Пільговикам хочуть обмежити право на проїзд у маршрутках - Блог про Львів

Пільговикам хочуть обмежити право на проїзд у маршрутках

Пільговикам хочуть обмежити право на проїзд

І знову про транспорт нашого міста, адже ледь не кожного дня з ним відбуваються цікавинки.

Думаю ні для кого не є секретом, що часто в салонах маршрутних таксі відбуваються суперечки між водієм та пасажирами-пільговиками.

Другі їздять законно, а перші ніяк не можуть змиритися з тим як то вони не можуть заробити ще більше чим заробляють зараз. Мені смішно дивитися на посміховиськ-водіїв, які там вимагають у бабці чи дідуся щоб ті платили за проїзд.

Є ще категорія водіїв, які не зупиняються на зупинках коли бачать велику кількість пільговиків.

Так, зараз мені багато хто скаже, що водіїв також треба зрозуміти. Вони їдуть щоб заробити гроші та виконати денний план, а на деяких зупинках сідають одні пільговики.

Що з цим всім робити? Виявляється, нещодавно у нашому місті проходив круглий стіл, де якраз перевізники обговорювали ці питання з владою міста.

Перевізники опісля нього запропонували міській владі чотири варіанти вирішення цієї проблеми:

1. Обмеження часу дії пільгових посвідчень.

Типу, пільговики мають їздити там з 10 до 13 години. В інший час треба платити за проїзд.

2. Обмеження категорій пільговиків.

Тобто, наприклад, мають право їздити інваліди 1 та 2 груп, а, скажімо, ветерани праці зась.

Також читайте:   Металург Д 1-0 Карпати (відео)

3. Обмеження кількості пільговиків в одному автобусі.

Ну, скажімо, може їхати там до 5-ти пільговиків в басі.

4. Виділення спеціального автобуса для пільговиків.

Саме він, за словами перевізників, буде перевозити цих людей.

Прочитав я все це і що можна сказати? Попахує рагулізмом. Якщо людина заслужила право на пільговий проїзд, то нехай собі законно їздить. Для чого їй чекати цілий день поки приїде автобус із місцем для неї?

Чи чому людина має їхати до родичів в 13 годині, а не в 9-й? Пенсіонери і так мають малі пенсії, а їх ще хочуть обмежити.

Недаремно прокурор міста сказав, що обмеження прав пільговиків – це незаконно. Нехай той водій відробить стільки років як людина-ветеран праці і тоді відкриває рот на старших людей.

Воробус захищає пільговиків? А чому б і ні?

Чому так званий електронний квиток ще досі не було впроваджено? Перевізники не дуже хочуть показувати свої реальні заробітки. Натомість як не ціну на проїзд їм піднімай, то пільговиків обмежуй. Не здивуюся коли прийде час і заборонять із сумками заходити в салон.

Одним словом бардак був, є і ще довго буде. До європейських стандартів нам ще далеко.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 12 може ще щось напишете?

  1. PVS 09.10.2014 пише:

    На#$й ті пільги!!! Разом з пільговиками! Має людина якісь заслуги перед державою, суспільством, місцевою гормадою — дайте грошима. Хай людина сама вирішує: покататися містом чи купити собі якісь ліки, скажімо. Зараз 90% бабусьок катається чисто для того, щоб провести розвідку «а може на привокзальному таньше чим на галицкім перехрестю». Дайте їм ті гроші, щоб вони не думали «де таньше?», а спокійно вийшли в сусідній магазин і купили що треба. І вона буде знати, що може проїхати туда-назад, а там виявиться дорожче, і 10 раз подумає: треба їй того чи не треба.
    Відразу дві проблеми відпаде: і з завантаженістю і з оплатою. А може хтось і проживе на пару років довше, бо зможе собі і їжу якусь якіснішу купити, і підлікуватися краще в разі потреби, і нерви не псути в постійних давках.

    • Олександр 25.12.2016 пише:

      А якже тоді чинуші вкрадуть гроші

  2. vrubli 09.10.2014 пише:

    Дуже хотіла написати коментар з моєю думкою з цього приводу, але ПВС мене випередив – правильно, дайте грошима! Тоді будуть добре думати чи треба кудись їхати чи простіше купляти деінде.

  3. Stakeholder 09.10.2014 пише:

    Переговори влади міста з цими з дозволу сказати “перевізниками” мені до болю нагадують всім відомі переговори на Сході. Вимоги їхні такі ж самі рагульскі як і вони самі, лише виказують їхню вбогу “хитрожопість”, кручу-верчу на..бати хочу… Я вже не одноразово писав(і напишу ще раз – вода камінь точить), що нема про що говорити з напівлегальними маршрутчиками, а треба наполегливо розвивати міський комунальний транспорт і витісняти ці бидловози з ринку соціальними тарифами, графіком, безпекою і зручностями в користуванні одночасно добиваючи цих “бізнесменів” перевірками на підтримання всіх стандартів, оскільки кататися на тих коритах небезпечно для життя навіть дровам.
    А на рахунок ідеї видавати грошима, то я б не був таким радикальним, оскільки бюджету міста чи держави це не завжди вигідно. Можливо краще потратити на пільговика трохи більше бензину чи електрики і забезпечити його пересування ніж видавати якусь певну суму готівки, яку потрібно буде потім постійно змінювати спеціальними законами реагуючи на ринкові зміни.

