що треба зробити для того щоб ця тенденція порушилися?

Можливо це пов’язано з тим що в Україні і так в загальному більше жінок або хлопці віддають перевагу тренажерним залам, різноманітним видам боротьби, футболу. Хоча, на мою думку, все це можна поєднувати, оскільки заняття з танців проходять 2 рази на тиждень по 1-1,5 години. В розвинутих країнах світу школи танців дуже розповсюджені незалежно від віку, не говорячи про те, що в деяких школах танці включені в загальноосвітню програму.

– Як ви вважаєте, чи кожна людина може навчитися цього танцю чи для нього потрібно мати особливий талант?

Як казав Т.Едісон: «В геніальності 1% таланту та 99% праці». Головне бажання, пристрасть – тоді немає ніяких перешкод. У Львові майже кожного місяця проходять різноманітні майстер-класи з сальси від найкращіх сальсерос України, наймаcштабніші звичайно проходять у Києві, де приїжджають зі всього світу.

– Як ви вважаєте у Львові зараз є достатня кількість танцювальних шкіл?

У Львові велика кількість шкіл сальси, найпопулярніші з яких: LA Salsa Club Lviv, Salsa Club Lviv, Salsa Fiesta, D’estilo Studio Latino Lviv, Salsa Adrenalina, дуже талановиті та чудові викладачі – які створюють незабутню творчу та душевну атмосферу на заняттях. Останнім часом відкрилось досить багато молодих шкіл – тому вибрати можна кожному до душі.

– Які ваші плани на майбутнє з танцями? Можливо це участь у різного роду змаганнях?

Танцювати, танцювати і ще раз танцювати. Досконалості немає меж. Якнайбільше відвідувати різноманітті фестивалі з сальси, серед яких Сальсамайовка (Київ), Варшавський, Стамбульский та Берлінський сальса фестивалі. Участь у конкурсах, виступах – це вже як бонуси.

– Чим ви займаєтеся у буденному житті: робота, хобі, сімейний стан?

Я працюю у банківській сфері, люблю подорожувати, неодружена.

– Ваші побажання читачам блогу?

Всім хто хоче танцювати, але поки що не наважуються, приєднуйтесь!!! Вам відкриється чудовий та запальний світ пристрасної сальси, дружня та весела атмосфера, багато нових знайомств, можливість урізноманітнити свій вільний час, сальсатусовка та яскраві вечірки з різноманітними конкурсами та виступами. Вміння танцювати дозволить Вам знайти компанію у любому куточку світу….там де звучить запальна мелодія сальси…..

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Пилип Арсенійович 04.01.2013 пише:

    Гарна дівчина 🙂

  2. patron 04.01.2013 пише:

    Так Аня дуже гарна, талановита і відкрита дівчина, а посмішка просто незрівнянна! Успіхів тобі і всього самого найкращого!

  3. Конус 05.01.2013 пише:

    Гарна дівчина )) Хотів написати , та мене вже випередили 🙂 😳

  4. Остап 06.01.2013 пише:

    Так Аня просто незрівнянна дівчина,а як вона танцює сальса,я в захваті!!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*