Чому люди не довіряють лікарям? - Блог про Львів

Чому люди не довіряють лікарям?

Чому є недовіра?

Сьогодні надворі 25 січня, п’ятниця, останній робочий день тижня, а отже незабаром на нас чекають вихідні на яких можна буде розслабитися і просто відпочити. Добре, коли це можна робити здоровим, а ось коли людина хворіє, то їй не до відпочинку.

Як не як, а треба лікуватися. Нещодавно захворів мій хороший товариш, діагноз дуже схожий на грип, який зараз лютує у нашій країні.

Я йому кажу щоб йшов до лікарів нехай глянуть що там і як з ним, а він постійно каже слова відмови, мотивуючи це тим, що він лікарям не довіряє і буде використовувати традиційну народну медицину – парити ноги, пити чаї, полоскати горло, їсти цибулю і так далі.

Ок, хай використовує, побачимо який ефект ці методи дадуть. Минув тиждень, а колега як хворіє, так і хворіє. Прийдеться прийти до нього додому, взяти за вухо і повести у поліклініку, напевно так і зроблю.

З хворобами жартувати не можна, бо не знати як вона себе може проявити і які будуть наслідки, бувало що доходило до летальних випадків.

Так сиджу думаю, а чого ж люди не довіряють лікарям?

Версій є багато, спробую, на мою думку, висловити найпопулярніші.

1. Вони нічого не розуміють у хворобах.

Скільки разів так було, що приходиш до лікаря, показуєш йому свою хворобу, а він не знає що з вами робити. Бувало у вас таке? Думаю що так.

Також читайте:   Як позбутися постійної сонливості?

2. Дипломи куплені за гроші.

Звісно, що ніхто нічого не довів, але така думка існує та і бували випадки, коли людей ловили на передачі хабаря викладачу.

3. Низька професійність людей у білих халатах.

Є таке? Є, не у всіх звичайно, але все ж є. А все тому, що колись студенти не хотіли вчитися і знань практично вони не мають.

4. Фальшиві лікарі.

Як ви думаєте про кого зараз піде мова? Правильно, не важко здогадатися що про Доктора «Пі», Слюсарчука, який лікував не маючи диплома лікаря. І що він налікував всі добре знають. От попадися такому лікарю і що буде далі?

Не подумайте, що я зараз хочу підірвати професійність лікарів, але факт є факт, люди перестали довіряти лікарям. Мій друг не є винятком, так багато людей робить.

Але, незважаючи ні на що, до лікарів звертатися треба, бо не знати яка там у вас хвороба і які наслідки вона може згодом мати. Може УЗД треба зробити чи якесь обстеження. Не всі лікарі погані, є досить багато таких що розбираються, тому їм довіряти таки треба. А те що є непрофесійні – це таке життєве, бо не професіонали є у спорті, у фінансах тощо.

А своєму другу порадив би звернутися до фахівців, я добре знаю що він зараз ці слова читає.

Виздоровлюй!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Arwenita 28.01.2013 пише:

    Все залежить від того, яким був попередній досвід звертання до лікарів. Якщо негативний (не допомогли, висварили добряче, примусили сидіти у довжелезній черзі, ганяли від одного спеціаліста до іншого і всі розводили руками) – то, певна річ, такій людині навряд чи захочеться ще раз до них звернутися. Її висновок – лікарі нічого не вміють і не знають. Інша справа – досвід позитивний. Коли звернувся раз у лікарню – і тебе за тиждень підняли на ноги. Тоді і стимул є, якщо щось трапилось – знову прибігти у ту ж лікарню.
    А як на мене, то на сьогоднішній день, незалежно від отриманого раніще досвіду, до лікарів звертатися треба. І бажано з цим не затягувати. Бо грип зараз має непередбачувані наслідки. Щоб потім не плакати і не думати – чого ж було одразу не піти на консультацію? Тим більше, що лікар призначить таке лікування, яке підходить саме вам особисто, за зданими аналізами і таким іншим.
    У аптечних фармацевтів краще нічого не питати, бо вони не знають ні вас, ні вашої історії хвороби. Тицьнуть якісь таблетки. А ви будете грати у “російську рулетку” – допоможе, чи ще гірше стане. 😕

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*