  4. vrubli 09.10.2014 пише:

    Stakeholder, не все так просто, гроші все одно витрачаються – за законами кожному перевізнику виплачується фіксована сума, як покриття “збитків”, що вони несуть перевозячи пасажирів пільгової категорії.
    Тож якщо вибирати між тим кому ті гроші давати – перевізникам чи пільговикам – хай вже краще пільговикам дають…

  5. Stakeholder 09.10.2014 пише:

    vrubli, це все написано з урахуванням того що буде транспорт підпорядкований і фінансований містом, те як покращити життя пасажирам маршруток я не обговорюю, в мене одна відповідь – ніяк

  6. PVS 10.10.2014 пише:

    Бюджету не буде вигідно. Ще би: посвідчення роздають направо і наліво, а компенсації перевізникам — десь-колись і ХЗ за яким принципом.
    Щодо підпорядкування транспорту місту/області/державі я також категорично проти: перевізник має сам вирішувати за яку суму і по якому маршруту возити людей.
    Держава повинна слідкувати щоб на цьому ринку була чесна конкуренція. Навіть так, щоб два-три-чотири перевізники могли бути на одному маршруті, а не як зараз: вигідні маршрути роздали «особливо наближеним», а всім решта — все решта 😈

    Один з найсвіжіших прикладів ідіотизму: жителі якихось навколольвівських задрищенців перекривали трасу в знак протесту, що до них не їздять маршрутки. І їм поболту, що маршрутки не їздять, бо до них тупо дороги нема — грунтовка роз#обана з фрагментарними вкрапленнями смоли зі щебнем. По такому машиною їздити туди-сюди тільки ходову гробити. Так вони не вимагали «зробіть дорогу», вони вимагали «дайте маршрутку». І їм дали маршрутку. І показали по зомбоящику: «ой які в нас капєц ініціативні громадяни». А коли перевізник не зможе перекрити втрати від такого нововведення і скаже «гудбай», по тому ж зомбоящику покажуть «які в нас х$#ові перевізники». А сказати, що натовп, то, як завжди, є натовп і не більше, а посадовець, який пішов в них на поводу — баран — на то сміливості не стане.

    Держава має задавати правила гри і слідкувати, щоб гравці їх дотримувалися, а механізм, який діє зараз — найнадійніше джерело бардаку і корупції (і це одна з причин, чому його не міняють).

  7. VIK 10.10.2014 пише:

    >перевізник має сам вирішувати за яку суму і по якому маршруту возити людей.
    що за бред?
    якщо перевізник сам буде вирішувати, то будуть тільки самі популярні маршрути (радикальні) і більше ніяких не буде (який дурак буде везти вас за 3 грн. з Винник на Сихів чи в іншу протилежну частину міста), а ціни будуть кусатися!

    щодо скасування пільг – теж тупо, пільги мають бути для тих, хто їх дійсно заслуговує – чи ти пенсіонер чи то інша особа. а то в нас і пільги скасують і грошей не дадуть, точніше дадуть, але як завжди не тим!

  8. VIK 10.10.2014 пише:

    Хочете в Європу? – так огляніться – ми вже там і є по цінам…але зп та пенсії хіба лишитися без змін

  9. Зараз посвідчення мають більше третини населення.Жінки які виглядають старше ніж 50 років заходять в маршрутку і взагалі нічого не кажуть – морду ящиком і все.В мене таке враження що сьогодні посвідчення немає – лінивий або дурний.Не раз був свідком як водій говорив – зайшло 12 – заплатило -2.Не розумію – які пільги можуть мати ветерани праці і.т.п.- Вони отримують пенсію.А що казати школярам \батьки яких безробітні\ чи людям віком 40-60 років яких взагалі нікуди на роботу не беруть.Де в світі є такі пільги.Як би не пільговики – ми взагалі платили б по 1 гривні.А так ми компенсуємо їхні пільги.Якщо вже робити їм пільги то з 10год до 16год.\або нехай їздять трамваями та тролейбусами\ а не в часи пік. Я не здивуюсь якщо скоро за проїзд ми будемо платити по 4-5-6гр.Адже пільговики множаться в геометричній прогресії.І я впевнений якщо зробити пару рейдів або видати нові зразки посвідчень\просіяти всіх через сито\ – то пільговикив зразу стане на третину меньше.

  10. володя 10.12.2014 пише:

    о

  11. володя 10.12.2014 пише:

    Для більшості людей, що їдуть зранку в громадському транспорті на роботу досить цікаво – куди ж їдуть пенсіонери з раннього ранку!? Та й не тільки зранку. Адже, коли не зайдеш в громадський транспорт, крім пізнього вечора, то там купа людей похилого віку, котрі користуються пільгами на право безкоштовного проїзду. То куди їдуть бабулі з кравчучками о 8 ранку, які заходять до маршрутки, йдуть по ногах, штовхаються та, вибачте, не досить приємно пахнуть? Нещодавно чув розмову двох бабуль: одна запитувала в іншої, куди та їде, на що отримала відповідь, що їде в якийсь магазин (назву не розчути) і сказала,що там смачніший хліб ніж в магазині, що розташований в її будинку. На що перша відповіла, що їде прогулятись по базару. Тобто, ми скупчуємось в громадському транспорті запізнюючись на роботу, бо бабуля захотіла прогулятись по базару?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*