З 1 січня алкоголь подешевшає? - Блог про Львів

З 1 січня алкоголь подешевшає?

А горілка біла, біла

Щоб і скільки ми не говорили за алкоголь, його люд вживає як і вживав і буде вживати навіть тоді, коли ціни суттєво підвищаться.

Хочете «живий» приклад? Та легко.

Всі добре знають яка ситуація в країні і з кожним днем ціни на продукти харчування ростуть. Якщо сьогодні ти купляєш цукор, скажімо за 10 гривень/кілограм, то завтра він вже може коштувати 11-ть, а то і 12-ть гривень.

Це життя і коли все піднімається в ціні, то і продукти харчування не є виключенням.

Подорожчання торкається і алкогольних напоїв. Пам’ятаю Воробус свого часу спілкувався із одним паном, що любить ласувати оковитою.

Так от на моє запитання а чи будете менше вживати цей напій він відповів, що люди як пили горілку, так і будуть її пити якщо вона буде і по 100 гривень за пів літри.

Теза підтверджується, бо після того як пляшка горілки почала коштувати мінімум 40 гривень, запитався в подруги що працює в магазині а чи зменшилися продажі оковитої?

Відповідь була цікавою – ні, не зменшилися. Можливо й в будній день люд не так п’є багато, а от на вихідних є попит і ще й який.

Нещодавно інформаційний простір України сколихнула новина, що вже незабаром, а саме із 1 січня уряд України має суттєво зменшити ціни на акциз для алкогольних напоїв та тютюну.

Також читайте:   Де в районі Погулянки знайти банкомат?

Першу зменшать на 28, 7%, другу – на 35.9%.

Напрошується логічне питання, а чи зменшаться ціни на алкогольну продукцію?

Відповідь очевидна – швидше за все що зменшаться. І це відбудеться після Нового року, якраз напередодні свят коли люд п’є алкоголь дико.

Всім відомо, що українці такий народ, що якби там не було в сім’ї, але гроші на свята треба викладати і накрити такий стіл щоб аж зламався.

От маєте, алкоголь вже буде дешевшим.

Є й інша сторона медалі така як сумнівність алкогольної продукції. От, скажімо, акциз подешевшав. Це дає змогу багатьом новим торговельним маркам виставити на загал свою продукцію.

А от якої якості вона буде – це вже інше питання.

Тому, думка Воробуса така, що зменшувати ціни на акциз явно не треба. Натомість треба боротися із цінами на продукти щоб хоч певний період часу вони були на рівні.

А то як не вийдеш з хати чуєш від бабусь що сьогодні така ціна, завтра інша. Хочеться стабільності як в країні, житті так і на купівлю продуктів харчування.

А сьогоднішню публікацію завершу словами: «Вживати алкоголь можна і навіть деколи треба, але все треба робити в міру».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Ростик ( Старенький) 29.11.2014 пише:

    Ігор, алкоголь має бути дорогим. В наших умовах не менше 200гр. 0,5л горілки. Це не продукт першої необхідності. А от молочні продукти, м*ясо, рибу, фрукти – необхідно здешевлювати. Краще хай люди нормально харчуються, а не “цідять баюру”.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*