“Все про Африку” в гостях у Воробуса

Продовжуємо серію цікавих «Інтерв’ю» в яких ми розповідаємо про цікавих людей, місця, а також цікаві сайти.

Саме про останні ми і поговоримо у черговій публікації на блозі, адже сьогодні у нас в гостях – Павло і його новий сайт – «Все про Африку».

– Доброго дня, Павле, розкажіть читачам як виникло бажання створити черговий сайт, чи не забагато їх для однієї людини?

Привіт Ігоре! Насправді вже досить довгий час в моїй голові літала думка, ідея – зробити ось такий сайт про Африку. Звідки ця ідея прилетіла я достеменно не знаю, але якщо вірити давньогрецькому філософу Платону, то десь над нами існує таке собі поле ідей і час від час хтось до цього поля підключається, тоді то в голові і виникає чергова нова ідея. І ні, не забагато, якось так сталось, що я трудоголік, якому подобається своя робота – вести сайти, а моє нове гасло тепер таке: «Більше сайтів, хороших і різних».

– Сайт має назву – «Про Африку», чому саме про цю країну і якою буде тематика цього ресурсу?

Почну з другого підпитання – тематика сайту зрозуміла із самої його назви. Чому саме про Африку? Мабуть тому, що Африка наразі велика терра інкогніта (з лат. «невідома земля»), адже більшість людей про неї ніц не знає, ця тема абсолютно не досліджена, не вивчена, а мене манить все недосліджене, невивчене ще з дитинства, коли мріяв бути дослідником першовідкривачем якихось невідомих земель. Та от часи Колумба і Магеланна вже давно пройшли, та й вже все відкрите на нашій планеті, зате в наш час є така чудова річ, як інтернет, який теж дає змогу займатись дослідженнями, тільки віртуальними.

– Поки що сайт має шість рубрик, чи плануєте їх збільшувати і коротенько кілька слів по рубриках?

Так, цілком можливо, що з часом кількість рубрик буде збільшуватись, а наразі виділилось 6. Рубрика «історія Африки» оповідає про історію африканських народів. Рубрика «африканська культура» – про африканське мистецтво, освіту, науку. Рубрика «африканський побут» – про те як живуть прості мешканці африканського континенту, яку мають їжу, як будують житло, які мають звичаї, який одяг, як побудоване життя в африканському селі і таке інше. Рубрика «мандрівки Африкою» – розповідає про різні дивовижні місця «чорного континенту». Рубрика «сучасні проблеми Африки» – про актуальні проблеми сьогодення, з якими стикаються африканці: голод, війни, економічні кризи, епідемії. Рубрика «тваринний світ» – про багатогранну та різноманітну фауну Африки, різних тваринок, що особливо манять туристів на африканські землі.

Також читайте:   При завантаженні програми скайп зависає комп'ютер

– Чи бував Павло в Африканських країнах, якщо так, то розкажіть про свої подорожі, якщо ні, то чи є у планах десь побувати?

Нажаль побувати в Африці ще не доводилось, але в планах звісно є подорожі туди. А наразі мандрую віртуально.

– Не секрет, що країни Африки живуть дуже бідно. Які, на вашу думку, шляхи виходу із цієї ситуації?

Десь такі самі, як і шляхи виходу з бідності в Україні: перше це подолання корупції, адже не секрет, що в багатьох африканських країнах також дуже багато корупції. Потім підняття самосвідомості африканського населення. І врешті решт розвиток освіти, науки та культури зможе перетворити африканські країни з бідних держав 3-го світу у процвітаючі.

– Нещодавно читав в інтернеті, що з таким курсом долара, який зараз встановився в Україні незабаром нашу державу очікує доля африканських країн. Ваша точка зору по цьому питанню?

Нажаль, ситуація з курсом долара в Україні сумна, дуже не хотілося, щоб Україна опустилась до рівня бідних Африканських країн, тож будемо сподіватися на краще, а готуватись до гіршого.

– Зауважив у вас цікаву фішку, статті на своїх сайтах ви пишете на трьох мовах. Це хороша практика чи швидше експеримент?

Англійська версія сайту – це експеримент, хочу спробувати залучити на сайт англомовних відвідувачів, англомовний трафік. Зараз, оглядаючись на дедалі падаючий курс це актуально як ніколи.

– Звідки, на вашу думку, взялися темношкірі люди?

З точки зору теорії еволюції темношкірі люди сформувались в Африці, оскільки темний колір шкіри є найоптимальнішим для тамтешнього жаркого клімату. І до речі не всі африканці однаково чорні, серед них є чимало відтінків чорного.

– Як часто будете оновлювати ресурс і чи планується представництво «Все про Африку» в соціальних мережах?

Наразі на сайті будуть з’являтись 1-2 нові статті в тиждень, така періодичність оновлень буде цілком оптимальною. Представництво «Все про Африку» обов’язково буде у соц. мережах.

– Ваші побажання читачам блогу Воробуса, так і сайту про Африку?

Бажаю всім читачам блогу Воробуса миру, а Україні – швидкого закінчення війни на сході, і всім нам злагоди, любові, здоров’я та добробуту.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*