Zarazko в гостях у Воробуса - Блог про Львів

Zarazko в гостях у Воробуса

Zarazko в гостях у Воробуса

Завжди приємно бачити серед блогерів не лише хлопців, а й дівчат, Свого часу Воробусу довелося натрапити на цікавий ресурс, який веде дівчина – Zarazko.

Саме сьогодні ми і поспілкуємося з нею у продовженні рубрики «Інтерв’ю».

– Отже, доброго дня, Zarazko, перше питання, яке я вам задам – це звідки такий нік (якщо це нік, звісно), що він означає і як вас насправді звати?

Насправді мене звуть Олександра, Zarazko – це мій нікнейм уже на протязі кількох років, а походить він від «компліменту» одного хлопця «Ну ти й зараза». Так і прижився.

– Як виникла ідея створити блог, за яких умов це сталося і як давно це було?

На WordPress блог я зареєструвала ще в 2012 році. Просто я трошки нереалізований журналіст, ще у випускному класі мала плани йти на факультет журналістики, але життя розпорядилось по-іншому, тому тепер свої потяги до написання чогось і про щось реалізую у блозі.

– Розкажіть нашим читачам, яка у вас тематика ресурсу: про що більше полюбляєте писати, чи є, так звані, рубрики і так далі?

На жаль, не можу визначити конкретної тематики свого блогу. Я пишу про те, що мене найбільше турбує у конкретний момент, про що думає голова і кричить душа. Адже для того, щоб щось написати, лишитись задоволеною написаним і ще й опублікувати – потрібне натхнення писати на конкретну тему. Якщо його немає – я видавлю із себе кілька рядків і на цьому все завершиться, і ці кілька рядків висітимуть у драфтах. Тому мій блог цілком і повністю залежить від моїх настроїв, переживань і відчуттів. Я не створювала блог для когось, я створювала його в першу чергу для себе, для того, щоб через деякий час повернутись до власних записів, проаналізувати себе і зробити певні висновки. І мені приємно, що є вузька аудиторія, якій це цікаво читати.

– Як часто ви спілкуєтеся із своїми чатами наживо і тут же питання, з ким із українських блогерів знайомі особисто?

Якщо говорити про мікроблог у твіттері, то багато з ким уже давно вийшли за рамки лише інтернет-спілкування. Безмежно вдячна твіттеру за всі ті цікаві знайомства і друзів, яких я маю. Якщо говорити про wordpress, то моє перше знайомство – це Оля Врублевська, яка мене регулярно надихає своїм життєвим прикладом (вона, мабуть, про це завжди здогадувалась :)).

Також серед особистих знайомств – Роман Голубовський та Андрій Лундяк.

– Українська блогосфера має майбутнє?

Звісно має. Наша блогосфера багата на цікавих та неординарних особистостей, яким є що сказати.

– Теми сайтів залишу в спокої, поговоримо про інше. Як ви вважаєте, як представник молоді, як і надалі буде розвиватися ситуація в нашій країні? Україна колись таки заживе нормально?

Насправді це доволі глобальне і дискусійне питання. Україна заживе нормально, якщо сама того захоче. Я маю на увазі зараз кожного українця окремо. Кажуть, говорити правду в часи тотальної брехні – найбільший екстремізм. Я повна екстремістка. Нам, українцям, дуже властивою є риса «моя хата скраю, нічого не знаю», тобто у потрібний момент сховатись в куточку і пересидіти напружений момент. От для того, щоб наша країна нормально зажила – кожному із нас потрібно почати перетворення як мінімум із себе. Платити податки і не шукати законних способів обдурити держбюджет. Не погоджуватись на заробітну плату у конвертах. Не давати хабарів в держустановах і не брати їх. Не намагатись вирішувати питання залученням якихось зв’язків. Всі багато про це говорять останнім часом, але мабуть не всі готові узяти й зробити. Що найцікавіше – що нам же ж так легше жити. Дав гроші – маєш потрібне. Не хочеш давати гроші – ну йди й бодайся.

