Якщо вас на дорозі зупинив співробітник ДАІ з представником військомату - Блог про Львів

Якщо вас на дорозі зупинив співробітник ДАІ з представником військомату

Що робити?

Продовжуємо…

Думаю не треба зайвий раз говорити про те, що в Україні і досі триває війна і як не крути, а з цим таки треба змиритися.

Ледве не кожного дня від знайомих, колег та родичів чую розмови про те, що ту чи іншу людину мобілізували і незабаром відправлять для несення служби в зоні АТО.

Звісно, що знаходяться і такі відчайдухи, які «косять» від армії ховаючись де лише можна. Ну, але це вже їхнє право.

Кожен має на плечах голову і вирішує що йому робити: чи йти захищати країну чи ховатися від воєнкомату.

Про що будемо говорити у даній публікації? Нещодавно в інтернеті натрапив на статтю в якій розповідалося про те, а що ж робити коли на дорозі вас зупиняє інспектор ДАІ разом із представником воєнкомату.

Пункти там були дуже і дуже цікавими, тому нижче пропоную з ними ознайомитися.

1. Інспектор ДАІ має зупиняти транспортний засіб лише в особливих випадках, а не так просто, бо біля нього стоїть хтось з воєнкомату і вручає повістки.

Якщо вас таки зупинять, то спитайте чи знають вони закони і скажіть, що оповіщення військовозобов’язаних, не є причиною зупинки згідно з наказом МВС №111 та Закону “Про міліцію”.

2. Інспектору ДАІ ви зобов’язані пред’явити, а не передавати документи в інші руки.

Також читайте:   Як Воробус спілкувався із бійцями АТО

Я би взагалі радив ніколи в руки нічого не давати даішникам. Має очі, вміє читати, от нехай і все собі прочитає. А то віддаси документи, а потім шукай вітер у полі.

3. Якщо ж вас таки зупинили мотивуючи це якою-небудь спеціальною операцією чи подією і просять пред’явити документи ви маєте це зробити.

Але, коли інспектор починає зачитувати ваші дані іншій стороні, то ви сміливо можете сховати документи, сісти в автомобіль і поїхати. Передавання особистих даних третій стороні є порушенням закону «Про захист персональних даних…».

4. Може бути таке, що вас звинувачують в ухиленні від мобілізації.

Що робити в такому випадку? А треба просто поцікавитися чи повідомляли вас з’явитися у місцевий військомат.

А закон каже, що в повістці має вказуватися ПІБ призовника, його дата народження та місце проживання, на якій після заповнення ставиться підпис і мокра печатка військового комісаріату. У нашому випадку повістки порожні, на них стоять тільки підписи та штампи військомату.

5. І, найголовніше. Співробітники міліції мають право обмежити вас у свободі якщо ви здійснили кримінальне чи адміністративне порушення.

Але, спершу вас мають доставити у відділення міліції, де людина має право повідомити про своє місцезнаходження рідних та близьких людей.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*