На горі Піп Іван з’явиться рятувальний пункт - Блог про Львів

На горі Піп Іван з’явиться рятувальний пункт

Гора Піп Іван

Незважаючи на те, що наступила осінь, все ж погода нас істотно радує. Почалося таке собі – бабине літо. Щоправда популярних в цей період часу опеньок ще нема.

Кажуть що вони будуть трохи пізніше, десь після 20 числа.

Ця інформація можливо не в тему, але Воробус змушений відповісти на запитання нашого читача – пана Юліана.

Тепер переходимо до теми сьогоднішньої публікації, а пов’язана вона буде із туризмом. Хто часто ходить в гори, той знає, що на Чорногірському хребті є вершина, яка називається – Піп Іван.

Колись там була обсерваторія, а зараз місце для того щоб сховатися від дощу, а декому й для того щоб сходити в туалет. На жаль, і такі люди є.

Так і хочеться їх навчити, що для цього є природа, вийди і роби своє діло скільки захочеш. Але, до людей не доходить.

Свого часу ваш покірний автор був на цій вершині і само собою залазив у приміщення обсерваторії. Так, коли приходиш сюди, то хочеться вилізти на сам верх і глянути на краєвиди саме звідти.

Тут треба бути максимально обережними. Чому? Тому, що ще тоді (2 роки тому) сходи вже були в аварійному стані, а зараз взагалі…

Але, не все так погано у нашому домі як здається.

У мене хороший друг Юрій. Так от, цей чолов’яга мені нещодавно розповів досить таки цікаві речі. Спілкувався він із багатьма туристами, любителями гір і чув, що на горі Піп Іван вже незабаром мають відбутися кардинальні зміни.

Також читайте:   Сходження Воробуса й компанії на гору Риси. Частина четверта

Що саме там буде?

Виявляється на горі мнс-ки планують облаштувати рятувальний пост. Тут мають бути створені всі умови для нормального функціонування цього пункту.

Само собою має бути набраний відповідний штат працівників.

Чесно? Це вже легше, бо хоч вони якось та й будуть дивитися за цією пам’яткою архітектури яку з року в рік занедбують.

А ще, незабаром (про це вже говорять роками) тут має бути втілений у життя спільний проект Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника та Варшавського університету.

Вони планують створити тут метеорологічний, сейсмологічний, біологічний і екологічний центр досліджень для студентів та науковців двох університетів.

Щоправда, враховуючи теперішню ситуацію в нашій країні, думаю поки цей проект не буде реалізовано. На це все ж треба кошти, а вони зараз спрямовуються у зовсім інше русло.

Негатив у мене викликає лише той факт, що щось мені так здається незабаром все буде комерціалізовано, не буде тієї дикості яка була ще кілька років тому коли Воробус і компанія піднімалися на гору, шукали місце для нічлігу, дрова і так далі.

Але, як кажуть, всі крапки над «і» розставить час.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*