Що потрібно знати про туристичне страхування

туристичне страхування

Літо вже у повному розпалі, і чимало наших співвітчизників вже вирушило чи тільки збирається у закордонну мандрівку. І такі «неприємності», як акули в Єгипті чи масові заворушення у Туреччині хоча і не відбивають бажання подорожувати, але і радості не приносять.

То як же убезпечити себе у закордонній поїздці? Важлива умова – це придбання медичної страховки, без якої, до речі, в’їзд до багатьох країн взагалі заборонений.

Туристична страховка – це не те, на чому доцільно економити, при тому що і коштує вона не так вже і дорого. Попри це, деякі туроператори, прагнучи порадувати своїх клієнтів дуже низькими цінами, стали зменшувати витрати на страхування, що значною мірою вплинуло і на їх якість. І турист, який неуважно ставиться до змісту полісу (а таких, на жаль, дуже багато), ризикує нарватися на страховку, яка буде діяти хіба що в разі його смерті або отримання ним дуже тяжких травм.

Тому перед тим, як застрахуватися, варто дізнатися про те, чи не встановлений субліміт по оперативному втручанню, чи включена в страховий поліс стоматологічна допомога, чи не буде розірваний договір страхування у тому випадку, якщо Ви наприклад, купите екскурсію у місцевій турфірмі, а не у Вашого туроператора (у туроператорів традиційно екскурсії значно дорожчі).

Також читайте:   Як це проїжджати повз Жмеринку

Також раджу уникати так званих компенсаційних систем, які передбачають, що у разі хвороби турист всі медичні послуги оплачуватиме самостійно на місці, а відшкодування від страхової компанії отримає тільки після повернення додому, пред’явивши всі необхідні чеки, довідки, рецепти і т.д. Таке туристическое страхование, до речі, є дуже поширеною системою в останній час.

Мандрівникам-екстремалам потрібно бути особливо пильними при підписанні договору страхування, оскільки ризик травматизму серед цієї групи туристів особливо високий. Найбільш актуально для людей, котрі професійно займаються спортом. Відповідно, ціна полісу для них буде у декілька разів більшою. Якщо ж у такому випадку оформити звичайну страховку, то при настанні страхового випадку страхова компанія швидше за все відмовить у виплаті.

Насамкінець хотілося б побажати всім мандрівникам цікавої та безпечної подорожі, і щоб страховий поліс ніколи вам не знадобився.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*