Окремо можна довго й багато говорити про владу. Два роки я пропрацювала у бюджетній системі. Я констатую той факт, що вона прогнила, вона подібна до старого трухлявого дерева. Ідея люстрації зараз цілком адекватна і ні разу не радикальна, проте і тут треба підійти до питання з розумом: зараз в держустановах працюють люди із певним досвідом роботи, і працюють не один рік, цей фактор також є суттєвим. Кадрами розкидатись негоже, особливо у такі непрості часи. Також я категоричний противник призначення людей на серйозні посади згідно їхнього політичного забарвлення. Не це потрібно цінувати.

Також читайте:   Підсумки роботи блогу Воробуса у листопаді

Ми молода держава, нам потрібно пройти нелегкий шлях до становлення своєї демократії, відшліфування законодавства, налагодження соціально-економічного стану, і цей шлях не є простим. І те, що відбувалось в Україні останні кілька місяців – це наш шлях до кращого життя. Дуже страшно, що цей шлях тепер омитий кров’ю.

– Які три найбільші проблеми сучасної молоді?

Проблема номер один – це відсутність можливості нормально працевлаштуватись після закінчення університету. Всім роботодавцям – подавай спеціалістів з досвідом роботи, щоб все знали й все вміли. Круто. Повно працюючих пенсіонерів, зате молоді немає де працювати. Ніяким чином не ставлюсь упереджено до працюючих пенсіонерів, адже це ті кадри, у яких нам завжди є чому повчитись. Але на сьогодні маємо такі реалії. Часом я спілкуюсь із молодшими за себе хлопцями й дівчатами і бачу в них тотальне усвідомлення безвиході: в університет – за гроші, на роботу влаштуватись – за гроші (не думаю, що ми зараз будемо озвучувати середньостатистичні розцінки за працевлаштування, наприклад, медсестрою, лікарем, вчителем, вихователем і т.д., всі про це знають, але як завжди – мовчать).

Проблема номер два – інтернет. Те, що молодь забагато в ньому сидить і не завжди з користю. Інтернет – він як велика помийна яма, там можна знайти багато цікавого, пізнавального, корисного, він багато в чому спрощує наше життя, але там вистачає й того, що засмічує юні голови. І да, дівчат треба чекати не в онлайні, а з квітами біля під’їзду, Заїжджено, проте життєво. 🙂
Проблема номер три – книжки. Наша молодь мало читає, це витікає із проблеми номер два. Це чудово, що зараз кожен другий озброївся смартфоном і може все на світі загуглити. Але давайте більше читати. Вам сподобається.

– Яким має бути хлопець, що він Вам сподобався?

Хлопець, звісно, може мати зовнішність Марчелло Мастрояні, але для того, щоб він мені сподобався, я мушу мати про що з ним поговорити, знайти якісь точки взаємодотику, взаєморозуміння. Як правило, це випробування у мене нещадно провалюють 70% хлопців. Навіть якщо вони один в один Марчелло. Все інше – хімія. Часом я сама для себе не можу пояснити своїх уподобань.

– Ви за чи проти соціальних мереж?

Однозначно «за». Проте я глибоко переконана, що спілкування у соцмережах повинно завжди виходити за рамки інтернету. Треба підривати свої дупці із стільців, відводити свідомість від монітора і спілкуватись з живими людьми.

– Бачив на вашому ресурсі кнопочку веб-камер світу, яке, на вашу думку, найкраще місто у світі?

Немає у мене найкращого міста. У кожному я знаходжу щось індивідуальне для себе… У Львів я їду тоді, коли відчуваю, що потрібно провітрити голову. За це я його й люблю. У Київ їду, щоб відчути ритм життя, Київ гамірний, рухливий, сповнений людей, які завжди кудись спішать. Прага, особливо вечірня – це для духовного спокою. Ну і для пива. 🙂 На черзі ще багато міст, в яких я хочу побувати і знайти щось своє, для себе.

– Якщо це не секрет, можливо саме зараз Zarazko відкриє завісу таємничості, чим ви займаєтеся у буденному житті, ваш сімейний стан, хобі, уподобання тощо?

Нічого екстраординарного за завісою немає. Працюю бухгалтером, сукупний досвід – три з половиною роки, з них два з половиною – в бюджеті, але рік тому змінила роботу і зараз працюю в приватному секторі. Робота віднімає багато сил і енергії, проте я її люблю і отримую від неї задоволення. Моє хобі – музика. Я народилась в музичній сім’ї, в якій просто не могла не любити музику і не займатись нею. Тому з чотирьох років я грала на фортепіано і співала. Навіть думала в 9 класі про музичне училище. Зараз продовжую співати в колективі та часом сідаю за фортепіано для душі. Я – з тих людей, які постійно на вулиці і в громадському транспорті затикають вуха навушниками. Люблю читати, подорожувати, відкривати для себе щось нове. Тільки так можна відчути, що живеш.

– Ваші побажання читачам блогу Воробуса?

Мрійте сміливіше! Але не сидіть на місці і не чекайте, доки ваша мрія самостійно втілиться в життя.

Дякую, Олександрі, за цікаве та конструктивне інтерв’ю. Бажаю вам лише успіхів і, звісно, що не забувати за блог. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 17 може ще щось напишете?

  1. viking 27.03.2014 пише:

    У Олександри Zarazko непоганий блог, але блог Воробуса кращий 😀

  2. Vorobus 27.03.2014 пише:

    а мені сподобався блог Олександри, цікава людина Zarazko 💡 💡

  3. PVS 27.03.2014 пише:

    Я щось не дочитав: там в тексті було Марчелло чи Марсело? 😀 😀 😀

  4. vrubli 27.03.2014 пише:

    Читаю її відповіді на інтерв’ю, а таке враження, що читаю свої відповіді – аж дуже ми схожі 🙂
    А щодо того, що я “надихаю своїм життєвим досвідом” – ні, я не знала. І від того якось незвично, але приємно, дякую, Олександро! 😉

  5. danc1r0k 27.03.2014 пише:

    Файне інтерв”ю! 💡

  6. viking 27.03.2014 пише:

    danc1r0k, а я читав твій блог. Тільки чому ти так рідко оновлюєш свій блог?

  7. Качконіс 27.03.2014 пише:

    Дуже симпатична дівчина. Таких би побільше у блогосфері

  8. viking 27.03.2014 пише:

    Качконіс пише:
    Дуже симпатична дівчина. Таких би побільше у блогосфері

    Я б одружився з нею 🙂

  9. Zarazko 27.03.2014 пише:

    viking пише:

    Качконіс пише:
    Дуже симпатична дівчина. Таких би побільше у блогосфері

    Я б одружився з нею :)

    Та що ти кажеш 🙂

  10. Качконіс 27.03.2014 пише:

    viking, не ти один 🙂 🙂 🙂
    P.S. Zarazko, ваше серце вільне? 😳 😳

  11. Vorobus 27.03.2014 пише:

    vrubli, може ви сестри?))) 😉 🙂

  12. marselo 28.03.2014 пише:

    PVS пише:
    Я щось не дочитав: там в тексті було Марчелло чи Марсело? :-D :-D :-D

    ну для чого придиратись? в тебе що опечаток не буває? звичайно мається на увазі Марсело 💡 )))

  13. Zarazko 29.03.2014 пише:

    Vorobus, сестри по духу)

  14. Zarazko 29.03.2014 пише:

    Качконіс, Моє серце зазвичай саме не знає, чого воно хоче. Воно на разі навіть не знає, чи воно вільне, чи ні 🙂

  15. viking 29.03.2014 пише:

    Zarazko пише:
    Качконіс, Моє серце зазвичай саме не знає, чого воно хоче. Воно на разі навіть не знає, чи воно вільне, чи ні :)

    Ну а хлопець тоді у тебе є? 🙂

  16. Vorobus 29.03.2014 пише:

    Zarazko пише:

    Vorobus, сестри по духу)

    😉

  17. viking 31.03.2014 пише:

    Ще непоганий блог у Соломії Щур із Львова

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*